Süper Ligde yeni lider Kapaklı Sitespor oldu

Mehmet Karatepe Tekirdağ Süper Amatör Ligde beşinci hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.Lider Kapaklıspor'un bay geçtiği haftada evinde güçlü rak

24.10.2019 17:53:00 0
Süper Ligde yeni lider Kapaklı Sitespor oldu

Tekirdağ Süper Amatör ligde hafta sonunda oynanan altı karşılaşmada fileler 17 kez havalandırılırken, Çorlu Kültürspor ile Şarköyspor arasında oynanan karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.

 

KAPAKLI SİTESPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

Haftaya ikinci sırada giren Kapaklı Sitespor evinde güçlü rakibi Çorluspor 1947’yi konuk etti. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında gelişen ev sahibi Kapaklı Sitespor atağında topla buluşan son haftaların formda ismi Numan şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklı Sitespor ilk devrenin kalan dakikalarında ikinci gol için yüklenirken, konuk ekip Çorluspor 1947 ise beraberlik için yüklendi. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada ev sahibi ekip 41’inci dakikada ikinci golü buldu. Gelişen organize Kapaklı Sitespor atağında topla buluşan Mustafa şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’u 2-0 öne geçirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Kapaklı Sitespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.Karşılaşmanın 88’inci dakikasında sahneye çıkan tecrübeli oyuncu Serkan Akyüz düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında konuk ekip Çorluspor 1947 penaltı vuruşu kazanırken, bu penaltıyı konuk ekip oyuncusu değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklı Sitespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile puanını 15 yaparak liderliğini devam ettirirken, Çorluspor 1947 ise yedi puanda kaldı.

 

EREĞLİ ZORLANMASINA RAĞMEN ÜÇ PUANI ALDI

 

Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor ise haftayı bay olarak geçerken, üçüncü sırada yer alan Marmaraereğlisi Belediyespor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip rakibinin direnci ile karşılaşmadı. İlerleyen bölümlerde rakibi karşısında iki gol bulan ev sahibi ekip Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılarak beşinci maçından da üç puan ile ayrılmasını bildi.

 

SARAY BELEDİYESPOR EVİNDE PUAN KAYBI YAŞADI

 

Saray Belediyespor Tekirdağ Süper Amatör Ligin 5. haftasında sahasında 100. Yılspor’u ağırladı. 90. dakika boyunca sahaya iyi futbol yansıtan, sayısız gol fırsatından yararlanamayan Saray Belediyespor, mücadelenin son anlarında yediği golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Maça etkili başlayan Saray Belediyespor organize ataklar ile rakip kalede gol aradı. Mücadelenin 22. dakikasında Bahadır’ın kullandığı korner atışında ön direkte topa dokunan Aygün, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol sonrası farkı açmak için rakip kaleye yüklenen Saray Belediyespor, son vuruşlarda etkili olmayınca devre 1-0’lık skorla sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren Saray Belediyespor direkleri geçemedi. Emre’nin iki topunun direkten döndüğü ikinci yarıda, Saray Belediyespor farkı açma fırsatlarını iyi değerlendiremedi. Mücadelenin son dakikasında ‘atamayana atarlar’ klasiği yaşandı. 90. dakikada duran toptan golü bulan 100. Yılspor skoru 1-1’e getirdi. Mücadelenin uzatma dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca namağlup Saray Beldiyespor 5. hafta sonunda 3. kez sahadan beraberlikle ayrılmış oldu.

 

SAĞLAMTAŞSPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

 

Ligde galibiyeti bulunmayan iki ekibin mücadelesinde Sağlamtaşspor ile Vakıflar Güvenspor karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında taraftarı önünde rahat bir futbol ortaya koyan Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor üst üste bulduğu gollerle rahatladı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılarak ligde ilk üç puanı ile tanışmış oldu. Sağlamtaşspor puanını 5 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise bir puanda kaldı.

 

GOL SESİ ÇIKMADI

 

Haftaya bir puanla giren 1461 Karadenizspor ise evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibi karşısında daha az hata yapan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılarak puanını da altı yapmış oldu. Ligde orta sıralarda mücadele eden Çorlu Kültürspor ile Şarköyspor Çorlu’da karşı karşıya geldi. İki takımında dirençli bir futbol ortaya koyduğu karşılaşma ise başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Şarköyspor puanını sekiz yaparken, Çorlu Kültürspor ise puanını yedi yaptı.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10