BBP'liler Antalya kampında bir araya geldi

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi tarafından İl ve İlçe Başkanlarının katıldığı 3 günlük Eğitim ve İstişare Toplantısı, Antalya'nın Alanya ilçesinde Hedef Resort Otel'de yap?

10.11.2019 17:30:00 0
BBP

Cuma günü Alanya Hedef Resort Otel’de başlayan İç Eğitim ve İstişare Toplantı’nda Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaca, Sultan Selim Şimşek, Ahmet Yelis, Üzeyir Tunç, Ünsal Karabulut, Yaşar Sayan ve Ali Keser toplantıya katılan il ve ilçe başkanlarına parti faaliyetleri, metaryelleri, protokol ve propaganda yöntemleri, Türkiye buluşmaları, medya ve sosyal ilişkiler faaliyetleri, teşkilat yapılanması ve işleyişleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunurlarken, açılış konuşmasında BBP’nin dün olduğu gibi bugünde dış mihraklara karşı, iç siyaseti iç dünyasında yaşayan Alperenler’in üstlendiği misyona dikkat çeken Destici,  Türk tarihinde soykırıma rastlayamazsınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı ABD ziyaretini, başta ABD kamuoyu olmak üzere tüm dünyaya Türkiye'nin haklılıklarını anlatmak için bir fırsat olarak gördüklerini belirtti.

 

TÜRK TARİHİNDE SOYKIRIMA RASTLAYAMAZSINIZ

 

İngiliz belgelerinde bile Ermeni çetelerin saldırılarında hayatını kaybeden Müslüman Türklerin sayısının 510 bin olarak yer aldığını ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "1915 tehcirinde yaşananların sorumluluğu Osmanlı'ya ya da Türklere ait değildir. Ermeniler bugün dünya üzerinde kimlikleri, dinleri ve dilleriyle var olmalarını Türklere borçludur. Selçuklu ve Osmanlı yönetiminde olduğu gibi bugün de Ermeni kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları devletleri tarafından da eşit muamele görürler, tüm vatandaşlık haklarından diğer tüm vatandaşlarla eşit olarak faydalanırlar. ABD Temsilciler Meclisi'nde, yahut herhangi bir parlamentoda alınan bu tip kararların, tarihi bir gerçekliği olmadığı gibi, hukuki bir anlamı ve değeri de yoktur. 3 bin yıllık Türk tarihinin bir gününde bile soykırıma rastlayamazsınız." dedi.

 

'MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE, TÜRKİYE'


ABD’nin, petrol kuyularının çok fazla olduğu Kamışlı bölgesine yerleşmeye başladığını belirten Destici, şöyle konuştu: "Buralarda PKK, PYD, YPG terör örgütü ile açıktan bir iş birliği yaptığını da görmekteyiz. Bizim bütün dünyaya ve uluslararası kuruluşlara sormak istediğimiz şudur; 'Amerika Birleşik Devletleri, Fransa veya İngiltere'nin ya da bir başkasının Suriye ve Irak petrollerinde hakkı nereden kaynaklanmaktadır? Bu petrolleri ve petrol kuyularını ele geçirme haklarını kimden almaktadırlar? Hangi uluslararası anlaşmaya dayanmaktadır?" Bizim bildiğimiz kadarıyla hiçbir uluslararası anlaşma yoktur. Dolayısıyla öncelikle Suriye halkının hakkı olan petrol kuyuları ve doğal gaz kaynaklarından herkesin uzak durması lazım. Bunların asıl niyetinin Suriye'ye iç barış getirmek olmadığını, asıl niyetlerinin petrol ve doğal gaz olduğunu buradan anlıyoruz. Bölgede terör örgütlerinin varlığı da tamamen bunların altyapı hazırlığıydı. Bölgedeki bütün insanların bunu bilmesi ve aslında emperyalizme ve siyonizme karşı ortak bir mücadelede Türkiye'nin etrafında kenetlenmeleri gerekir. Şu anda bu mücadeleyi yapan bir tek ülke vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." ifadelerini kullandı.

 

MEKTUBU İADE ETMEK İÇİN BİR FIRSAT

 

Meşru gerekçeleri dünya kamuoyuna yeterince anlatamadıklarını belirten Destici, “Muhatap olunan devletler durumu gayet iyi biliyor. Batı başta olmak üzere dünya kamuoyunun dikkatini haklı tezlerimize odaklayacak bir çalışmayı, sahadaki askeri başarılarımızla eş güdümlü bir şekilde maalesef yürütemedik ama vazgeçmemeliyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini de bu kapsamda değerlendirmeliyiz. Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyaretini haklılığımızı başta ABD kamuoyu olmak üzere tüm dünyaya anlatmak ve aşağılık hislerle düşmanca kaleme alınmış malum mektubu da iade etmek için bir fırsat olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

 

TAŞNAK VE HINÇAK ARTIKLARIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Kara propaganda dışında hiçbir argümanı bulamayan dost görünümlü düşmanların yanı sıra içeride de hainler, katiller, Taşnak ve Hınçak artıklarıyla mücadele edeceklerini vurgulayan Genel Başkan Destici, “PKK/YPG terör örgütüne karşı kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize "işgalci" diyen içerideki herkese "hain" dedik ve demeye de devam edeceğiz. Bu harekatın Kürtlere karşı yapıldığını söyleyenlere 'En büyük Kürt düşmanı sizsiniz' dedim, yine demeye devam edeceğim.”  dedi.

 

SPORCULAR SELAM YOLLAMAYA DEVAM EDECEK

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “En son işitme engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda güreşçilerimiz bizi bir kez daha sevince gark ettiler. Başarılarının devamını diliyorum. Kadınlar tekvandoda İrem Yaman kızımızın altın madalyası bizi gururlandı. Hepsi de başarıları elde ettikten sonra Mehmetçiğimize selam gönderiyorlar. Avrupa köpürse de, kıskançlığından kahrolsa da sporcularımız Mehmetçiğimize selam yollamaya devam edecek" diye konuştu.

 

 

EYT’LİLERE IŞIKLARI KAPATIP AÇARAK DESTEK VERDİ

 

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Destici, "Bu kesim asla erken emeklilik istemiyor. Bu kesimin talebi kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi ve emeklilik haklarının verilmesidir. 1999'dan sonra çıkan bir kararla bu hak ellerinden alınmıştır. Biz bunu adaletsiz bir uygulama olarak görüyoruz. Burada bir hak mağduriyeti var ve bunun ortadan kaldırılması gerekir. Bununla ilgili kanun teklifini de TBMM'ye sunduk" dedi. Emeklilikte yaşa takılanların bugün bir elektriklerin kapatılmasıyla ilgili bir uygulama başlattıklarını belirten Destici, salonun ışıklarını kapatıp açarak buna destek verdi. 3600 ek gösterge bekleyenler olduğunu hatırlatan Destici, bunların kademeli olarak aşağıdan yukarıya kadar düzenlenmesini istediklerini söyledi.

 

Haber / ŞABAN KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10