CHP Kapaklı'da delege seçimini tamamladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın yapılacak kongresi öncesinde üyeler delegeleri belirlemek üzere sandık başına gitti.  Cumartesi ve Pazar günü ilçe teşkilatında üç lis

Kapaklı 24.11.2019 19:11:00 0
 CHP Kapaklı

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda delege seçimi tamamlandı.

 

ERDİNÇ YILMAZ AVANTAJ SAĞLADI

 

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatında iki gün devam eden delege seçimleri dün saat 17.00’de sona erdi. Seçimde her mahalle için bir sandık kurulurken,toplam 14 sandıkta bin 238 oy kullanıldı.6 oyun geçersiz sayıldığı seçime kırmızı liste ile giren Erdinç Yılmaz 477,seçime mavi liste ile giren Değer Koç 380 ve diğer başkan adayı Zafer Akgün’ün sarı listesinde 375 oy çıktı.

 

YOĞUN KATILIM OLDU

 

 

Katılımın yoğun olduğu delege seçimlerinde partililer oy sayımında partiye akın etti. Zaman zaman hararetli dakikaların da yaşandığı sayımların ardından 477 oyla seçimi kazanan Erdinç Yılmaz daha sonra partililerin tebriklerini kabul etti. Cumartesi günü yapılan mahalle seçimlerinde Yanıkağıl mahallesinde sarı liste kazandı. 8 delegenin bulunduğu Yanıkağıl mahallesinde sarı liste 28,mavi liste 5, kırmızı liste ise 22 oy aldı. 6 delegenin seçileceği Pınarca mahallesinde kırmızı liste 22, sarı liste 18, mavi liste ise 7 oy aldı. 4 delegenin seçileceği Fatih mahallesinde kırmızı liste 10, mavi liste 2 oy alırken, sarı listeye bu mahallede oy çıkmadı. 4 delegenin bulunduğu karaağaç mahallesinde ise kırmızı liste 6, mavi liste 3, sarı liste 2 oyda kaldı.  Kazım Karabekir mahallesinde 4 delegenin belirleneceği seçimlerde ise kırmızı liste 8, mavi ve sarı listeler ise üçer oy aldı.              3 delegenin seçileceği Mimar Sinan mahallesinde kırmızı liste 8, mavi ve sarı listeler ise ikişer oy aldılar. Üç delegenin bulunduğu Bahçeağıl mahallesinde 10 oy alan mavi liste kazanırken, sarı liste beş oyda kaldı. 3 delegenin belirleneceği Karlı mahallesinde kullanılan 14 oyun hepsini alan sarı liste kazanırken, Uzunhacı mahallesinde ise mavi ve sarı listeler ikişer oy aldılar.

KIRMIZI LİSTE ÖNDE ÇIKTI

45 delegenin belirleneceği Cumhuriyet mahallesinde kırmızı liste 126 oy alırken, mavi liste 110, sarı liste ise 72 oy aldı. 37 delegesi bulunan Atatürk mahallesinde seçimleri kırmızı liste kazandı. Kırmızı liste 95 oy alırken, mavi liste 83, sarı liste ise 60 oyda kaldı. İsmetpaşa mahallesinde ise kırmızı liste rakiplerine fark attı. 35 delegenin bulunduğu İsmetpaşa mahallesinde Kırmızı liste 103 oy, mavi liste 76 oy ve sarı liste ise 69 oy aldı. 30 delegenin bulunduğu İnönü mahallesinde sandıktan sarı listeye 81 oy çıkarken, mavi liste 59, kırmızı liste ise 45 oy aldı. 19 delegenin bulunduğu Bahçelievler mahallesinde kırmızı liste 32, sarı liste 19, mavi liste ise 18 oy aldı.

 KAZANAN CHP OLMUŞTUR

Seçimin ardından konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, parti olarak güzel bir süreç yaşadıklarını kaydederek “ Bugün sandığa gelerek oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, kazanan CHP’dir. Hepsi bizim kardeşimiz ve arkadaşlarımız. Kim kazanırsa onun yanındayız ve elimizden geleni yapacağız. Seçimlerin CHP’ye ve Kapaklı’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DEMOKRASİ KAZANMIŞTIR”

Gözyaşlarına hakim olamayarak büyük sevinç yaşayan Erdinç Yılmaz “ Bütün adayları tebrik ediyorum. Çok güzel seçim çalışması yaptık. Birbirimizi kırmadan seçimi yaşadık. Dolayısıyla bizler yine beraberiz. Farklı kulvarlarda çalıştık ama biz büyük bir aileyiz. Ben kazansam da kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde kazandık. Bu seçimi kimse kaybetmemiştir, demokrasi kazanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en yukarıya götürmek için biz buradayız” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10