Gülerçin'de Cumhuriyet  bayramı kutlaması

Cumhuriyetin kuruluşunun 96.yıldönümü dolayısıyla dün saat 14.00- 16.00 saatleri arasında  Özel Gülerçin Koleji'nde kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 28.10.2019 18:50:00 0
Gülerçin

 

“CUMHURİYET ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DEMEKTİR”

 

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Ömer Kürklü günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Kürklü “Bugün Cumhuriyetimizin 96 yılı münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız.Hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Cumhuriyet ne demek?, Cumhuriyet özgürlük, demokrasi demek.Ama bu Cumhuriyeti 96 yıl önce nasıl kazandığımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor.Tam bundan 96 yıl önce Türk Milletini hasta olarak ilan edelere, yedi düvele baş kaldıran bir yiğit meydana çıktı.O yiğit Mustafa kemal Atatürk’tü.Mustafa Kemal Atatürk diyordu ki silah arkadaşlarıyla beraber Türk Milleti her şeyinden vaz geçer ama özgürlüğünden ve bir karış toprağından asla ve asla vazgeçmez.Bundan 96 yıl önce  bu gün dünyanın süper gücü olarak adlandırdığımız İtalyası’ndan Fransası’na, Amerika’sından İngiltere’sine  kadar gizli pazarlıkların yapılarak Türk Millet,ini nasıl esaret altına alacaklarının planını yaparken topraklarımızı hastaya neşter vurar gibi istila etmişlerdi.Ama bundan  bin yıl önce nasıl kırk yiğidi ile Kürşat  özgürlük için canını ortaya koydu. Bundan 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’te silah arkadaşları ise Türk Milletinin esaret altında yaşamayacağını bilerek Türk milletiyle beraber dünyaya meydan okudular”dedi.

 

“CUMHURİYET ATALARIMIZIN CANLARIYLA KANLARIYLA KURULDU”

 

Kürklü, “Bu Cumhuriyet ecdadımızın atalarımızın canlarıyla,kanlarıyla kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Cumhuriyeti kurdu. Evet kurdu. Bundan sonra bizlere emanet etti. Önemli olan Cumhuriyeti kurmak ne kadar önemli ile onu korumak ve sürdürebilmek ondan daha önemlidir. Onun için gençler Cumhuriyeti Atatürk sizlere emanet etti. Sizler Cumhuriyete sahip çıkacaksınız. Cumhuriyetimizin muhasır medeniyetler seviyesine çıkması için elinizden gelen tüm caba ve gayreti göstereceksiniz. Bundan 96 yıl önce nasıl ki, bu toprakları işgal etmeye gelmişler ise bu günde ayni şekilde bu toprakları işgal etmek istiyorlar. Bunun için çok çalışmanız lazım. Bizler çok çalışacağız ki, memleketimizi  milletimizi güçlü hale getireceğiz ki,ancak ve ancak bu millet bu dünya,bu insanlık huzur görsün. Demokrasi görsün. Derslerinize çok çalışın.Onun için ecdadımıza sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ki dünyada demokrasi olsun,dünyada Cumhuriyet olsun” diye konuştu.

 

 

“DEMOKRASİNİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ ÇOCUKLARIN ÖLMEDİĞİ DÜNYAYI TÜRK MİLLETİ SAĞLAYABİLİR”

 

Kürklü “Bugün savaş var, bugün çocuklar ölüyor. Bugün zulümler uygulanıyor. Bunun için gençler sizler Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve onu yüceltmek için Türk Milletinin hakimiyetini dünyaya göstermemiz için çocukların ölmediği bir dünya ,savaşın olmadığı bir dünya,demokrasinin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşayabilmemiz için ancak ve ancak Türk Milleti sağlayabilir.Onun için sizlerin çok çalışması gerekiyor.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi saygı, minnetle anıyor, Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun diyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLER GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DİLE GETİRDİLER

 

Okul Müdürü Ömer Kürklü’nün konuşmasının ardından öğrenciler  günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu ve konuşmalar gerçekleştirdiler. Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatan slayt gösteriminin ardından okul öğrencilerinin oratoryosu ise büyük beğeni ile izlendi. Kurtuluş savaşından da kesitlerin yer aldığı programın sonunda veliler ve öğretmenler öğrencileri ayakta alkışladılar.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10