Belediye üniversite öğrencilerini Anıtkabir'e götürdü

Marmaraereğlisi Belediyesi,  Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu öğrencilerini, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Anıtkabir'e götürdü. Toplumun geleceğini

Marmara Ereğlisi 7.11.2019 20:00:00 0
Belediye üniversite öğrencilerini Anıtkabir

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Ankara gezisi düzenledi. Rehber eşliğinde yapılan gezide öğrenciler, Atatürk’ün hayatı ve kullandığı özel eşyaları hakkında bilgi sahibi olurken, kazanılan zaferleri müzede hazırlanmış olan canlandırmalar eşliğinde öğrendi. Anıtkabir’in ardından öğrenciler, Ankara turu yaparak Türkiye’de kurulan ilk meclis binası olan ve Kurtuluş Savaşı gibi birçok önemli kararların alındığı Eski TBMM Binası ile Ankara Kalesi gibi tarihi yerleri de görme şansı bularak şehirden ayrıldı.

 

“TEMEL HEDEFİMİZDİR”

 

Toplumun geleceğini aydınlatmada çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ve kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘’ Göreve geldiğimiz günden beri etüt ve gençlik merkezi ile gençlerimizin bütün eğitim hayatlarını etkileyecek projeler üretmiş bulunuyoruz. Bu merkezde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve düşüncelerine sahip gençler yetiştirmek temel hedefimizdir. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için Atatürk sevgisine sahip, onun ilkelerini kendine hedef edinen gençler yetiştirerek, çağdaş yarınlarda var olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10