Tekirdağ'da cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi

Cumhuriyetin ilanının 96'ıncı  yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım  ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Davetlileri kapıda karşılayan Vali Aziz Yıldırım, res

Tekirdağ 30.10.2019 16:54:00 0
Tekirdağ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, Vali Aziz Yıldırım’ın ev sahipliğinde Ramada Otel’de yapıldı.

 

VALİ YILDIRIM DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADI

 

Resepsiyona; 5. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan,Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Merkez Valisi Halil Ulusoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı, J.Kd.Alb. Osman Kılıç, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân ve emniyet mensupları, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı. Resepsiyon, Vali Aziz Yıldırım’ın davetlileri karşılamasıyla başladı. Resepsiyon Cumhuriyet konulu video gösterimi ile devam etti.

 

“BÜTÜN BUNLARIN TEMİNATI CUMHURİYETTİR”

 

Resepsiyonda bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır. Dünya’nın dönüşümünü doğru okuyan liderliğiyle Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır. 

Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur.  

Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, hukuk önünde eşdeğer vatandaştır; temel hak ve özgürlükler kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır.  Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu  “Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı; Cumhuriyettir” dedi.

 

MİLLETİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

 

Yıldırım “Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Bu haysiyet yoksunu planlar ve uygulayıcısı maşaların varlığını iyi biliyor, her daim uyanık ve hazır olmak zorunda olduğumuzu belirtmek istiyorum.  Cumhuriyetimiz 96. yılında Milletimizin sahip olduğu; vatan, millet ve bayrak sevgisi, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ve her geçen gün güçlenen ekonomisi, daha nitelikli hale gelen insan kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi alt yapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven, düşmana korku veren, içindeki  kanserli hücrelerin temizlenmesiyle daha da güçlenen Milli Ordusuyla geleceğe güvenle bakmaktadır.Demokrasimizin tüm yönleriyle kurumsallaşmakta olduğu, 15 Temmuz alçak kalkışma girişimin bertaraf edildiği bu dönem, vatan toprakları üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın özüyle, özgünlüğüyle ve özgürlüğüyle farklı renklerde, kokularda, tonlarda çiçekler gibi zenginliğimiz olduğunu bilerek, millet olarak her zamankinden daha çok kaynaşmayı, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmayı, daha çok çalışmayı ve birbirimizi daha çok sevmeyi gerektirmektedir.Türkiye Cumhuriyeti, her türlü şer odağının boş çabalarına karşın, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.. Bu, büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren kahraman silah arkadaşlarına, vatan savunmasında ve demokrasi mücadelesinde kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Nice 96 yıllara, nice 29 ekimlere.” dedi.

Resepsiyon, Süleymanpaşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde devam etti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10