Yardım tırı dualarla yola çıktı

Ekim ayı içerisinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerine 5 adet insani yardım tırı gönderen Beşir Derneği, Kasım ayında da bölgeye hız kesmeden insani yardım malzemes

Kapaklı 5.11.2019 12:52:00 0
Yardım tırı dualarla yola çıktı

Uğurlama törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Uçel, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Beşir Derneği Avrupa ve Trakya Bölge müdürü Mehmet Akif Bilgin, Çerkezköy Beşir Derneği Temsilcisi Cemil Pıtırlı, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program öncesi Hacı Talip Sivrioğlu Camii İmamı İrfan Öz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından hayırsever Muammer Doğan bir konuşma gerçekleştirdi. Doğan, ‘’Bu yardımlarda emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Beşir dediğimiz zaman tüylerim diken diken oluyor. Beşir kelimesi aslında Medineli bir yetimin adıdır. Peygamber efendimiz bir gün bir tane çocuğun üzgün ve sıkıntılı olduğunu görüyor ve yanına çağırıyor. Ona adını sorar. Peygamber efendimiz bu çocuğun yetim olduğunu öğrendikten sonra başını okşar ve der ki; ‘Bundan sonra senin adın Beşir. Baban ben olayım, annen de Ayşe Hanım olsun.’ Bu sebepten ötürü Beşir demek, yetim demektir. Yetim demek de bizim toplum olarak, insan olarak, atalarımızın mirası olarak sahip çıkılması gerekmek demektir. Bu nedenle bizler de Allah’ın bize verdiği nimetlerle imkanlarımız doğrultusunda onlara yardımcı oluyoruz.’’ dedi.

 

“YARDIMLAŞMA KAMPANYALARI TOPLUMU KENETLER”

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Yardımlaşma kampanyaları toplumu kenetlemektedir. Hepinizin bildiği üzere ülkemiz, güneydoğu bölgesinde bir oyunu bozmak adına Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Bu bahsedilen bölgede oluşturulmak istenen bir terör devleti planını bozduk. Hamdolsun onların bu oyununu bozan bir liderimiz var. Türkiye tarihindeki en büyük harekatını yaparak onların oyununu bozdu. Ordumuz gereğini yaparken milletimiz de farklı derneklerle ve kurumlarla kardeşliğini ve insani değerlerini göstermeye devam ediyor. Bugün Beşir Derneği’nin yaptığı bu yardım da bunu gösteriyor. Biz hem milli değerlerimizce, hem de inancımız gereği mazlumun yanında olmuş bir toplumuz. Bu anlamda katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

 

Beşir Derneği İstanbul Avrupa Yakası Bölge Müdürü Mehmet Akif Bilgin de konuşma gerçekleştirerek “ ’Ekim ayı içerisinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerine 5 adet insani yardım tırı gönderen Beşir Derneği, Kasım ayında da bölgeye hız kesmeden insani yardım malzemesi göndermeye devam ediyor. Bağışçılarımızın desteğiyle bugün bir kez daha Kapaklı depomuzdan yardım tırı göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Suriyeli mazlumlara ensar olan bu necip milletimizin her bir ferdine teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.

 

10 GÜNDE MEYVESİNİ VERDİ

 

Çerkezköy Beşir Derneği Temsilcisi Cemil Pıtırlı “ Çerkezköy Beşir Derneği temsilciliği olarak Barış pınari harakati kapsamında; içerisinde un, kışlık gıda ve çeşitli insani yardım malzemesi bulunan bir tır insani yardım malzemesi, Kapaklı ilçemizden Beşir derneği'nin Kilis'te bulunan aşevine, oradaki vatandaşlarımızın harekat nedeniyle oluşan mağduriyetlerinin  giderilmesi için gönderilmiştir. Beşir Derneği gönüllüleri ve halkımızın destekleriyle kampanya 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde meyvesini vermiş ve göndermeye hazır hale getirilmiştir. Başka hiçbir millet de olmayan bir ferasetle, komşusu açken kendisi tok gezen bizden değildir diyen peygamberin ümmeti olduğunu bir kez daha gösteren halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunar ,bize vermiş oldukları tüm destekler için minnettarlığımızı sunarız.Ayrıca bizi böyle bir günde yalnız bırakmayan başta Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10