Tekirdağ Valisi Yıldırım, Tekirdağ'ın kurtuluşunu kutladı

13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluşunu kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ'ın tüm ilçeleri özgürlüğüne kavuşm

Tekirdağ 12.11.2019 18:20:00 0
Tekirdağ Valisi Yıldırım, Tekirdağ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun dört bir yanı emperyalist güçler tarafından işgal edilirken özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen milletimiz, “ya istiklal ya ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.  Milli Mücadele döneminde gencinden yaşlısına kadınından erkeğine her kesimden insanımız bütün imkanları seferber ederek, canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiştir.” İfadelerinde bulundu.

 

DÜŞMAN ORDULARI BOZGUNA UĞRATILMIŞTIR

 

Vali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Kuvay-ı Milliye örgütlerinin yürüttüğü cesurca direniş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki düzenli orduyla zirveye ulaşmış İnönü Muharebeleri ve Sakarya Meydan Muharebesindekazanılan şanlı zaferlerle düşman orduları bozguna uğratılmıştır. Türklere Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt zaferinin 851. yıldönümünde başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos 1922 tarihinde destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, yurdumuzun sonsuza kadar Türk toprağı olarak kalacağını göstermiş, milletimizin ezelden beri hür yaşadığını ve daima hür yaşayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır.”

 

EZAN-I MUHAMMEDİ YENİDEN OKUNMAYA BAŞLANMIŞTIR

 

Vali Yıldırım, “Kazanılan bu şanlı zaferler sayesinde işgal altındaki diğer topraklarımızda kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımızdan bir tanesi de Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu, Çanakkale’nin kahraman Alayı 57. Alay’ın konuşlandığı ve sefere çıktığı, Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımızdır. 1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ’ın tüm ilçeleri özgürlüğüne kavuşmuş, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, şehitlerimizin son örtüsü bayrağımız, yeninden göndere çekilmiş, Ezan-ı Muhammedi yeniden okunmaya başlanmıştır.” İfadelerinde bulundu.

 

97’NCİ YILI KUTLUYORUZ

 

Yıldırım, “Kutlu zaferin ardından, küllerinden yeniden doğan milletimiz, birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, gün geçtikçe güçlenen ordusu, kalkınma yolunda yaptığı atılımlarla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini almıştır. Bizler de atalarımızdan aldığımız ilhamla ilimizi, ülkemizi daha iyi seviyelere taşıma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”denildi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10