EYT'nin artık sabrı da kalmadı dayanacak gücüde kalmadı

Dün Trakya EYT Derneğinin açılışı için Çerkezköy'e gelen EYT Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak Çerkezköy Haber Gazetesini de ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görÃ?

Çerkezköy 6.10.2019 19:12:00 0
EYT

EYT geldiğinde çekilmeyeceklerini ifade eden EYT Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Sosyal güvenlik kurumunun yaşattığı mağduriyetler ibaresi ile alanımızı genişlettik. Bunun içinde kıdem tazminatına kadar ya da çocuklarımıza bırakabileceğimiz ilerdeki mağduriyetlere kadar devamlılığı sürdürmek adına böyle bir oluşuma girdik. Belki ileride konfederasyonla bütünlük sağlayarak, bunu gelecek nesillere bırakma amacımız var. Bir dernek olarak çıkabileceğimiz en üst seviyeye getirmiş olduk.” diye konuştu.

 

UMUDUMUZ YEŞERDİ

 

Önceki günlerde Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay ve Başdanışmanı Vedat Bilgin ile görüşme yaptıklarını söyleyen Başkan Gönül Özüpak,  “Şuan muhalefet partileri bizi savunuyor ama meclis ortamında bu kanunun çıkması için yeterli çoğunluk yok. Bir hükümetimiz var, bir cumhurbaşkanımız var, son sözü söyleyen kişi olarak. Cumhurbaşkanımızın onayı almadan saten bu iş olmaz. Bu zaman kadar erken emeklilik isteyen olduk, bütçeye yük olduk. Bu görüşmede evet böyle bir mağduriyet var bunun çözüm üretelim görüşmesi idi. Çokta verimli geçti. Umudumuz daha da yeşerdi.” İfadelerinde bulundu.

 

TAM SAYIYI BİLMİYORUZ

 

“EYT mağdurlarının tam olarak kaç kişi olduğunu bilmiyoruz” diyen Özüpak, “Bizde çok merak ediyoruz tam anlamıyla biz kaç kişiyiz. Mecliste bu hakkında soru önergeleri ve biz talepte bulunduk. Sosyal güvenlik arkadaşımızın verileri üzerinden gittiğimiz zaman biz daha az olduğunu düşünüyorduk ama sayımızın 5 milyon 400 civarı insan olduğu raporlanmış oldu. Biz tüm Türkiye’yiz her evde bir EYT’li var.”şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ SAHİPLENMEYE BAŞLADI

 

Özüpak,   şöyle devam etti: “İktidar tarafından duyulmamız da muhalefetin bizi desteklemesi etken olmuş olabilir ama hayır denilen o kadar  çok örneği varki memleketini savunupta evet böyle bir mağduriyet varmış denildiği şu noktada meclis bakısıda  çok önemli. Biz her yerdeyiz ama seçtiğimiz milletvekilleri bizi haklı bulupta orada bizleri savunursa daha iyi olur. MHP’de bizim mağduriyetimizi çok iyi biliyor. Seçim beyannamesinde bu konu vardı ama sonra ittifakta bu mağduriyet dillendirilmedi. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız evet böyle bir mağduriyet var rapor istiyorum diyerek tekrar sahiplenilmeye başladı.”

 

BERAT BEY'E DURUMU İLETTİM

 

Evlerde tencerelerin kaynaması gerektiğini ifade eden Dernek Başkanı Özüpak, “Biz her evde EYT’li oluşuyla Edirne’den Kars’ına kadar toplumsal sorun ve giderek artıyor. Bence bir aftan daha çok önemli. Hem hak gasp eder hem ekonomik sorunla boğuşan bir aile var arkasından yaşadığı psikolojik sorunlar var. Boşanması, kavgası, şiddeti ve çocuğunun yanında bir babanın başını öne eğmesi var. Yani evde bir geçim olacak ki o evin huzuru ve bekası sağlansın. Bilhassa bu durumu Bakanımız Berat beye bu durumu ilettim. Bizim evdeki tenceremiz kaynaması lazım. Ayrıca Sendikalarda bize 2018’den itibaren destek vermeye başladı. Alanlarda yanımızda olmaya başladılar. Ama gönül isterdiki çok çok daha önceden destek olsunlar.” dedi.

 

BİZ EYT’LİLER TÜM TÜRKİYE’YİZ

 

Özüpak, “Biz EYT’liler olarak tüm Türkiye’yiz diyoruz. Burada 18 tane dernek açılışımız olacak. Birkaçını tamamladık. Kars’a, Van’a kadar tüm Türkiye’ye bu yapımızı yaymak istiyoruz. Yine arkadaşlarımız hakkım demeye başladıkları için bunun da gururunu yaşıyoruz. Çünkü çok uzun zamandır verilen bir mücadele ve bu seviyeden sonrasına da nokta koyacağız. En kısa sürede tamamlanacağını düşünüyoruz. EYT’nin artık sabrı da kalmadı, dayanacak gücüde kalmadı.” diye konuştu.

 

EMEKLİ OLUNCA DA SORUNLAR BİTMİYOR MALESEF

 

Özüpak “ Emeklilerin, emekli olunca da refaha kavuşacağını düşünmüyorum. Avrupa’ya bakacak olursak orada emeklilik en zirvede bizde maalesef en aşağıda. Bugün emekli olup da çalışan milyonlarca insan var. Maaş konusunda da iyileştirme yapılması gerekiyor. Vedat beye de biz bildirdik bu konuyu. Başkanım bu insanlar neden cezalandırılıyor. İstenilen 5 bin gün ama bakıyoruz insanlar 2 kat fazla çalışmışlar. Bizim mücadelemiz 10 yıllık mücadelemiz. Ben önce kendi hakkım için girdim bu davaya daha sonra ekip arkadaşlarımızla insanların hakkını savunmaya başladık. Bizdeki hak mücadelesi, mağduriyetler bittiğinde bitecek ama mağduriyetler bitmiyor. Biz sadece EYT’yi savunmuyoruz, sosyal dernek olarak insanların sorunlarını da savunuyoruz, savunacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10