Devlet yolu çile dolu

Çerkezköy-Halkalı arasında yıllardır bitmeyen demiryolu çilesine dün yeniden katanel arızası eklendi. Bürokratik engelleri aşamayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Çerkezköy-Halkalı arasındak

Çerkezköy 17.11.2019 18:35:00 0
Devlet yolu çile dolu

Çerkezköy-İstanbul arası 30 TL’lik otobüs ücretini ödeyemeyen dar gelirli vatandaşın tek ulaşım aracı olan trene aylardır eklenmeyen vagonlar nedeniyle insanlar adeta İstanbul-Çerkezköy, Çerkezköy-İstanbul arası balık istifi seyahat ederken 11 TL’ye kimi zaman koridorlarda kimi zamansa vagon aralarındaki merdiven boşluklarında oturarak seyahat etmek zorunda kalıyorlar.

KAMU VİCDANINI SIZLARIYOR

2019 yılı sonlarında Avrupa’nın göbeğindeki demiryollarında yaşanan manzara akıllara Hindistan’daki vatandaşların ulaşımını getirirken yetkililerin vurdumduymazlığı, yıllardır bu çileye maruz kalan vatandaşı çileden çıkarttı. Çerkezköy-İstanbul arasında 5 vagonla 700’e yakın yolcunun 2 saat gecikmeli başlayan seyahati 4 kez duraklamayla birlikte saat 14:10’da İstanbul’da son bulurken, bu çileye maruz kalan dar gelirli çaresiz vatandaşlar ise yıllardır yaşanan arızalar ve eklenmeyen vagonlara yetkililerin çözüm bulmasını istediler.

VEKİLLERİN GÖZLERİ KAPALI, KULAKLARI TIKALI

Çerkezköy’de yıllardır süren bu sıkıntıyı görmezlikten gelen iktidar-muhalefet 7 milletvekili vatandaşının her gün bu şekilde yolculuk etmesinden rahatsızlık duymazken, duyarlı vatandaşların ihbarlarıyla bu nahoş görüntülerin haber olmasına da adeta kulaklarını tıkayan vekillerin projelendirmesi ve kamulaştırması büyük ölçüde biten hızlı trenin bölgemize gelmesine sayılı günler kala Çerkezköy’deki bu çağ dışı soruna kalıcı bir çözüm bulmaları istendi.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10