Belediye personeline sağlık eğitimi

Çorlu İlçe Sağlıklı Hayat Merkezi yetkilileri, Çorlu Belediyesi personeline "Sağlıklı Hayat Merkezi Tanıtımı ve Kanser Farkındalığı"  konulu eğitim verdi.

Çorlu 10.10.2019 15:15:00 0
Belediye personeline sağlık eğitimi

2018 yılından itibaren Çorlu Devlet Hastanesi ek hizmet binası Münir Alkan Yerleşkesi’nde (Eski Askeri Hastane) hizmet vermekte olan Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), Çorlu Belediyesi personeline eğitim vererek gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) yetkilileri, birimlerine pek çok sağlık sorunuyla başvuran hiçbir sağlık güvencesi olmayan hasta vatandaşlara dahi ücretsiz olarak hizmet verildiğini belirtti. Birimde beslenme danışmanlığı, sosyal hizmet uzmanı, psikolojik danışmanlık, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), kadın üreme sağlığı gibi rahatsızlıklara ücretsiz olarak tedavi olanağı sunuluyor. Yetkililer, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayarak randevu oluşturabileceklerini ve uzman personellerden destek alarak sigara bağımlılığından kurtulabileceklerini belirtti.

 

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

 

Kanser farkındalığı oluşturmak ile ilgili bilgi veren Sağlıklı Hayat Merkezi doktorları, kanser hastalığına dikkat çekmenin ve erken teşhis konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine de değindiler. Sağlıklı Hayat Merkezi’nin KETEM biriminde ücretsiz tarama muayenesi yaptırılabileceğini söyleyen doktorlar, hastaların 0828 258 24 20-21 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabileceklerini belirttiler.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10