Dikmen kardeşlerin isimleri bu parkta yaşatılacak

8 Temmuz 2018'de İÇorlu Sarılar Mahallesi'nde meydana gelen tren kazasında hayatlarını kaybeden Matematik Öğretmeni Özge Nur Dikmen ve kız kardeşi Gülce Dikmen'in isimleri, Çerkezköy Belediyesi t

Çerkezköy 25.11.2019 15:16:00 0
Dikmen kardeşlerin isimleri bu parkta yaşatılacak

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde raylardan çıkarak devrilen ve 25 kişinin ölümü 341 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasında hayatlarını kaybedenler arasında bulunan Çerkezköylü Özge Nur Dikmen - Gülce Dikmen’in isimleri Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’taki parka verilerek ölümsüzleştirildi.

 

İSİMLERİ BU PARKTA YAŞATILACAK

 

Huzur Sokak’taki parkın 2018 yılı içinde açıldığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Aldığımız bir meclis kararı ile bu parkımızın adını Özge Nur - Gülce Dikmen Parkı olarak değiştirdik. Bugün hem Özge Nur Dikmen ve Gülce Dikmen’i anmak, hem de o hazin kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak adına birlikte olmak istedik. O hazin kazada hayatlarını kaybeden Özge Nur Dikmen ve Gülce Dikmen’in isimlerini burada yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile meclis üyelerime de teşekkür ediyorum” dedi.

 

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

 

Çorlu’ya bağlı Sarılar Mahallesi’ndeki tren kazasının unutulacak bir kaza olmadığını ifade eden Akay “ Türkiye’de böylesine hazin hikâyeleri içerisinde barındıran ve şu anda da bir hukuk mücadelesi olarak da devam eden bu kazayı unutmayacağız, unutturmayacağız ve bu hukuk mücadelesinin destekçisi olacağız. Bir kere daha hayatlarını kaybeden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına da başsağlığı diliyorum” açıklamalarında bulundu.  

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10