Sensiz olmaz

Türk Kızılayı Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Kızılay Haftası kapsamında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 30.10.2019 18:21:00 0
Sensiz olmaz

“SAYGIN BİR KURUMDUR”

 

Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü kapsamında, Türk milletinin olduğu kadar mazlum milletlerinde de yardımına koşmak için 7 gün 24 saat  insanlık için çalışan Kızılay’ın Çerkezköy’deki çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Tekirdağ  Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret eden Hasan Karaca, “Türk Kızılayı gönüllülük esasına dayalı bir dayanışmayla 151 yılı geride bırakmış, temeli Türk milletinin yardım ve bağışlarıyla inşa edilmiş saygın bir kurumdur” dedi.

 

 

SÖZDİNLER’İ DE ZİYARET ETTİLER

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksula ve muhtaç insanlara barınma, beslenme, sağlık gibi yardımların ulaşmasında önemli görev üstlenen Kızılay’ın gönüllülük esasına dayalı hizmetlerin ulaşmasında gençlerle el ele çalıştığını kaydeden Karaca, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’i de ziyaret etti.

 

SANAYİCİLERİMİZİN DE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

 

Kısa sürede yaptıkları görev dağılımıyla birlikte Kızılay Genel Merkezinden elde ettikleri gıda ve giysi yardımlarını Çerkezköy’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Hasan Karaca “Çerkezköy sanayisiyle Türkiye’nin sayısı OSB’lerinin başında gelmektedir. Bu kadar güçlü bir sanayiye sahip olan Çerkezköy’ün Kızılay Şubesinin de güçlü ve dinamik olması lazım. Sadece Çerkezköy’de değil ihtiyaç halinde memleketimizin her yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız noktasında sanayicilerin de katkı ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

 

BİR HAFTAYLA SINIRLI OLMAMALI

 

Türk Kızılayı’nın çalışmalarında zaman sınırının olmadığını ifade eden Karaca “365 gün 24 saat insanlık adına milletimize hizmet etmek için çalışan bir kurumun mensubu olmak bizlere sorumluluk yüklemektedir. Bu bilinçle sizlerin de Kızılay’a gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz. Kızılay Haftası bir haftayla sınırlı olmamalı. Kızılay nefes alıp verdiğimiz her an aklımızda olmalı ki nefes alamadığımız, çaresiz kaldığımız bir anda yanımızda olmalı. Bizler de Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi olarak bu seneki temamızda ‘Sensiz Olmaz’ sloganı kapsamında ilimiz ve ilçemiz genelindeki tüm saygın kurumları ziyaret ederek Kızılay’ın gerekliliğini ve ihtiyaçlarını sizlerle paylaşıyor, bizleri ziyaret eden ilköğretim çağındaki çocuklarımıza da Kızılay’ın kimliği ve çalışmaları hakkında bilgi vererek onların bilinçli bireyler olması için yakalarına taktığımız hilalle Kızılay gönüllüsü yapıp bilinçlenmelerine katkı sağlıyoruz” dedi.  

 

BİZE DUYULAN GÜVENE LAYIK OLACAĞIZ

 

Türk toplumunda karşılıksız iyilik denilince akla gelen ilk kurumların başında gelen Türk Kızılayı’nın 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslar arası ihtiyaç duyulan her alanda ayrım yapmaksızın insanların acısını dindirmeye gayret eden bölgesindeki en güçlü ve en köklü kurumlardan biri olduğunu kaydeden Karaca “Bizler hayırsever milletimizden aldığımız yardımları ihtiyaç halinde yine milletimizin sağlığına refahına ve mutluluğuna harcayan bir kurumuz” dedi. Afetlere hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılayabilecek çalışmaların yönetim tarafından yapıldığını, Çerkezköy’deki çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Karaca milletin Kızılay’a duyduğu güvene desteğe layık olacaklarını söyledi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10