TRAFİK EĞİTİM PARKI, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ETKİLİ OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Trakya Bölgesi'nde de bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi'ni hayata geçirdi. Vali Aziz

Tekirdağ 6.11.2019 15:09:00 0
TRAFİK EĞİTİM PARKI, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ETKİLİ OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu’da gerçekleştirdiği önemli projelerden biri olan Trafik Eğitim Parkı tamamlanarak gerçekleştirilen törenle halkın hizmetine sunuldu. Çocukların uygulamalı trafik eğitimi alabilmesi amacıyla gerçekleştirilen geleceğe dönük Trafik Eğitim Parkı projesi sayesinde binlerce çocuk trafik eğitimine erken yaşta başlayacak ve hem yaya hem de sürücü olarak kurallara uymanın öneminin farkına varacak. Törene, Tekirdağ Valisi Aziz YıldırımÇorlu Kaymakam Vekili ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Erol, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Birkan Korkmaz, başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin idari ve teknik personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TRAFİK EĞİTİM PARKI GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEM TEŞKİL EDİYOR

 

Gelecek nesillerin sağlıklı birer yaya ve sürücü olabilmeleri açısından Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi'nin büyük önem teşkil ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, proje dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 

KALİTELİEĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Çorlu'nun günden güne hem fiziki hem de beşeri olarak büyüdüğünü belirterek, “Eğitim, dönemin toplumundan etkilenerek, gelecekteki toplumu oluşturmak ve geliştirmek için vardır. Toplumun gelişimi, değişimi, oluşumu ve bireyin toplumsallaşması noktasında eğitimin rolü ve önemi büyüktür. Zira sağlıklı bir toplum iyi yetiştirilmiş bireylerin birleşmesinden oluşmaktadır. Uyumlu, bilinçli, kurallara uyan, çevresine duyarlı ve saygılı bir nesil yetiştirmek için öncelikle çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamı sağlamamız çok önemlidir.” dedi.

 

PROJE ÖĞRENCİLERDE TRAFİK BİLİNCİ OLUŞTURACAK

"Günlük yaşamımızın her aşamasında ulaşım halinde ve trafik ile iç içe olmamız trafik güvenliği kavramını gündeme getirmiştir.” diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ulaşımda ölüm, yaralanma, sakat kalma, maddi kayıplar ve bunların psikolojik ve sosyal etkileri trafik güvenliğinin ne denli önemli olduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için sürücülerimize ve yayalarımıza iyi bir trafik eğitimi verilmelidir. Geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarının yetiştirilebilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Trafik Eğitim Parkı projemizi hayata geçirdik. Minyatür bir şehir görünümünde olan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilerimize teorik ve uygulamalı olarak eğitim vereceğiz. İnanıyoruz ki, burada eğitim alan öğrencilerimiz gelecekte bilinçli sürücü ve yayalar haline geleceklerdir. En büyük temennimiz trafik kazalarından kaynaklanan her türlü kaybın sona ermesidir. Çorlu ilçemizde geleceğe yönelik böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

 

 

EMLAK KONUTLARI KAVŞAĞI PROJESİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK

 

Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Çorlu ilçemizde hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor. Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatımız hızla yükseliyor. Yine Çorlu ilçemizde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Emlak Konutları Kavşağı Projesini hayata geçiriyoruz. Emlak Konutları'ndan Çevre Yolu'na Edirne ve İstanbul yönünde bağlantıları yapacağımız bu proje sayesinde bölge trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak. Çorlu ilçemizde ulaşım ve trafik alanında yaptığımız çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Bu süreçte Çorlu Belediyemizle uyumlu ve iş birliği içerisinde çalışıyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Çorlu Trafik Eğitim Parkı'nın halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

 

ÇOCUKLAR, EĞLENEREK ÖĞRENME ŞANSINA SAHİP OLACAKLAR

 

Vali Aziz Yıldırım, “Trafik Eğitim Parkı’nın içerisinde maket olarak, küçük ölçekte hastane, postane, idari bina, eğitim binaları, sert zeminler ve asfalt yollar vs. olması çocuklarımızın oldukça ilgisini çekecek, çocuklarımızı trafik kuralları ve trafik bilincini öğrenme konusunda motive edecektir. Çocuklarımız, Trafik Polislerimiz eşliğinde bu minyatür şehirde eğlenerek öğrenme şansına sahip olacaklardır.” dedi.

 

TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, tesiste incelemelerde bulundu ve teknik personelden proje hakkında bilgi aldı. Ardından öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı olarak temel trafik eğitimi verildi. Açılış, Öğrencilere hediye takdiminin ardından açılış son buldu.

Haber/ Seyit Süren

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10