Kapaklı'ya Olimpik yüzme havuzu yapılacak

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Gündeme geçilmeden önce açıklama yapan Kapaklı Belediye

Kapaklı 4.11.2019 18:25:00 0
Kapaklı

Dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclisi, Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Basında çıkan bazı haberlerin açıklamalarına yer verilen toplantıda, 2 yeni belediye başkan yardımcısı için kadro değişikliğine gidildi Toplantıya Halil İbrahim Erkan, Levent Nur ve Şakir Demirel mazeret göstererek katılmadı.

 

TESKİ’NİN ÇALIŞMALARI 15 ARALIKTA BİTECEK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bugün sabah Kadir Başkanımız ile yaptığımız telefon konuşmasına istinaden 15 Aralık’ta TESKİ’nin Pınar Bulvarı’ndaki faaliyetlerinin sonuçlanacağını belirtmek istiyorum. Çalışmalar biter bitmez ilçe belediyesi olarak bir betonlama çalışması yapacağız. Malum kış ayına girdik. En azından trafiği rahatlatmak ve çamurdan kurtarmak için demirli bir beton çalışması gerekli. Eğer hava şartları müsaade ederse ilerleyen aylarda asfaltma çalışması yapabiliriz. Aydınlatma ve kaldırımların genişletilmesi ile ilgili çalışmayı da sonrasında yapacağız. Kış sürecinde hayata geçiremeyebiliriz ama bazı rütuşlar yapıp ilkbaharda orayı Kapaklı’ya yakışır bir cadde haline getireceğiz.” diye konuştu.

 

 

CADDELER KAPAKLI’YA PRESTİJ KAZANDIRACAK

 

Hürriyet Caddesi, hem Pınar Bulvarı ve akabinde Canbazlar Caddesi’nde alt yapı çalışmalarına dair açıklama yapan Çetin, “Büyükşehir’de daire başkanımız Metin Bey Hürriyet Caddesi ile ilgili talebimizi değerlendirdi. Biz kilit taşlarını söktük, TESKİ Müdürümüz Yüksel Bey de oranın altyapısının olmadığını belirtti. İbrahim İçöz beyi bilgilendirdik. Buraya altyapı yapılması ile ilgili talimat verdi. Altyapı biraz sıkıntılı oluyor. Hem trafiği yoruyor hem de vatandaşlarımız rahatsız fakat bunlar Kapaklı için önemli konular. Sizin aracılığınızla buradan bir kez daha oranın esnafından, vatandaşımızdan biraz anlayış istiyoruz. Süreç maalesef hızlı gitmiyor ama elimizden geldiği kadar hızlı tamamlamak için gayret gösteriyoruz. İnşallah hem Hürriyet Caddesi, hem Pınar Bulvarı ve akabinde Canbazlar Caddesi Kapaklı’ya değer katan caddelerimiz olacak.” dedi.

 

KAPAKLI’DA SPOR ALANLARI ÇOĞALACAK

 

 “Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanımız Tekirdağ’a geldi kendisine taleplerimizi ilettik o da not aldı” diyen Başkan Çetin, “Bu hafta ise İl Müdürümüz bilgiyi geçti; Kapaklı’ya bir olimpik yüzme havuzunu kazandıracağız inşallah. Okullarımıza ya da mahallelerimize 5 tane sentetik çim saha da yapabiliriz. Bir tane de Kapalı Tenis Kortu sözü verilmişti. Bununla ilgili İl Spor Müdürümüz Ahmet Üzgün müjdeyi verdi. Adım adım Kapaklımıza değer katmaya devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

 

BİR ART NİYET SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından söz alan CHP Grubu adına Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, yapılacak yatırımlarda Başkan Çetin’e destek olduklarını söyledi. Yıldıran, “Velimeşe’ye giden çimento yüklü belediye aracını hakkında bilgi verir misiniz? Sorusu üzerine konuşan Başkan Çetin “Karaağaç’taki belediye hizmet binamızda bir tadilat çalışması var ve bunun büyük bir kısmını hayırsever yardımı ile yürütüyoruz. İşin başında da Özgür Cengiz ile Metin Kanta var. Hizmet binamızın iki katı da inşaat halindeydi. Belediye bütçesini kullanmadan hayırseverlerle yürütmek istedik. Değişik sponsorlar vasıtası ile buralara malzeme temini yaptık. Öğrendiğim bilgi şu; Velimeşe’den bir arkadaşımızdan bir malzeme alınmış. Artanı da hayırseverin bilgisi dahilinde bir camiye hibe edilmiş. Bildiğim konu bu, bana aktarılan bu şekilde. Bir art niyet söz konusu değil.” dedi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Konuşmalarının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlarken, gündemin ilk maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16.10.2019 tarih 155311/1089 sayılı Sosyal Denge Tazminatı konulu yazının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Görüşülen yazı kapsamında Ufuk Bayraktar Kapaklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak atanırken, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İslam Özçiftçi ise Muhtarlıklardan Sorumlu Yönetici konumuna getirildi.

 

MÜHENDİS VE TEKNİKER ALINACAK

 

Gündemin ikinci maddesi ise, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16.10.2019 tarih155321/1090 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. üçüncü  Gündem maddesinde ise,  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16.10.2019 tarih 155335/1090 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, Kapaklı Belediyesi’ne bir adet mühendis ve bir adet tekniker alımı yapılacak. Dördüncü gündem maddesinde,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 21.10 2019 tarih 155308/2238 sayılı Dolu Kadro Değişikliği yazı gereğince Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e protokol imzalama yetkisi verilmesi oy birliği ile meclisten geçti.

 

MÜDÜRLERİMİZİN LİYAKATİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK

 

Beşinci maddeye geçilmeden önce söz alan CHP’li meclis üyesi Muzaffer Yıldıran “2 başkan yardımcımız görevden alındı. Bu iki boş kadroyu kurum içerisinden mi yoksa yeni memurlar ile mi tamamlamayı düşünüyorsunuz?” dedi. Görevden alınan başkan yardımcılarının yerine il dışından 2 kişiyi atayacağını belirten Başkan Çetin ise “Bazen dışarıdan bir gözün belediyeye dahil olmasının faydalı olacağını düşündüm. Bir tanesini İçişleri Bakanlığından talep ettim. Biri eski bir valimizin oğlu, yakından da tanırsınız. Süreç işliyor. Bir tane de teknik bir kadro olarak düşünüyorum. İnşaat mühendisi bir arkadaşımız. İkisi de genç kardeşlerimiz. Bize değer katacağını düşünüyorum. Müdürlerimizin liyakatinden şüphemiz yok. Ancak dışarıdan bir bakış açısı bize katkı verir diye düşünüyorum. Böyle bir yapılandırma yapmak istedim. İki başkan yardımcımız Kapaklı’ya hizmet vermişlerdir. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kapımız her ikisine de açık. Onların tecrübelerini dinlemek isterim. 7 aylık süre içerisinde istediğim performansı alamadım. Mental olarak uyuşamadık.” ifadelerini kullandı.

 

2 MADDE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in açıklamasının ardından devam eden oturumda 5. gündem maddesindeki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 21.10.2019 tarih 155678/1104 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek karara bağlandı. 6. Gündem maddesinde ise Karaağaç’taki bir yere Gazi Nebi Sanık isminin verilmesi konusu görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan yazı, İmar Komisyonu’na sevk edildi.

 

ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

 

Gündem maddelerine ek olarak meclis gündemine alınan konular görüşüldü. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilcili ve belediye tarafından 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası organizasyon protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Kastamonulular Dernek Başkanı Atıf Mıstaçoğlu tarafından sunulan herhangi bir park alanına Şehit Şerife Bacı ismi verilmesi konusu ve İspanya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu ve Avrupa ikincisi olan Azra Çavuş ve Işıl Zafer’in isimlerinin ilçedeki park veya bir sokağa verilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

ONLARA ÖZEL LOCA YAPTIRACAĞIZ

 

Meclisin bitmesinin ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Nizamettin Çoban, “Dünya vücut geliştirme sporcusu Furkan Memiş, Kapaklıspor forması altında Romanya’da birinci oldu. Statta engelli kardeşlerimizin maç izleyemediğini fark ettik. Onlardan özür diliyorum. Onlara özel loca yaptıracağız.” diye konuştu. Çoban’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı Sitespor ve Kapaklıspor’u tebrik ediyorum. Cüzi bir bütçe ile bir takımımız birinci öbürü 3’ncü. Belediye olarak takımlarımızın destekçisiyiz” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10