Allah Resulü yaratılmışların en bereketlisidir

Kapaklı Müftülüğü'nce, 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'nın katkılarıyla ÇOSB

Kapaklı 17.11.2019 15:57:00 0
Allah Resulü yaratılmışların en bereketlisidir

Önceki gün saat 19.00'da düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Prof. Dr. Hıdır Kartal, Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkanı Coşkun Şahin, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri,  Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid-i Nebi programı Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birincisi Hafız Muhammed Recep'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Mevlana Cami İmam Hatibi Uğur Rendeci Mevlid okudu. Fatih Sultan Mehmet Grubu tarafından sunulan ilahi dinletisinin ardından program Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı aile konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

 

 

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR

 

Programda konuşan Kapaklı ilçe Müftüsü İsa Aktaş, “Hz Enes R.A. bizlere naklediyor. Allah Resülü’nün huzuruna bir adam gelir. Adamcağız ‘ya Resulullah’ der. O esnada kamet getirilmiş namaza durulacak. Allah Resulü namaza duruyor. Namazı eda ettikten sonra Allah Resulü ‘o soru soran kişi nerede?’ der. Kişi Allah Resulü’nün yanına geliyor ‘bendim ya Resulullah’ der. Allah Resulü suale bir sualle cevap veriyor. ‘Sen kıyametin kopacağını ne yapacaksın. Sen kıyamet için ne hazırladın?’ der. Bunun üzerine ‘ya Resulullah farzları yerine getiriyorum ama fazla nafilelerim yok. Ama ya Resulullah ben Allah’ı ve Resulünü çok seviyorum’ der. Bunun üzerine Peygamberimiz ‘Kişi sevdiği ile beraber olacaktır üzülme’ der” ifadelerini kullandı.

 

MÜSLÜMANIN OLMAZSA OLMAZ 3 İLKESİ

 

Bir Müslüman için olmazsa olmaz üç ilkeyi söyleyen Müftü Aktaş, “Birincisi sevgi, ne diyor Allah Resulü, ‘kişi sevdiği ile beraber olacaktır’. Yine bir sahabe öldükten sonra biz seni göremeyeceğiz, senin makamın nice olacak, bizim cennete girip girmeyeceğimiz belli değil. Peki biz seninle biz nasıl buluşacağız. Üzülme, sen sevdiğinle beraber olacaksın. İşte buraya katılanlar da bizler de inşallah Peygamberimiz ile beraber olacağız. Sevgiye bugün çok ihtiyacımız var. Allah Resulü buyuruyor: siz birbirinizi sevmedikçe kamil manada iman etmiş olamazsınız. İman edebilmemiz için birbirimizi sevmemiz lazım. İkincisi samimiyet. Allah Resulü din samimiyettir, takvadır, sadakattir diyor. Bizim Müslümanlar olarak samimiyete ihtiyacımız var. Üçüncüsü doğruluktur. Bununla ilgili Allah Resulü diyor ki, doğruluk iyiliğe, iyilikte cennete götürür. Bugün, sevgiden, sadakatten ve doğruluktan asla ayrılmayacağız. İçimiz dışımız doğru olacak.” diye konuştu.

 

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BU GÜZEL VATANI KURTARDIK

 

Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkanı Coşkun Şahin ise, “Allah Resulünü ne kadar anarsak azdır. Allah Resulünü çok seviyoruz. Bu tür programlar bizleri birleştiriyor. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah Resulü’nün izinden giden nesil nasip eylesin rabbimiz. Ceddimiz Osmanlı dünyaya adaletle hükmetti. Bizler Çanakkale’de olsun, Kurtuluş Savaşı’nda olsun birlik beraberlik içerisinde bu güzel şanlı bayrağımızın altında güzel vatanı kurtardık. Birlik beraberlik içinde yaşadığımız sürece bu güzel vatanı bozamayacaklar. Birlik beraberlik nasıl olacak, önderimiz bizim en çok sevdiğimiz, cennete girmemize vesile olacak, cennete ilk girecek olan Hz Muhammet (S.A.V.)’in yolundan giden bir nesil yetiştirmekle olur. Biz bunun için gece gündüz uğraşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

PEYGAMBER SEVGİSİ AŞILAMAYA GAYRET EDİYORUZ

 

“Peygamber Efendimizin doğumunun sıradan bir doğum olmadığını hepimiz biliyoruz” diyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, “O’nun doğumu ile beraber dünyada her şey değişmiş. İyilik, güzellik ve hoşgörü dünyaya hakim olmuş. O’nun önderliğinde Türk Milleti dünyaya iyiliği, güzelliği, temizliği getirmiş. İnşallah Peygamber efendimizi daha fazla anacağız, daha fazla anlamaya çalışacağız. Son dönemlerde artık nefsi duyguların insanları ele geçirdiği ahir dönem dediğimiz dönemleri yaşarken, kalplerimiz bazen yolunu şaşırabiliyor. Bizlerin ve bütün insanlığın Peygamberi daha çok anlama ihtiyacı var. Bu sebeple bu ve benzeri programı daha fazla yapmaya, çocuklarımıza örnek olmaya, Peygamber sevgisi aşılamaya gayret ediyoruz. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

ALLAH RESULÜ YARATILMIŞLARIN EN BEREKETLİSİDİR

 

“Alemlerin Rabbi olan, hiçbir şeye benzemeyen, mekandan ve zamandan münezzeh olan Allah’a hamd olsun. Peygamberimize ve ehline selam olsun. Allah bu toplantıyı hayırlı eylesin. Bizleri Kıyamet gününde Peygamberimizin Sancağı altında toplanmayı nasip eylesin” diyen araştırmacı- yazar Prof. Dr. Hıdır Kartal da, “Allah’ü Teala Peygamber Efendimiz üzerine yemin etti. Çünkü Allah Resulü yaratılmışların en bereketlisidir. Peygamber Efendimiz zulümleri kaldırdı. Rahmet olarak doğdu. Biz O’nu ne kadar översek azdır. O’dur bize nasıl iman edeceğimizi öğreten, O’dur bize anne babamıza nasıl davranacağımızı öğreten, O’dur bize her şeyi öğreten. Peygamber Efendimiz buyurdu ki, bir kimse eğer babası ondan razı olursa Allah da ondan razı olur. Anne hakkından bahsederken, Peygamber Efendimiz buyurdu ki ‘2 defa annen annen’ diye buyurdu. Üçüncüsünde ise ‘baban’ diye buyurdu Allah Resulü. Allah Resulü buyurdu ki sizin en hayırlınız ailesine en iyi davranandır.” diye konuştu.

 

BAZI ŞEYLER İNSANIN İMANINI BOZAR

 

Kartal, “Nasıl ki abdesti bozan bazı şeyler var ise, bazı şeyler de insanın imanını bozar. Bir kimse Allah’a, Peygambere, kadere, dinine, imanına, kitabına söverse, İslamla, namazla, zekatla cami ile alay ederse, Allah’ı arşın üzerindedir derse, yada Kur’an-ı Kerim Ayetlerini çöpe atarsa, yada Allah’ın adını gördüğü halde üzerine basarsa dinden ayrılmış olur.” ifadelerini kullandı. Mevlidi Nebi programı umre çekilişi, kitap çekilişi ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10