Öğretmenlik, insanlık tarihinin ölümsüz mesleğidir

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Çerkezköy Belediye Konferans Salonu'nda emekli öğretmenler için etkinlik düzenledi.  Programda konuşan ÇYDD Çerkezköy ?

Çerkezköy 25.11.2019 18:05:00 0
Öğretmenlik, insanlık tarihinin ölümsüz mesleğidir

Çerkezköy Belediye Konferans Salonu’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından dün 14.00 – 16.00 saatleri arasında emekli öğretmenler için etkinlik yaptı. Etkinliğe, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin  Camcı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Optimed Genel Müdürü ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Meslek Yükseokulu Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ayfer  Dönmez ve emekli öğretmenler katıldı. 

 

1981’DEN BERİ KUTLANIYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, “Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimize teşekkür etmek ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere de mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım Günü 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.” dedi.

 

 

SEVGİYİ SUNANIN, SEVGİYİ HAK ETMESİ GEREKİR

 

Soyak, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gayeye bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmende bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretmen ılık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız;kelebeklerin ışığa koştuğu gibi çocuk yürekler genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir.” diye konuştu.

 

EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRETMENE EN ÇOK SEVEN ÖĞRETMENDİR

 

 “En çok sevilen öğretmene en çok seven öğretmendir” diyen Soyak, “Atatürk’ün İzmir’i alınmasından sonra gelen öğretmenlere şu konuşmayı yapmıştır. ‘Hanımlar, beyler, İstanbul’dan geliyorsunuz, hoş geldiniz. İstanbul’un ışık ocaklarını temsil eden yüce heyetiniz karşısında duyduğum zevk sonsuzdur. Kalplerinizdeki duyguları beyninizdeki fikirleri doğrudan doğruya gözlerinizde alınlarınızda okumak benim için olağanüstü mutluluk sebebidir. Bu dakika önünüzde duyduğum duyduğu söyleyeyim. İsterdim ki çocuk olayım ve sizin ışık saçan öğretim çevrenizde bulunayım, sizden bilgileneyim,  siz beni yetiştiresiniz. O zaman milletim için daha yararlı olurdum. Fakat ne yazık ki gerçekleşmesi mümkün olmayan bir arzu karşısında bulunuyorum. Yerine başka bir istekte bulunacağım; bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları memlekete, millete yararlı fertler yapınız. Bunu sizden istiyor ve rica ediyorum.’ İşte Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı bu konuşmada öğretmenin ne kadar değerli ve önemli olduğu anlaşılmaktadır. Her zaman Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, onun ışığında, onun fikirleriyle yürüyen öğretmenler görmek dileğiyle 24 Kasım Öğretmenler gününüz  kutlu olsun.” ifadelerinde bulundu.

 

 

ANCAK EL ELE VERİRSEK ÇOĞALABİLİRİZ

 

Soyak, “Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği olarak sizleri aramızda görmek istiyoruz. Bundan sonra ne yapabiliriz, demeyin sizlerin çok yapacak işi var; Üye olabilirsiniz, gönüllü olup etkinliğimize katılabilirsiniz. Burs verebilirsiniz veya vermek isteyenleri ÇYDD ile buluşturabilirsiniz. Gönüllü tanıtım elçimiz olarak daha fazla üye ve gönüllüye ulaşmamıza yardımcı olabilirsiniz. Mentor olabilirsiniz. Ancak el ele verirsek çoğalabiliriz.”

 

UZUN ZAMANDIR GÖRMEDİĞİM MESLEKTAŞLARIMI DA GÖRDÜM

 

Soyak’ın konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına Yıldırım Karaoğlu konuşma yaptı. Karaoğlu, “Bir geçse bile bugünü düşünerek emekli öğretmenlerimizi buraya toplama çabasını, basiretini ve güzelliğini gösteren derneğinize başta başkanım olmak üzere teşekkür ediyorum. Çünkü çok heyecanlıyım ve sevinçliyim. Yıllardır görmediğim zaman zaman bazı vesilelerle geldiğimiz arkadaşlarımız var ama uzun zamandır görmediğim meslektaşlarımı da gördüm. Sevgili öğrencilerimi gördüm. Çok mutlu ve sevinçliyim. Güzel günlerde sağlık günlerde mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

 

PASTA KESİLDİ

 

Emekli Öğretmen Yıldırım Karaoğlu’nun konuşmasının ardından ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak’ın eşi Muammer Soyak müzik dinletisi yaptı. Müzik dinletisinden sonra emekli öğretmenlere ve katılan misafirler sahneye çağrılarak Güneş umuttan şimdi doğar kitabı takdim edildi ve hep birlikte pasta kesildi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10