Ev ekonomilerine katkıda bulundular

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü kutlamalarına katılan Ergenede ki kadınlar kendilerine ayrılan stantlarda el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulundu.

Malkara 18.11.2019 16:08:00 0
Ev ekonomilerine katkıda bulundular

Malkara’nın kurtuluş gününde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Malkara’ya davet edilen Ergeneli kadınlar, Kadın El Emeği Sergisi’nde kendilerine ayrılan stantlarda el emeği ürünlerini sattılar.

 

TEKRAR ALMAK İÇİN ERGENE’YE GELECEKLER

 

Ergene’de kadınların kendi ürettikleri el sanatları ürünler ya da tarlalarında, bahçelerinde yetiştirip hazırladıkları, evlerinde yapmış oldukları salça, kesme, tarhana, köy ekmeği, yufka, reçel bunun yanı sıra bal, peynir ve yumurta gibi doğal ürünleri çok beğenen Malkara’da ki vatandaşlar en kısa zamanda Ergene’ye gelerek bu ürünlerden tekrar satın alacaklarını belirttiler.

 

EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

 

Ergene’de ki üretici kadınların her zaman yanlarında olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’de el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunan kadınlarımız Malkara’nın kurtuluş gününde kendilerine ayrılan stantlarda yapmış olduğu bu güzel ürünleri Malkaralılar ile buluşturdu. Ergene’nin bereketli topraklarında ürünlerini yetiştiren kadınlarımız böylelikle ev ekonomilerine katkıda sağlayabiliyor” dedi.

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10