Ülkelere ve şirketlere nitelikli bireyler yön verecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Eğitmen Seyyal Hacıbekiroğlu tarafından 'İş Geliştirme' konulu eğitim verildi. Eğitmen Hacıbekiroğlu, "Ülkelerin ve şirketlerin sürdürülebilir olm

Çerkezköy 19.11.2019 16:18:00 0
Ülkelere ve şirketlere nitelikli bireyler yön verecek

Dün 10.00-16.00 saatleri arasında ÇTSO Konferans Salonu'nda SEY Danışmanlık sahibi Seyyal Hacıbekiroğlu tarafından eğitim verildi.

 

ÖNEMLİ OLAN ASLINDA DENEYİMDEN BİR ŞEY ÖĞRENMEK

 

SEY Danışmanlık sahibi Seyyal Hacıbekiroğlu, “Bireylerin kendilerini kişisel ve mesleki olarak geliştirmeleri değişen dünyada çok önemli. Kendimizi hem mesleğimizde hem de kişisel olarak da geliştirmeliyiz. Aldığımız eğitimler ile okuduğumuz bilgilerden birçok şey tabi ki öğrenebiliyoruz. Ama önemli olan aslında deneyimden bir şey öğrenmek.” dedi. Hacıbekiroğlu, “İnsanlar yaşamında ihtiyaç duyacağı, gerçekten pratikte de hayatına değer katacağı şeyleri duymak istiyor. İnsana deneyim yaşatmayan, kafasında hayal edemediği herhangi bir bilginin yüzde 65'i yarın unutuluyor. Bu gerçekten yola çıkarak aslında her bir paylaşımı, her bir katkıyı insanın yarın hayatında davranışa dönüştürebileceği şekle getirmek lazım. Bu paylaşımların, bu bilgilerin; kendi yaşamımıza, işimize ve sosyal yaşamımıza değer katacak paylaşımlar ve bilgiler olması lazım." dedi.

 

 

ÖNCELİK VERMEMİZ GEREKİR İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR

 

"Aslında aynı amaçlarımız var” diyen eğitmen Hacıbekiroğlu,  “Para kazanmak istiyoruz, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz bunu yaparken de mutlu bir yaşam sürmek istiyoruz. Ve artık rakiplerimizde var, rekabet edeceğimiz bir sürü şey ortaya çıkmaya başladı. Yeni mesleklerin ortaya çıkması ve teknolojinin gelişerek robotların ortaya çıkması ile birlikte insan endişe de duymaya başlıyor. Kendimizi burada nasıl konumlandırmamız gerekir, nasıl dayanıklı ve sağlam durmamız gerekir, nelere öncelik vermemiz gerekir bunları iyi bilmemiz gerekiyor." diye konuştu.

 

ÜLKELERE VE ŞİRKETLERE NİTELİKLİ BİREYLER YÖN VERECEK

 

Hacıbekiroğlu, "Davos Zirvesi, İsviçre'nin Davos kentinde yapılıyor. Çok önemli bir organizasyon. Buna Dünya Ekonomik Forumu da deniliyor. 100'den fazla ülkeden iş adamları ve siyasetçiler katılıyor. Dünya ne tarafa gidiyor, ekonomik gelişmeleri nasıl desteklemek gerekir, nelere odaklanmak gerekir gibi çok önemli içerikler konuşuluyor. Bu seneki forumda çok önemli bir konudan bahsedildi. Ülkelerin ve şirketlerin sürdürülebilir olması için en kıymetli şeyin içinde barındırdıkları nitelikli bireyler olduğu vurgulandı. Çok önemli bir mesaj bu. Davos Zirvesi'nde bu sene ülkelerin ve şirketlerin gelişimine; çalıştıkları, kendilerine kattıkları yada ellerinde tuttukları nitelikli bireylerin yön vereceği söylendi. Bu bence oldukça üzerinde düşünülmesi, konuşulması hatta insanların kendini konumlandırması gereken bir şey. Bir örnek vermek istiyorum; Singapur en fakir ülkeyken şuan da en zengin ülkeler arasında." ifadelerinde bulundu.

 

DÜNYANIN NEREYE GİTTİĞİ BİLMEK İÇİN OKUMAK GEREKİYOR

 

 “Artık robotlara da alışmaya başladık” diyen Hacıbekiroğlu, “Cep telefonumuzu bir metre uzağımızda tutamıyoruz, o kadar hızlı bir değişim oldu. Yarının ne getireceğini bilemiyoruz o nedenle okumak, anlamak, dünya nereye gidiyor, sektör nereye gidiyor, insan nereye gidiyor bütün bunlara hakim olmamız lazım. Bankacılık mesela gözümüzün önünde çok hızlı değişiyor. Şubeler, ATM'ler derken internet bankacılığı da hayatımızda artık. Önceden para transfer ederken paranın ulaşıp ulaşamayacağına dair endişeler duyardık. Şimdi internet üzerinden yüzde 70 tüm işlemlerimizi yapabiliyoruz. O kadar az bankaya gitme ihtiyacı duyuyoruz ki inanılmaz bir değişim. Eğitim ve bilgiye sahip olma konusunda da çok ciddi bir değişimin içindeyiz. Youtube’da kendi kanalınızı oluşturabiliyorsunuz, bu çok kıymetli bir şey. Eğer içerikleriniz iyiyse, insanların ihtiyaç duyduğu içerik üretebiliyorsanız para da kazanabiliyorsunuz. Televizyonlar kalmayacak bir süre sonra. O nedenle eğlence, içerik üretme, insanlara ulaşma yöntemi de değişti." dedi.

 

HER BİLGİYE DOĞRU DİYE BAKMAYIN

 

Hacıbekiroğlu, "İnternetten okunan her bilgiye doğru diye bakmayın. Mutlaka tarihine, kaynağına, kimlerin yazdığına bakın, teyit edin. Çünkü bilgi kirliliği oldukça fazla. Yanlış bilgi ile konuşmayın ve o yanlış bilgi ile hareket etmeyin. İçerik de çok önemli. İnsanın tam olarak ihtiyacına uygun içerikler üretmek önemli. Duyguya dokunan ve insanların söylemek isteyip de söyleyemediği şeyleri birinin ifade etmesi çok ilgi çekiyor. İş geliştirme ile bağlayın buraları. Yaptığınız iş ürettiğiniz içerik insanın ihtiyacını karşılamıyorsa istediği kadar pahalı olsun, istediği kadar son teknoloji ile olsun ama hedef kitleye uygun değilse ürettiğiniz şeyin hiçbir anlamı yok. Çok basit bir şey olabilir küçücük bir kamera ile video çekersiniz çok ucuzdur, çok basittir ama öyle bir içerik vardır ki sizin ihtiyacınıza dokunur o zaman o şey biranda patlar. Yani o nedenle hedef kitleyi ve ihtiyacı gözetmek önemli." diye konuştu.

 

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10