Başkan Albayrak: Turizm cenneti olabilecek bir potansiyele sahip

Tarihi ve doğal zenginlikleri ile Tekirdağ'ın en güzel köşelerinden biri olan Uçmakdere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II projesi ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor.  Tekirdağ Bü

Tekirdağ 21.11.2019 15:04:00 0
Başkan Albayrak: Turizm cenneti olabilecek bir potansiyele sahip

Miras Atölyesi II projesi ile, Tekirdağ’ın kültürü ve yaşam tarzını, geçmişten günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması, dolayısıyla bölgeye artı bir değer katılması hedefleniyor.

 

 

52 YAPI TURİZME KAZANDIRILACAK

 

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte Uçmakdere'de devam eden Miras Atölyesi II projesi çalışmalarını yerinde inceleyen ve restorasyon çalışmalarının gidişatı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin'den bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, `Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez' sözü doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Uçmakdere, turizm cenneti olabilecek bir potansiyele sahip. Bu sorumluluk çerçevesinde ortaya koyduğumuz Miras Atölyesi II projemiz ile birlikte Uçmakdere kabuk değiştiriyor, çehresi değişiyor. Uçmakdere Mahallesi’nde tescilli 52 adet yapı bu kapsamda restore edilerek turizme kazandırılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Uçmakdere başta olmak üzere birçok yerde tarihi dokuyu ortaya çıkarmaya ve bölgemize değer katmaya devam ediyoruz" dedi.

 

MAHALLERİN DEĞERİ DAHA DA ARTACAK

 

Uçmakdere'de yaşayan vatandaşlar da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerinde yaptığı restorasyon çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar ile birlikte mahallelerinin değerinin daha da artacağı görüşünde birleştiler ve yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Albayrak'a teşekkür ettiler.  

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10