Hüseyin Usta mahkemeye başvurdu

Önceki gün Tarım Orman Bakanlığı tarafından ürünlerinde hile olduğu tespit edilen firmaların listesi yayınlanırken, Çerkezköy'de de Hüseyin Usta olarak bilinen işletmede de kanatlı bulgusuna r

Çerkezköy 14.10.2019 16:00:00 0
Hüseyin Usta mahkemeye başvurdu

BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

 

Olayı mahkemeye taşıdığını ifade eden Dürümcü Hüseyin Usta’nın sahibi Hüseyin Gürbüz, “Domuz ve eşek eti satanların arasında bulunmak istemiyorum. Zaten Ekim 2018’de tespit edildiğinden itibaren konuyu mahkemeye taşımıştım. Bu aya kadar mahkemeden henüz hiçbir şekilde ibraz gelemedi. Ve ben bugün gündem olduğu için mahkemeye gittim. Mahkeme 7’nci ayda Tarım bakanlığına göndermiş ve oradan sonucu beklemedeyiz dendi. Ben bunun peşini bırakmayacağım. Elimde evraklarım var ve hiçbir şekilde bu tür suçlamaları kabul etmiyorum. Ben eğer sahtekarlık yapmış olsam adana kıymada kanatlı eti bulundururdum. Ben kuzu şişte satıyorum, tavuk şişte satıyorum. Bizden Adana kıyması ile kuşbaşı etinden numene aldılar. Adana kıymada bulguya rastlanmazken, kuzu kuşbaşında kanatlı hayvana rastlanılıyor. Bu mantıklı mı?” diyerek tepki gösterdi.

 

SİZİN PARANIZI, HARAM ŞEKİLDE KAZANMADIM

 

Gürbüz,  “Analizde de zaten bellidir. Burada hidrolik diye bir yazı var. Orada parça et bulgusu rastlanılmıyor sadece kanatlı hayvan rastlanılıyor diyor. Tek tırnaklı hayvan yedirenler içinde değilim asla. Bu tarz işleri yapanlara devletimiz dükkanlarını mühürlesin ve hiçbir şekilde dükkan açmasına müsaade edilmesin. Ben hiç kimseye hesap vermeyeceğim. Ben Allah’a hesap vereceğim. Ben Çerkezköy halkına şunu söylüyorum. Ben hiçbir şekilde sizin paranızı haram şekilde kazanmadım. Her şeyi helali ile kazandım. Bugüne kadar yaptığım hiçbir işte hile hurda yapmadım. Kendimin yemeyeceği şeyi asla başkasına yedirmem. Beni gerçekten tanıyanlar bunu bilir.” diye konuştu.

 

 

 

SİZİN YEDİĞİNİZ KUŞBAŞI ET KANATLI MIYDI?

 

 Gürbüz “Haberin çıkmasının ardından aile olarak yıkıldık. Dünden bu yana eşimle birlikte sabaha kadar uyumuyorum. Bu mağduriyetimin giderilmesi için devlet büyüklerime sesleniyorum. Ben bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Böyle bir şey ben yapmadım. Yeniden etler incelensin. Ben Tarım Müdürlüğüne gittiğimde orada çalışan arkadaşlar ben kendileri de kuşbaşı eti yiyorlardı. Onlara soruyorum Allah rızası için sizin yediğiniz kuşbaşı et kanatlı mıydı? Bana bunu der misiniz? Kırmızı et nasıl kanatlı olur? Ben eti açıp da içine tavuğu döşeyip de şişleyip satmadım. Mantıklı hareket edelim. Yani ben gerçekten mağdurum bu durumdan. Ben tarım il müdürlüğüne de söylüyorum ve devlet büyüklerimize de sesleniyorum. Benim mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” diye konuştu.

 

YAPTIYSAM DA ALLAH BENİM BELAMI VERSİN

 

Gelen müşterilerden bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadığını ifade eden Hüseyin Usta, “Ben para cezasında değilim. Ben sadece suçlamadan dolayı çok kötüyüm, psikolojik olarak iyi değilim. Gelsinler incelesin dükkanımı. Tarım Müdürlüğünde çalışan arkadaşlara sesleniyorum siz benim yanıma geldiğinizde her hangi bir sıkıntı buldunuz mu? Sizleri kaleye aldım çünkü bu işleri bizden daha iyi biliyorsunuz. Sizden rica ediyorum bu işin düzelmesini istiyorum. Ben böyle bir şey yaptıysam da Allah benim belamı versin. Bu yeryüzünde yaşamayım. Bu suçla yaşayacaksam ben yaşamayayım. Devlet sapla samanı ayırsın. Benim bu güne kadar gelen müşterilerden herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Az bir cüzi bir karla bu işi yapıyorum. Arkadaşlar lütfen elinizi vicdanınıza koyun.” dedi.

 

HABERİM OLDU DİREK SİZLERE GELDİM

 

“Dükkana gelen insanlar sorular soruyor” diyen Dürümcü Hüseyin Usta’nın sahibi Hüseyin Gürbüz “İş yerime gidiyorum ve gelen herkese yetişmeye çalışıyorum. Bu haberi duyan bütün arkadaşlara evraklarımı atıyorum. Kuşbaşında nasıl kanatlı hayvan bulunur.  Evraklar karışmış olmalı. Bu olay olalı 1 yıl oldu. Devletin beni çağırmasını bekliyorken, haberlere çıkmışım. Haberim oldu direk sizlere geldim. Ben kendimi belirtmek istedim. Ben adalete güveniyorum. Sırtımı devlete de dayadım. Ben hiçbir şekilde halkımı kesinlikle kandırmadım. Ben Hataylıyım, Hatay’dan çıktım geldim ekmeğimin peşindeyim. Ben buraya milletin parasını yemeye gelmedim. Ben işimde hile yapmışsam lütfen gelin benim iş yerimi kapatın. Çünkü böyle bir yükü kaldıramam. Benim gibi mağdur olan insanları lütfen görün. Ben dün sizi aradım. Sabahta gittim adliyeden aldım. Bana evrağı göndermediler, ben gittim kendim aldım. İtiraz ettim devlet beni yine suçlu buldu. Yeniden dilekçe verdim adliyeye başvurdum ve sonucu bekliyorum. Halkıma sesleniyorum, bunlara itibar etmeyin” diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10