Yüceer: PKU hastalarının sorunları mecliste araştırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili Dr. Candan Yüceer Fenilketonüri (PKU) hastalarının sorunlarını verdiği Meclis Araştırması Önergesi ile gündeme getirdi. PKU hastalığının dünyada en çok

Tekirdağ 26.11.2019 14:57:00 0
Yüceer: PKU hastalarının sorunları mecliste araştırılsın

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer TBMM’ye sunduğu Meclis Araştırması önergesi ile Fenilketonüri hastalığına dikkat çekti.

 

“BİRÇOK YASAK VARDIR”

 

PKU hastalarının tüketemediği birçok gıda olduğunu ifade eden Yüceer, hastaların özel bir diyet ile hastalığın etkilerinden korunabildiğini ifade etti. Yüceer, özel gıdalar kullanması gereken bu hastalar için SGK’nın destekleme ödemesini artırmasının gerektiğini kaydetti. PKU hastalarına yaş gruplarına göre 70 ile 120 tl arasında destekleme yapıldığını kaydeden Yüceer, bu ücretlerin özel gıdalarla beslenmeye mecbur olan hastalar için çok yetersiz olduğunu ifade etti.

 

“TEDAVİ YÖNTEMLERİ GENİŞLETİLMELİDİR”

 

PKU hastalığında önleyici tedavinin önemli olduğu kadar yeni gelişmelerin de takip edilmesinin de hastalıkla mücadelede önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Yüceer, “yeni yapılan araştırmalar ve geliştirilen ilaçlar ışığında tedavi yöntemleri genişletilmelidir” diye konuştu. Yüceer TBMM başkanlığına sunduğu önergesinde ülkemizde yaşayan Fenilketonüri (PKU) hastalarının yaşamsal ihtiyaçlarının araştırılması, hastaların karşılaştıkları sorunların çözülmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaparak hastalığın tüm yönleriyle araştırılmasını talep etti.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10