Buz: Esnafları bir çatı altında toplayacağız

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği yönetimi, bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, ''Şuanda Çerkezköy'de, Çorlu'da,

Çerkezköy 26.10.2019 17:54:00 0
Buz: Esnafları bir çatı altında toplayacağız

SATİVES Derneği, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Dernek Başkanı Buz ve yönetimi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak günün anasına pasta kestiler. Basın mensuplarının anlamlı gününü kutlayan Dernek Başkanı Buz, ‘’Basının demokrasi ve özgürlükleri korumak için ifa ettiği hizmetler hepimizin malumudur. Bu görev her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın ve yayın organları içerisinde gayret gösteren, çalışan; muhabirlerin, köşe yazarlarının ve matbaa sorumlularının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. İş hayatlarında başarılar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

 

 

‘’KRİZ ÇOĞU ARKADAŞIMIZI BATIRDI’’

 

Bölgedeki ekonomik sıkıntıları da anlatan Buz “ 13 Eylül 2018’de ülkemizde yüzde 24’e çıkan faiz, son olarak Merkez Bankası’nın yaptığı indirimlerle yüzde 14’e düşürülmüştür. Bu çok iyi bir orandır. Aynı zamanda daha da iyi olmasını bekliyoruz. 2018 Nisan ayında başlayan ve hala devam eden sıkıntılar, ülkemiz ve bölgemizde özellikle inşaat sektörü başta olmak üzere binlerce esnafımızı, şirketlerimizi ve çalışanlarımızı zor duruma düşürmüştür. Alım yok, satım yok, istihdam yok. Faiz ve doların yükselmesi ile mal fiyatları aşırı derecede yükselmiştir. Bu durum çoğu arkadaşımızı batırmış ve işsiz bırakmıştır. Hükümetimizin tüm ticaret ve esnaf arkadaşlarımızın borçlarını ertelemesini ve yeni ödeme planları çıkarmasını bekliyoruz. Bu yaşadığımız zor günleri atlatıp önümüzdeki günlerin daha iyi olmasını SATİVES olarak temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

‘’ESNAFLARI BİR ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ’’

 

Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması için yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren BUZ “ Bölgedeki odalara 1548 esnaf kayıtlı. Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Şuanda Çerkezköy’de, Çorlu’da, Tekirdağ’daki odalara kayıtlı toplam 1548 esnafımız var. Kapaklı’daki esnaflarımızın böyle yerlere gidip gelmesinde zorluk yaşadığının farkındayız. Bu arkadaşları bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan Kapaklı Belediye başkanı Mustafa Çetin’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz.’’ dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10