Kent Konseyi olağanüstü kongreye gidiyor

Çerkezköy Kent konseyi seçimleri sonrası başlayan iptal tartışmalarına son noktayı seçimleri 37 oyla kazanan Tuncay Üstünol yaptığı açıklama ile koydu.

Çerkezköy 31.10.2019 18:45:00 0
Kent Konseyi olağanüstü kongreye gidiyor

İTİRAZI DEĞERLENDİRDİLER

 

 18’inci Olağan Genel Kurul sonrası Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal’ın seçimlerin ertesi günü yaptığı itiraza Tekirdağ Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Avukat Fatma Ergül’ün araştırmacı sıfatıyla ortaya koyduğu 10 sayfalık inceleme ve tahlil gerekçeleri sonrası Çerkezköy Kent Konseyi yürütme kurulunun aldığı kararla olağanüstü kongreye gideceği belirtildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Karabal’ın seçimlere ilişkin yaptığı itiraz sonucu inceleme raporunda 6 maddeden 4’ünde aykırılık bulunmazken, iki maddede aykırılığa ilişkin gerekçeler ortaya konarak hazırlanan 10 sayfalık rapor basın mensupları ile paylaşıldı. Yaşanan gelişmeler karşısında geçtiğimiz hafta raporunun kendilerine ulaştığını kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da görüşleri dikkate alınarak aldıkları olağanüstü seçim kararı ile kent konseyi seçimlerinin yenileceğini deklare etti.Yürütme kurulu üyeleriyle birlikte dün Kent Konseyinde yaptığı basın toplantısında yenilenecek seçimlerde Üstünol’un yeniden aday olması beklenirken, kesinleşmiş üye listelerinin askıya çıkmasının ardından Üstünol’un karşısına Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı için gazeteci Şaban Kardeş’in de aday olacağı belirtilirken, başka adayın çıkıp çıkmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

“BÖYLE BİR KARAR ALDIK”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol “ Dolayısıyla bu karışıklık bu süreç bizim arkamızda gölge olarak geleceğini hesap ederek yürütme kurulu da, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’da, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’la da 18’inci kuruldan sonra 19’ncu olağan üstü başkanlık seçimi içeren bir kurul yapmanın daha doğru olabileceğine ortak müşterekte de bu fikrin çok uzatmaktansa delegasyonun o eksikliğini o 3’te2’lik eksikliği tamamlaması gerektiğine karar verdik. Bu çerçeve de böyle bir kurulun gerçekleşeceğini Çerkezköy kamuoyunun en başta bilmesine daha doğru olacağına karar verdik. Seçim gününe kadar başkan olarak devam etmeyi düşünüyorum. Bu süreç içerisinde başka adaylarda çıkabilir. Bu süreç içinde herhangi bir liste ile ilgili bir müdahale yapmayacağımı , bununla beraber hukuk çerçevesinde divan sürecinin ve delegasyon sürecinin hukuk çerçevesinde yürüyeceğine ve mümkün olduğu kadar buna gayret edeceğime sizlere burada beyan ediyorum” dedi.

 

 

“NİHAYİ LİSTE BELİRLENECEK”

 

Basın mensuplarının “ tarih ile ilgili bir süreç var mı “ sorusu üzerine konuşan Üstünol “ Öncelikle her şey hukuka kent konseyinin yönetmeliğine ve iç tüzüğüne uygun olarak yürütme kararı aldık.Daha sonra başka bir itiraz olmasın buna benzer şeyler olmasın diyerekten kurmuş olduğumuz 5 kişilik bir heyet var. Bu heyet bu hafta içerisinde ve hafta başında tarihi belirleyecek ancak iki tür 15 günlük bir süreç var onu söyleyebilirim. Bugün yürütme kurulu kararı aldıktan sonra 15 gün veya 20 gün sonra yada 1 ay sonra yapabiliyorsunuz.  15 gün içerisinde yapamıyorsunuz. Yani bu süreç içerisinde de ikincisi de biz delegasyon listelerini kent konseyi kapsına asacağız ve basına da ilan etmiş olacağız. Orada delegasyonda katılmak isteyenler veya çıkmak isteyenlerin o 15 gün süre içerisinde son 5 güne kadar olay süreci var. Yani bunu ilan ettiğimiz gün ki hafta başında ilan etmiş oluyoruz. Pazartesi günü listeleri kapıya asacağız. Astıktan sonra Kaymakam beye bu süreçte götüreceğiz. Kaymakam beyde bize ilgili kurumlardan yani görevlendirilecek kurumlardan kurum ismi ve oy kullanacak isimleri verecek ve sonrasında nihai listemiz oluşacak” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10