Ayçiçeği, zambak ve kiraz ile Tekirdağ'ı temsil edecekler

 'Şehirler ve Kokular' projesi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden 113 öğretmen, 210 öğrenci ve 78 velinin katılımıyla 26 Ekim'de Alanya'da bir festival düzenlenecek. Etkinlikte Çerke

Çerkezköy 20.10.2019 08:05:00 0
Ayçiçeği, zambak ve kiraz ile Tekirdağ

Tekirdağ ile özdeşleşen zambak, ayçiçeği ve kiraz kokularından esinlenerek Tekirdağ ile özdeşleşen ürünlerin özünden elde ettikleri kokularla 81 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğretmen ve öğrencilerin 26 Ekim’de Alanya’da gerçekleşecek olan Şehirler ve Kokular Projesi kapsamında Tekirdağ’ı Çerkezköy Atatürk İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri temsil edecekler.

 

 

KENTİN KENDİ KOKULARIYLA NASIL KURTULACAĞINI ANLATAN PROJE

 

Tarihsel süreç içerisinde Anadolu topraklarında bulunan medeniyetlerin kokuları ve o kokuların elde ediliş şekilleri ve kullanımı ile birçok farklı bilginin günümüze kadar gelen serüvenin konu edildiği yolculukta tükettiğimiz gıdalardan elde edilen kokuların tarihte nasıl kullanıldığı günümüzde nasıl kullanılacağına dair kent yaşantısının itici kokularından kentin kendi kokularıyla nasıl kurtulacağını ortaya koyan proje.

 

 ALANYA’DA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEKLER

 

Proje kapsamında Tekirdağ ile özdeşleşen zambak, ayçiçeği ve kiraz kokularını markalaştırmak adına yürütülen proje, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Koordinatör öğretmenler Esra Ak ve Saniye Memiş öğrenciler ile birlikte yürüttükleri ar-ge çalışmaların ardından ayçiçek, zambak ve kiraz’ın özlerinden elde ettikleri koku türlerinden parfüm elde edip şişeleyerek 26 Ekim’de Alanya’da yapılacak olan 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de katıldığı Şehirler ve Kokular Projesi’ne öğrenciler Azra Zenginal, Eylül Naz Varlık, Elif Bilge Uyğun,Abdullah Aydın ve öğretmenler Esra Ak ve Saniye Memiş ilçemizden ilimizi temsil edecekler.

 

 

TEKİRDAĞ’IN KOKUSUNU YAPTILAR

 

Haziran ayında başlayan çalışmalar kapsamında öğretmen ve öğrencilerin günler süren hummalı çalışmalar sonrası ortaya çıkan 3 farklı koku Atak Kozmetik firmasının katkılarıyla şişelenip etiketlenerek festivale hazır geldi. Proje koordinatörleri “Projenin hazır hale gelmesinde desteklerini esirgemeyen ve kokuların şişelenmesine katkıda bulunan Atak Kozmetiğe teşekkür ediyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın tarihsel ve kültürel serüveninde önemli yer edinen ayçiçeği, zambak ve kirazdan esinlenen Proje koordinatörlerinin çalışmaları sonrası elde ettikleri kokularının festivalde derece yapmasın durumunda insanların günlük kullanımlarında ev ve ofiste kullanabilir hale getirebilmek için hazırlayabileceklerini kaydettiler. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10