Albayrak: Tekirdağ tarım ve hayvancılığın başkentidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vakıfbak Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen "Tarımda Dijitalleşme ve Türkiye Tarımı İçin Fırsatlar" konulu konferansa katıldı.

Tekirdağ 25.11.2019 16:20:00 0
Albayrak: Tekirdağ tarım ve hayvancılığın başkentidir

Süleymanpaşa’da düzenlenen programda Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra; Vakıfbank Trakya Bölge Müdürü İbrahim Çınar, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Profesörü Gökhan Özertan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ile Tekirdağ'da faaliyet yürüten çiftçi dernek ve kooperatif temsilcileri katıldı.

 

325 BİN DÖNÜM MERA VAR”

 

Programda konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Tekirdağ, tarım ve hayvancılığın başkentidir. Allah, Tekirdağ bölgesine tarım alanında bereketli topraklar vermiş. Hayvancılıkta da hastalıktan ari bir bölge. Tekirdağ'da 325 bin dönüm mera var. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanın 102 bin dönüm ıslah ettik. Bu da hem hayvancılığı geliştirme hem de kaba yem ihtiyacı bakımından son derece önemli bir yatırımdır. Ayrıca Tekirdağ genelinde 50 bin olan kovan sayısını 75 bine çıkardık. Yem fabrikası çalıştıran tek büyükşehir belediyesiyiz. Mandacılığı geliştirmek için birçok çalışma yaptık. Tüm bunlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığı ne kadar önemsediğinin göstergesidir." dedi.Konferans katılımcılar tarafından Türkiye tarımına yapılacak olan katkılar ile ilgili yapılan konuşmaların ardından son buldu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10