Satranç Turnuvası'na yoğun ilgi

Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TSF Tekirdağ İl Temsilciliği işbirliğinde bu yıl iki düzenlenen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal AtatÃ?

Kapaklı 17.11.2019 14:51:00 0
Satranç Turnuvası

Pınarca Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen turnuva saat 10:00’da başladı. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası’nın açılış törenine, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, TSF Tekirdağ İl Temsilciliği Turnuva Koordinatörü Gökhan Çelik ve Başhakem Ceylan Aslan, siyasi parti temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

GELECEK YIL DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Turnuvaya katılan sporcularımıza başarılar diliyorum. Böylesi küçük yaşta çocukları satrançla ilgilendiğini gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Bu konuda başta öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve velilerimize satrancı sevdirdikleri için ayrıca teşekkür ederim. Birçok spor dalı var. Evet, spor dalları fiziksel anlamda önemli bir gelişime katkı verir ama satranç bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Analitik düşünmeyi, zekayı geliştirmeye çok önemli katkısı var satrancın. Bu nedenle ülkemizde genç yaşta satrancı seven çocuklar görünce mutlu oluyorum. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde bu yıl ilk defa böyle bir organizasyon oluyor. Gelecek yıl daha iyisini yapacağız inşallah.’’ dedi. Çetin, turnuvada birinci olan sporcu ile oynamak istediğini söyledi.

 

 

GELENEKSEL HALE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası’nın açılışında konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz fa, “Kapaklı Kaymakamlığımız, Kapaklı Belediyemiz ve Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğümüz organizesinde 3 kategoride düzenlenen turnuvada İstanbul, Edirne, Kırklareli Tekirdağ, Çorum ve Samsun’dan toplam 200 sporcu yarışıyor. İlçemizde ilk defa gerçekleştirilen satranç turnuvasının önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeye çalışacağız. Yarışmaya katılan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 

PAZAR GÜNÜ DE DEVAM ETTİ

 

Turnuva, 8 Yaş Altı,12 Yaş Altı ve Açık Kategori olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 200 sporcunun yarıştığı ilk gün Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de bir dostluk müsabakası gerçekleştirdi. Turnuva Pazar günü de devam etti.

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10