Çetin: Dal-çık projesi planda fakat ödenek bekleniyor

Kapaklı Belediye meclisi Ekim ayı olağan toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülüp komisyonlara havale edildiği top

Kapaklı 1.10.2019 17:20:00 0
Çetin: Dal-çık projesi planda fakat ödenek bekleniyor

Dün saat 14.00’de meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Serkan Genç, Adem Sekmen ve Muzaffer Yıldırım katılmadı.

 

ÜÇ EK MADDE EKLENDİ

 

Açılış ve yoklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda ek üç gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi. Gündemin ilk iki maddesinde 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin görüşülmesi konulu yazı oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesini teşkil eden 2020 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin görüşülmesi konulu yazı ise tarife komisyonuna gönderildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddesinde Pınarça Mahallesi 250 ada 6 parselde bulunan 1,73 metrekarelik belediye hissesinin ve yine Pınarça Mahallesi 250 ada 7 nolu parselde bulunan 1,74 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edilirken. Saray 41. Tugay Komutanlığı’na karşılıksız olarak 23 adet bank verilmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde Yanıkağıl mahallesinde ismi olmayan parka 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cenk Ünal’ın isminin verilmesi konusu ise İmar komisyonuna havale edildi. Kapaklı’da bir yola 57.alay isminin verilmesi imar komisyonuna havale edilirken, ilçede spor müsabakalarında derece elde eden sporcuların ve hocalarının ödüllendirilmesi maddesi ise plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Dokuzuncu gündem maddesi olan boş kadro değişikliği konusu ile oy birliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündeme sonradan dahil edilen 3 ek önerge meclisin 10, 11 ve 12’inci gündemi olarak belirlendi.Belediyede 1 adet kadroda kıdem değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, Kent A.Ş’de amaç maddelerinin belirlenmesi için yönetim kurulu toplantısı düzenlenmesi ve bu toplantıda Kapaklı Belediyesi adına Mustafa Çetin’in başkanlığa vekalet edecek bir kişiyi belirlemesi konusu ise meclise sunuldu. İlgili gündem maddeleri CHP’li meclis üyelerinin çekimser oyu kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“TRAFİK ÇERKEZKÖY’E KADAR DAYANACAK”

 

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan gündem dışı konuşma gerçekleştirerek TESKİ’nin Pınar Bulvarında yaptığı çalışmalara değindi. Erkan “ Kapaklımızın kanayan yarası var, o da dal-çık projesidir. Bugün Pınar Bulvarında TESKİ ekipleri bir çalışma gerçekleştiriyor. Yarın orada dal-çık projesi yapılırsa bugün yapılan çalışmalar çöpe gidecek. Çünkü bu çalışmanın bugün ivedi bir şekilde başlaması gerekiyor. Bu projeler bir iki yıl içinde hayata geçmez ise tahminimce Kapaklı’nın trafiği Çerkezköy’e kadar dayanacaktır. Başkanımız Mustafa Çetin seçim döneminde ‘Kurumların önünde yatarım’ ibaresini fazlaca kullandı. Kurumlarla görüşmenizi bir tavsiye kararı olarak gündem dışı iletmek istedim” diye konuştu.

 

2020’DE HAYATA GEÇECEKTİR

 

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünü 3-4 defa ziyaret ettiklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetni “ Bölge müdürlüğünde 6-7 proje var. Kapaklı’nın Yıldızkent Kavşağı projesi ilk sırada. Tahmini olarak 100 milyon gibi bir bütçe belirlenmiş. Bahçelievler Projesi’nin de projeye dahil edilmesine çalışıyoruz. Bu konuda Karayolları plana almış, sadece ödenek ile ilgili bir sıkıntı var. Bu yıl gerçekleşemeyeceğini ifade ettiler. Biz de gelecek sene bunu faaliyete geçirmek için hem bakanlık nezdinde hem de değişik kanallarla deniyoruz. Ankara’ya her ziyaretimde bunu gündeme getiriyorum. Süreçler gerçekten zor işliyor. 2019 yılı Türkiye için sıkıntılı geçti. Pınar bulvarını prestij caddesi yapmak istiyoruz. Bu projenin hızlı bir şekilde ihaleye çıkmasını istiyoruz. Bütçe aktarımı ile ilgili sıkıntı var. İnşallah bu proje 2020 yılında hayata geçecektir” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM 7 EKİM’DE

 

Kapaklı Meclisi ilk oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 7 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de ikinci oturumda toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10