4.Tekirdağ Kariyer ve İstihdam fuarına davet ettiler

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen kurum müdürleriyle dün Çerkezköy İŞKUR'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İstihdama katkıda bulunmak amacıy

Çerkezköy 1.10.2019 13:20:00 0
4.Tekirdağ Kariyer ve İstihdam fuarına davet ettiler

Dün saat 10.00’de Çerkezköy İŞKUR’da gerçekleştirilen toplantıya İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen,İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Burak, Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç, İŞKUR Tekirdağ Şube Müdürleri Adem Pusaoğlu ve Emine Aygün de katıldı.

 

“ÜLKEMİZİN İKİNCİ BÖLGESİDİR”

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen “ Tekirdağ hava, kara, demir ve deniz yolu ulaşım imkanına birlikte sahip beş ilden birisi olup, İstanbul iline sınır Yunanistan sınırına 110 kilometre, Bulgaristan sınırına ise 130 kilometre uzaklıkta, lojistik ve stratejik olarak çok önemli bir konumdadır. İlimizde Çerkezköy OSB, Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB, Hayrabolu OSB, Malkara OSB, Veliköy OSB, Ergene-1 OSB, Ergene-2 OSB, Çorlu-1 OSB, Velimeşe OSB, Muratlı OSB; Kapaklı OSB, Yalıboyu OSB olmak üzere 12 adet OSB bulunmaktadır. Ergene’deki Avrupa Serbest Bölgesi ile birlikte 13 adet sanayi bölgesi vardır. Organize Sanayi Bölgesi olarak sayısal ve alan büyüklüğüne göre ülkemizin 2’nci bölgesidir” diye konuştu.

 

“TRAKYA İSTİHDAM VE İŞGÜCÜNDE BİRİNCİ SIRADA”

 

2018 TÜİK verilerine göre 1 milyon 29 bin 927 nüfusa sahip olan Tekirdağ’da 346 bin 708 aktif çalışan, 23 bin 565 kayıtlı işyeri ve 867 elli artı olan işyerinin mevcut olduğunu kaydeden Esen “ İlimiz bu yapısıyla sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışanların il nüfusuna oranı bakımından yüzde 33.66 ile ülkemizin İstanbul, Ankara ve Kocaeli illerinden sonra en dinamik 4’üncü ildir. Göç alan, genç nüfusu fazla, işgücü arz ve talebi dengeli bir yapıya sahip olan ilimiz bu avantajlarından dolayı istihdam ve yatırım açısından cazip bir bölgedir. TÜİK 2018 verilerine göre ülkemizde en yüksek istihdam oranı yüzde 55,3 ve en yüksek işgücüne katılma oranı yüzde 59.7 ile Trakya bölgesinde gerçekleşmiştir. Bu verilere göre Trakya bölgesi istihdam ve işgücünde birinci sıradadır” dedi.

 

“ TEMEL MİSYONUMUZDUR”

 

Esen “ İşgücü piyasası politikalarında belirleyici, işsizlikte, mücadelede etkin ve yenilikçi, akılcı, sürdürebilir ve kapsayıcı tedbirlerle, istihdamı artırıcı kamu istihdam hizmetleri alanında uluslar arası düzeyde lider bir kurum olma vizyonu ile, işlemlerini gerçekleştirmektedir. Etkin bir işgücü piyasası bilgi sistemi aracılığıyla piyasanın ihtiyaçlarını tespit edip, bu doğrultuda işgücü arz ve talebini eleştirmek, işgücü programları yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak ve artırmak, mesleki becerileri geliştirmek, işini kaybedenlere geçici gelir desteği sağlamak ve istihdama ilişkin tedbirleri sosyal diyalog içerisinde geliştirmek ve gerçekleştirmek temel misyonumuzdur” diye konuştu.

 

“4’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Kariyer ve İstihdam Fuarlarının önemine dikkat çeken Esen “Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğiniz ve iş arayanlarla işverenleri buluşturacağımız TEKİF 2019 fuarımıza işsizlerimizi, öğrencilerimizi ve bütün Tekirdağ halkını bekliyoruz. İşverenlerimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla katılımcılarımızı bekliyor olacağız. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı 8 Ekim’de kapılarını açacaktır. İşletmelerin kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesi ve iş arayanlara firmaları tanıma imkanı sağlayacak olun fuar iki gün sürecektir” diye konuştu.

 

VALİLİK HİMAYESİNDE DÜZENLENİYOR

 

Tekirdağ Valiliği’nin himayesinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenecek olan Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın 8 Ekim’de Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde kapılarını açacağını dile getiren Yaşar Esen, “İşletmelerin, kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesi ve iş arayanlara firmaları tanıma imkanı sağlayacak olan fuar 2 gün sürecek. ‘İş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası’ sloganıyla düzenlenecek olan fuar boyunca uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, panel ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek. Katılımcı firmalar fuar boyunca işyerinde uygulanan ücret politikaları, çalışanların eğitim seviyeleri ve profilleri, yeni alacakları işgücünün hangi eğitim seviyesinde ve mesleklerden olacağı, kariyer yapma durumları gibi konularda tanıtımlarını yapacaklar” dedi.

 

KATILIM ÜCRETSİZ

 

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan fuarda 110 özel sektör firması, 3 sivil toplum kuruluşu ve 7 kamu kurumu olmak üzere toplam 120 stant açılacağını kaydeden Esen “ İş arayanlarımız bölgemizin önde gelen firmalarının yetkilileri ile yüz yüze görüşme yapabilecekler, işverenlerimiz aradıkları mavi yaka ve beyaz yaka personeli bulabilecekler. Fuarımıza katılım ücretsizdir” dedi. Esen “ Sektöründe ülkemiz ve dünya çapında önce olan işyerleri, istihdam yaratmak için fuarda olacaklardır. Fuar, iş arayan vatandaşlarımıza, katılımcı firmaların temsilcileri ile yüz yüze görüşme yapma olanağı sağlayacaktır. İş veren firmalar ile yüz yüze görüşmeler, iş arayanların işyerlerini tanımalarına, işletmelerin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, işe girmelerine fırsat verecektir. Bu nedenle, iş arayanlar fuara katılma fırsatını kaçırmamalıdır. Fuarın ayrıca öğrenciler yönünden de avantajlar getirmektedir. MEB’e bağlı teknik ve mesleki eğitim veren okullarda okuyan orta öğretim öğrencileri ile üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmeler ile tanışma imkanı bulacaktır, bu yapacakları stajlar sayesinde gelecekte iş dünyası içinde çok iyi bir konuma gelebileceklerdir. Fuar, hem istihdamı, hem de işgücü piyasasını uzmanlar ile değerlendirme fırsatı yaratacaktır. Bu yıl fuarda, iş arayan ve işvereni buluşturacak olan toplu görüşmelere ve bireysel görüşmelere ağırlık verilecektir.

 

ÖDÜLLER VERİLECEK

 

İşgücü piyasasına katkı sağlayanların da ödüllendirileceğini kaydeden Esen “ 2018 yılında en çok çalışanı olan ilk üç firmaya, istihdamı en çok artıran ilk üç firmaya, kadın istihdamı fazla olan ilk üç firmaya, 2019 yılı Haziran ayı kayıtlarına göre engelli açığı olmayan ve kontenjan fazlası engelli çalıştıran ilk üç firmaya istihdamın enleri ödülleri verilecektir. Bu yıl ayrıca, engelli çalıştırma konusunda, kurumumuza proje sunan bir firmaya da TEKİF 2019 proje ödülü verilecektir. TEKİF 2019’dan beklentimiz, işletmelerin ihtiyaç duyduğu işgücü açığının giderilmesine katkı sağlayarak, işçi ve işveren arasında bir etkileşim oluşturmaktır. Bu etkileşimin orta ve uzun vadede işsizliği azaltarak, istihdamın artmasını sağlayacak olan nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunacağına inanmaktayız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10