Çorlu, Ergene ve Saray'ın kurtuluşu etkinliklerle kutlandı

Çorlu,Ergene, Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ 3.11.2019 16:05:00 0
 Çorlu, Ergene ve Saray

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı.Kutlama programı Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanlığı çelengi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından Atatürk Anıtı'na sunulurken çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Çelenk sunma törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münür Karaevli, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

DÜNDEN DAHA MUTLU BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ

 

1 Kasım Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları, çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Belediye Binası’nda bulunan Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Bugün Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlu’muz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan şehrimiz, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır.” dedi.

 

 

CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATMA ÜLKÜSÜ BİZLERİN ÖDEVİDİR

 

Sarıkurt konuşmasına şöyle devam etti: “Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma ülküsü bizlerin ödevidir.”

 

2 SEVİNCİ YAŞATAN ATALARIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

 

Sarıkurt, “Birkaç gün önce 96. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın akabinde yaşadığımız kurtuluş günümüzde ‘Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’ diyen, bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Ulusu ve yurttaşı yücelten bir aydınlanma devrimi olan Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarının ebedi ruhlarına Çorlulu hemşerilerim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen kutlama programının devamında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun yapmış olduğu halk oyunları gösterileri ile son buldu.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Kurtuluş günü kutlama programı kapsamında günün son etkinliği Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü münasebetiyle konser verdi. Gerçekleştirilen konserde bando tarafından icra edilen marşlar, şarkılar ve türküler, konseri izleyen katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken konserin bitiminde bando üyeleri dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

SARAY’DAKİ ETKİNLİKLERE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Saray’daki etkinlikler 1 Kasım Cuma günü sat 10.30’da Atatürk Alanı’nda çelenk sunumuyla başladı.Törene, Kaymakamı Adnan Tezcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Garnizon Komutanı Tnk. Albay Fatih Solmazlar, Cumhuriyet Savcısı Hatice Yalçın, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP İlçe Başkanı Akın Aytaç, MHP Başkan V. Kamil Özdaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Abdullah Ataman, Saray İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Şakir Oda, Saray İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Muharip Gaziler, Kaymakamlık daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

DÜNYAYA EŞSİZ BİR KURTULUŞ ÖRNEĞİ GÖSTERDİK

 

Hava koşullarının olumsuz olması sebebiyle Atatürk Alanı’nda gerçekleşen tören, Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “İlçemizin kurtuluşun 97’inci seneyi devriyesinde bir arada o günlerin coşkusunu hala yaşıyor oluşumuzdan duyduğum memnuniyeti bildiririm. Son derece zorlu süreçlerin içinden sıyrılarak dişle, tırnakla, canla başla, iman dolu bir heyecanla bütün dünyaya eşsiz bir kurtuluş örneği gösteren Anadolu’nun her yerinde temsilcileri ve bugün Saray’dakileri rahmetle anıyoruz. Kendilerine bugün bir asır öncesinden şükran duyguları içinde bulunduğumuzu bildiriyoruz ve 97. Kurtuluş yıldönümümüz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” dedi.

BAYRAK TEZCAN’A TAKDİM EDİLDİ

Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sahneledikleri temsili kurtuluş gösterisinde Hürriyet Kızı’nı kurtarırken sahneledikleri performansla izleyenlerin tüylerini diken diken etti. Gösterinin devamında, Hürriyet Kızı’ndan alınan Türk Bayrağı grup başkanı tarafından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’a takdim edildi.

YÖRESEL HALK OYUN GÖSTERİSİ

Temsili kurtuluş gösterisinin ardından temsili birlik komutanı günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Hürriyet Kızı’nın okuduğu şiirle devam eden programda, yine Hürriyet Kızı tarafından protokole çiçek takdim edildi. Belediye Başkanı Erkiş hürriyet kızına hediyesini vermesinin ardından tören, öğrencilerin şiirlerini kompozisyonlarını okuması ve Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

 

ERGENE’NİN KURTULUŞUNUN 97’NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

 

1 Kasım Ergene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü de ilçe merkezinde kutlandı. Kutlama programı Atatürk Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı'na sunulurken çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Ergene Belediyesi Başkan Vekili Merdin Cantaş, tüm vatandaşların 1 Kasım Ergene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünü kutladı.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10