Sultan cinayetinde baba ve oğlu tutuklandı

Çerkezköy'de evden kaçarak Mersin Tarsus'taki bir arkadaşının evine giden, yerini öğrenip kendisini almaya gelen babası Okan Kütük ile ağabeyi Oktay Kütük tarafından Çerkezköy'e

Çerkezköy 13.11.2019 14:00:00 0
Sultan cinayetinde baba ve oğlu tutuklandı

Geçtiğimiz gün evden kaçan kızı Sultan Kütük’ün Mersin Tarsus’ta olduğunu öğrenen baba Okan Kütük iddiaya göre Çerkezköy’den kiraladıkları araçla oğlu Oktay Kütük’ü de yanına alarak Sultan Kütük’ü Tarsus’ta kaldığı arkadaşlarının evinde buldu. Çerkezköy’e dönüş yolunda Okan Kütük, kızı ve oğluyla birlikte araçla bin kilometrelik yolu konuşarak kat ederken, Çerkezköy’e 10 kilometre kala Büyükçavuşlu Mevkii’nde bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu Sultan Kütük, ruhsatsız silah ile vurularak ağır yaralandı. İddiaya göre önce oğlunu Bağlık Mahallesi’ndeki evlerine bırakan baba Okan Kütük, daha sonra aynı araçla, omzundan ve başından vurularak ağır yaralanan kızını Çerkezköy Devlet Hastanesi aciline getirdi.  

 

BABA GÖZALTINA ALINMIŞTI

 

Oktay Kütük, bir süre sonra ailesi ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelirken, cinayete kurban giden kız kardeşlerinin akıbetini sormak yerine cinayetin işlendiği araç içinde inceleme yapan polislerle tartışıp taşkınlık yaratan aile fertleri ile polis arasında çıkan kısa süreli gerginlik polislerin şahısları etkisiz hale getirmesiyle sonlandı. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının yaptığı ilk incelemenin ardından cinayete kurban giden kızın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, cinayeti işlediğini iddia eden baba Okan Kütük gözaltına alındı. Oktay Kütük ile diğer kardeşi de polise mukavemetten gözaltına alındı.

 

BABAM DEĞİL BEN VURDUM

 

Çerkezköy polisinin kamera, telefon ve HTS kayıtlarını mercek altına almasının ardından ortaya çıkan bilgi ve belgeler cinayetin oluş şekli ve katilin kimliği konusunda da gizem yarattı. Kiralık aracın Çerkezköy girişinde 52 saniye durduğu, cinayetin de bu esnada işlendiği iddia edilirken, yapılan incelemelerde Oktay Kütük’ün de cinayet esnasında araçta olduğu belirlendi. Emniyetteki çapraz sorguda cinayeti baba üstlenirken, oğlu bu defa cinayeti kendisinin işlediğini ve babasının kendisini kolladığını iddia etti.

 

SAVCILIĞIN DİKKATİNİ 52 SANİYELİK DURAKLAMA ÇEKTİ

 

Savcılık tarafından incelenen kamera kayıtlarında Çerkezköy’den kayıp kızını bulmak için oğlu ile birlikte Tarsus’a giden babanın kızı Sultan Kütük’ü Çerkezköy’e getirirken 11 Kasım Pazartesi gecesi 21.02 sıralarında Büyükçavuşlu yakınlarında aracın 52 saniye durduğu ortaya çıktı.

 

BABA VE OĞLU TUTUKLANDI

 

Çelişkili ifade ve HTS kayıtlarından yola çıkan soruşturma savcılığı, baba ve oğlu cinayet zanlısı olarak mahkemeye sevk etti. Zanlılar baba ve oğlu çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Sultan Kütük cinayetine ilişkin savcılığın yapacağı araştırma ve yargılama sonrası elde edilecek bulgular genç kızın cinayetindeki sır perdesini aralayacak. Cinayet sonrası kızını Çerkezköy Devlet Hastanesi aciline getiren baba, sağ elinde namlusundan tuttuğu silah ile birlikte sol elinde üç paket sigara ile hastane polisine kızını vurduğunu, araba içerisinde yaralı olduğunu söylemesi üzerine gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı genişleten polisin çapraz sorguları sonucunda çelişkili ifadelerde deşifre olmaya başlayan sır cinayete ilişkin bilinmeyenler, yapılacak yargılama sonucunda netlik kazanacak.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10