Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, dün 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninin ardından protokol mensupları, ailesi  ve isminin yaşatıldığ?

Çerkezköy 10.11.2019 16:03:00 0
Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, şehit edilişinin 7’inci yılında da Çerkezköy Şehitliği’ndeki kabri başında dualarla anıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Çerkezköy Gazrnizon Komutanı Tuğgeneral  Ahmet Ömercikçikli,İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri Yusuf Hayri, Arif Zenginal,İlçe Müftüsü idris Çakmakaş, Şehit Dinçer Ersoy’un ailesi,Okul Müdürü Ercan Küçük, okul öğrencileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Dualarla anılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un anma töreninde öğrenciler onun yazdığı şiirleri okudu ve ardından Okulu Müdürü Ercan Küçük bir konuşma gerçekleştirdi.

 

 

“SEN ÖLMEDİN ŞEHİDİM”

 

 “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” diyerek konuşmasına başlayan Küçük “Bütün şehitlerin ailelerine Allah sabırlar versin. Ancak şehitler ölmez. Siz Allah’ın sevdiği kulusunuz şehidim. Peygamberimize yakın olacaksınız. Sizler korudunuz bu ülkeyi canınızı feda ederek. Mertebeniz şanlı olacak şehidim. Bugün bu ülkede rahatça nefes alıp özgürce yaşayabiliyorsak, siz güzel insanlarımız, şehitlerimiz sayesindedir. Sen ölmedin şehidim. Her yürekte milyonlarca defa doğdun ve kalbimizde yaşıyorsun Dinçer’im” diye konuştu.

 

 KABRİNE KIRMIZI KARANFİL BIRAKILDI DUA OKUNDU

 

Okul Müdürü Küçük’ün konuşmasının ardından da İlkokul öğrencilerinden Arda İnan Şehit Dinçer Ersoy’un özgeçmişini okudu. Sonra ,Emre Geriş ‘Komandonun vasiyeti’, Emir Tan da ‘Selam Şehitler’ isimli şiirini okudu. Ardından da Şehit Dinçer Ersoy’un kendi yazmış olduğu dörtlüğü Begüm Harmankaya okudu. Şiirlerin okunmasının ardından Şehit’in annesi Nilüfer Hatun Erson Dinçer  ve babası Mustafa Ersoy’a Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Ercan Küçük tarafından  bir buket çiçek takdim edildi. Daha sonra Şehitin kabrine başına  kırmızı karanfil bırakılması ve dua okunması ile  program sona erdi. Konuşmaların ardından Şehit Dinçer Ersoy olmak üzere şehitlikteki tüm şehitlerin kabirlerine gül ve karanfiller bırakıldı. Ardından Şehit Dinçer Ersoy ve diğer şehitlerin ruhuna Çerkezköy İlçe Müftülüğü imamları ile İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı tarafından dualar okundu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10