Hayvan yetiştiricilerine yem bitkisi dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayvan yetiştiricilerine destekte bulunmaya devam ederken, Malkara'da gerçekleştirilen törende hayvan yetiştiricilerine yem bitkisi dağıtıldı.

Malkara 30.09.2019 16:42:00 0
Hayvan yetiştiricilerine yem bitkisi dağıtıldı

Malkara’da gerçekleşen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sertaç Balyemez, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran ve vatandaşlar katıldı.

 

ARTIK HİZMET ZAMANI

 

Törende konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında 30 senelik büyükşehirlerin yapamadığını yaptık. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yem bitkisi dağıtım projemiz kapsamında bu yıl 62 bin kilogram macar fiği ve yem bezelyesi tohumu dağıtacağız. Yakın zamanda Malkara ilçemizdeki süt üretimi ile ilgili yeni bir proje başlatıyoruz. Tekirdağ ve İzmir bu projenin üretim, Ankara ve İstanbul da tüketim ayağında olacak. Yine önümüzdeki günlerde Malkara Et Kombina Tesisimizin açılışı olacak. Artık hizmet zamanı. Biz tarım ve hayvancılığa nasıl daha fazla destek oluruz diye düşünüyoruz. Ben bu projenin Malkaralı üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Törende, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran da konuşma yaptı. Yem Bitkisi Dağıtım Töreni, yapılan konuşmaların ardından yem bitkilerinin üreticilere dağıtımı ile son buldu.

 

“62 KİLO MACAR FİĞİ VE YEM BEZELYESİ DAĞITILMIŞ OLACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana yaptığı çalışmalar sonucunda, 103 bin dekar mera ıslahı yapıldı, 168 baş manda dağıtıp tükenmeye yüz tutmuş olan mandacılık canlandırıldı. Ayrıca, 419 yetiştiriciye 600 baş damızlık koç dağıtıp küçükbaş hayvancılığı da desteklendi. Manda Yetiştiricileri Birliğine ve Çorlu Süt Üreticileri Birliğine vatandaşların hizmetine sunulmak üzere süt soğutma tankları verildi. 55 adet Hayvan İçme Suyu Göleti ve 146 mahallede 195 adet suvat yapıldı. Bunların yanında önemli bir diğer destek de baklagiller yem bitkisi tohum dağıtımı oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9 ilçede 62 bin 2 kilogram macar fiği ve yem bezelyesi tohumu dağıtılacak. Böylece 5 yılda toplam 245 bin 963 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtılmış olacak” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10