Hayvanları Koruma Günü Çerkezköy'de etkinliklerle kutlandı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, nedeniyle Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği düzenlenen etkinlik dün kapalı otopark üzerinde 14.30-15.30 saatl

Çerkezköy 4.10.2019 17:25:00 0
Hayvanları Koruma Günü Çerkezköy

4 Ekim hayvanları Koruma etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcileri  Aysel Bahtiyar, Fazilet Erdoğan ve İmran Özdemir,öğrenciler, öğretmenler,öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

 

MİSYONUMUZ TOPLUMDA HAYVAN SEVGİSİNİ VE BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK

 

Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal marşı ile başladı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Aysel Bahtiyar,   “Bizler  Çerkezköy’de Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcileri olarak  Aysel Bahtiyar, Fazilet Erdoğan,İmran Özdemir olarak görevimize başlamış bulunmaktayız.Anadolu hayvan Hakları federasyonu temsilcileri olarak  misyonumuz toplumda hayvan sevgisini ve bilincini  geliştirmek  halkımızı sahipsiz sokak hayvanlarımız başta olmak üzere tüm hayvanları yaşam haklarına sahip oldukları  5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kapsamında bilinçlendirmek.Belediyemiz ile işbirliği içinde sokak hayvanlarını besleme ve su odaklarının korunmasını ve bakım evi  iyileştirilmesini  çalışmalarına ağırlık verilmesini sağlamak”dedi.

 

 

ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA HAYVANLARA EZİYET YAPILIYOR

 

Aysel Bahtiyar, “İnsanın insana ve insanın hayvana şiddet uyguladığı öfke toplumu haline geldiğimiz şiddetin 12 yaşa inciği cinayetlerin aile içersinde yaşandığı günümüzde bu şiddetten en büyük payı en zayıf halka olan hayvan dostlarımız almaktadır. Hayvanlara uygulanan şiddetin insana karşı şiddetin ön habercisi olarak akademik araştırmalarla bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hayvan sevgisini yerleştirecek hizmet ve çalışmalar yapılması halinde hem hayvanların korunması sağlanmış olacak hem de eğitim den başlanarak toplumda şiddete karşı merhamet duygularını güçlendirmiş olacak.Hem ülkemizde hem dünyada hayvanlara gerçekten büyük eziyetler ediliyor.onların doğal yaşam alanları vücutları piskolojileri tahrip ediliyor. Oysa  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre günümüzde hayvanların yaşam hakları yasal olarak koruma altına alınmıştır.”ifadelerini kullandı.

 

BU DÜNYA TÜM CANLILARA AİTTİR

 

Bahtiyar, “Bu dünya sadece insanlara ait değil tüm canlılara aittir. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için önce doğayı hayvanları ve ekolojik  dengeyi korumalıyız. Hayvanları sadece 4 Ekim’de değil her daim korumalıyız. Bu duyarlılığı bir güne değil hayatımızın her anına yaymalıyız. Bizler dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Hayvanlara karşı adil olmak zorundayız.Önce insan yerine önce canlı anlayışını benimsememiz tüm doğanın refahını sağlamamız açısından önemlidir. Bu gün 4 Ekim hayvanları koruma günü olma sebebiyle hayvan hastaneleri ve koruma yerleri yapılması esastır. Hükmünden hareketle başta değerli Kaymakamımız Atilla Selami Abban olmak üzere bizlerle birlikte işbirliği içersinde olan her türlü desteği sağlayan sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e  tüm emniyet  Müdürlüğü ve mensuplarına ilçe jandarma komutanlığımıza ve personellerine tüm basın kuruluşlarına ve basın mensuplarımıza şükranlarımızı iletiyoruz”diye konuştu.

 

 

HAYVANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ

 

  Bahtiyarun konuşmasının ardından  Program, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz’ın günün anlam ve önemine sair konuşması ile devam etti. Yılmaz, “Sevgili çocuklar, değerli Çerkezköy halkı, emektar öğretmenler, Anadolu Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Şahin Yılmaz, “Tüm canlılar yaşama hakkına sahiptir. Dolayısıyla hayvanlara kötü muamele edilemez ve zalimce davranışlarda bulunulamaz. Tüm hayvanlar kendi doğal ortamlarında özgürce yaşama hakkına sahiptir. Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz” dedi.

 

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY’ DOĞADIR, HAYVAN SEVGİSİDİR

 

   “Hayvanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik deneyler yapılamaz” diyerek konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, “Hayvanlar kendilerine özgü yasal hakları hukuk tarafından tanınmak zorundadır. Bireylerin, çocukluktan itibaren hayvanlara saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlanmalıdır. Bu anlamlı günde burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın yoğun programı nedeniyle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılamadığını sözlerine ekleyen Mehmet Şahin Yılmaz, “Aramızda bulunamayan herkesin başkanı Sayın Vahap Akay’ın sizlere selamlarını iletiyorum. Bugün burada sizlerle olmayı çok istedi. Ama emin olun ki kalbi ve ruhu bizlerle birliktedir. Başkanımız gece- gündüz demeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek çalışmaya devam ediyor. ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganı iki kelimeden ibaret değildir. ‘Sevdamız Çerkezköy’ doğadır, hayvan sevgisidir, sanattır, kültürdür. Bu vesileyle ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganının sahibine ve herkesin başkanı Sayın Vahap Akay’a kentimize olan katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

   Konuşmaların ardından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla kentimizdeki okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şahin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcımız Enver Bayram, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcileri Aysel Bahtiyar, İmran Özdemir ve Azilet Erdoğan tarafından takdim edildi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize de günün anısına Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eseri hediye edildi. Ödül töreninin ardından Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından ‘Hayvanlar’ şarkısı seslendirildi ve dans gösterisi sahnelendi. Ardından etkinliğe katkı sağlayan öğretmenlere de Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edildi. 

 

ÖĞRENCİLER ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ GEZDİ

 

  Kapalı Otopark Alanı üzerinde düzenlenen etkinliğin ardından program Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ziyaret edilmesi ile devam etti. Öğrencilerin ve hayvan severlerin sevimli dostlarımız için yanlarında getirdikleri mamaları barınak yetkililerine teslim etmelerinin ardından Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gezildi. Burada kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, “Burada kentimizin dört bir yanından toplanan sevimli dostlarımızın bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ardından ekiplerimiz sevimli dostlarımızı alındıkları noktalara geri bırakıyorlar. Bunun yanında barınağımızda yaralı hayvanların tedavi edilebilmesi için oluşturduğumuz bir ameliyathane de bulunmaktadır” dedi.  

 

SEVİMLİ DOSTLARIMIZ İÇİN YAPILACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

  Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği yönetiminin yeni kurulduğunu ve buna rağmen Çerkezköy Belediyesi ile birlikte önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını da  kaydeden Çerkezköy Başkanvekili Yılmaz, “Çerkezköy Belediyesi olarak sevimli dostlarımız için yapılacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu konuda oldukça hassastır. Sevimli dostlarımızı korumaya ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10