Atamızı saygı ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında Çerkezköy'de saygıyla ve minnetle anıldı. 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuma

Çerkezköy 10.11.2019 15:26:00 0
Atamızı saygı ve özlemle andık

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumu ile başladı.

 

 

09.05’TE HAYAT DURDU

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 7’den 70’e  her yaştaki Çerkezköy halkının yoğun katılım gösterdiği törende sirenler çaldığı sırada adeta hayat durdu. Araç sürücüleri araçlarını yol kenarına çekerken, bir çok vatandaş ise saygı duruşunda bulundu.Cumhuriyet meydanında sona eren program 09.30’da Halk Eğitim Merkezinde devam etti.

 

 

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ ANLATILDI

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Anma Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Engin Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Aslan’ın ardından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk için hazırlanan sinevizyon izlendi ve 10 Kasım konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasından sonra “Atatürk’e Vefa” konulu oratoryonun sahnelenmesi ile Halk Eğitim Merkezi’ndeki anma programı sona erdi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, gaziler, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

CHP İLÇE YÖNETİMİ ANITA KIRMIZI KARANFİL BIRAKTI

 

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma programı kapsamında çelenk sunumunun ardında Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktı. Düzenlenen tören sonrası Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP İlçe Yönetimi ve partililer Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

 

ATA’YA SAYGI KOŞUSU YAPILDI

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıldönümü dolayısı ile Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘Ata’ya Saygı’ koşusu düzenlendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı ‘Ata’ya Saygı’ koşusu Belediye Meydanı’nda başladı ve Vatan Size Minnettar Anıtı önünde sona erdi.   Erkeklerde Samet Akdeniz’in birinci olduğu koşuda, ikinciliği Samet Susamcı, üçüncülüğü Celal Çakır alırken, bayanlarda Naz Berçin birinci, Tuana Akay ikinci ve Rabia Aydın üçüncü oldu. Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ata’ya Saygı koşusunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Başkan Vahap Akay tarafından verildi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10