Kardeş: Bütün renkleri ve değerleri temsil edeceğim

5 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Kent Konseyi seçimleri öncesi adaylığını açıklayan gazeteci Şaban Kardeş meslektaşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. AdaylığÄ?

Çerkezköy 28.11.2019 14:46:00 0
Kardeş: Bütün renkleri ve değerleri temsil edeceğim

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı için adaylığını açıklayan gazeteci Şaban Kardeş dün saat 10.00’da Pera Pastanesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

“ÇERKEZKÖY’E KATKI SAĞMALAMAK İÇİN ADAYIM”

 

“Öncelikle benim için önemli olan bir günde mesleki olarak dayanışma içerisinde olmamız ya da bu nezaketi göstermeniz benim için hakikaten çok önemli.” diyen Gazeteci Şaban Kardeş, “Benim için önemli olduğu kadar Çerkezköy içinde çok önemli. Bugün burada Çerkezköy’ün geleceği ile ilgili konuşacağız. Çerkezköy’ün Kent Konseyi’nin seçimleri yenilenecek hepinizin bildiği gibi. 5 Aralık’ta bir seçim var. Bende 20 yılı aşkın bir süredir Çerkezköy’de yaşayan ve bu ilçede gazetecilik yapan biriyim. Birçoğunuzla yakın çalışıp birçoğunuzla da halen çalışmaya devam eden bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlayacak olan Kent Konseyi’ne aday olma ihtiyacı duydum.” dedi.

 

 

 

“KENT KONSEYİ’NDE BASIN NEDEN YOK?”

 

Adaylık sürecinin doğal bir süreç olduğunu söyleyen Kardeş, “ Kimse bizi oraya davet etmedi. Biz mesleki olarak mesleğimizi nasıl geliştiririz diye yıllar önce bir dernek kurmuştuk. Birçoğunuz o derneğin üyesisiniz. O dernekle birlikte belki çok aktif faaliyet yürütmedik ama bir faaliyette önemli bir rol oynadık. Çerkezköy’e yapılmak istenen termik santral ile ilgili bir duruş sergiledik. Ve dedik ki Çerkezköy Kent Konsey’inde biz neden yokuz, gazeteciler neden yok? Dönemin başkanına sorduğumda biz bu şehrin her türlü çilesini bizler çekiyoruz. Neden biz söz sahibi değiliz? Orada temsil edilmiyoruz dedik. Dönemin başkanı Funda Serfice bizim derneğe üye olmamız gerektiğini söyledi. Normalde derneklerin STK’ların gidip Çerkezköy’deki kamu faaliyeti yürüten kurumlara davet götürmeleri lazım. Bu davet onlardan gelmedi, bizden geldi. Bende gittim aday oldum. Üye oldum ve resmi üyelik başvurularında bulunduk. Ve geçtiğimiz Haziran ayında da yapılan seçimde orada üye olarak bir oy kullandım. Benim için her şey doğaldı. Sonrasında da şunu gördüm bir takım itirazlar yükseldi. Ve İsmail Akın’ın babasının cenazesinde Serkan Karaköz ile karşılaştım. Serkan Karagöz bana 'seçimler yenilenecekmiş' bende bunun üzerine, 'artık aday olmayın, bırakın başkaları olsun.' dedim. O da, 'sen ol' dedi. Ben de olurum dedim ve adaylık sürecim böyle başladı.” ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÜN RENKLERİ VE DEĞERLERİ TEMSİL EDECEĞİM”

 

Kent Konseyi Başkanlığına neden aday olduğunu açıklayan Kardeş, “Çerkezköy’ün dününü biliyoruz, bugününü birlikte yaşıyoruz, yarınla ilgili hayallerimiz var. Çerkezköy’de 107 tane sivil toplum kuruluşumuz var. Burada birçoğu Kent Konseyi’nin çalışma gruplarından oluşuyor. Çerkezköy’de faaliyet gösterip ama Çerkezköy Kent Konseyi’nde olmayan ve burada temsil edilmeyen birçok dernek var. İki tanesini söyleyebilirim. Mesela siyasi partilerin bazıları var bazıları yok. Saadet Partisi’nin neden olmadığını ben merak ediyorum. İlçemizde aktif siyaset yürütüyorlar. En son uyuşturucu ile ilgili kampanya yaptılar. Haberini hepimiz yaptık. Yine Çerkezköy’ün rengi olan Ehlibeyt Dergahı temsil edilmiyor. Ben Çerkezköy’de bütün renklerin,  bütün değerlerin temsil edileceği bir oluşum yapmak için varım. Sadece birilerinin ya da Şaban Kardeş’in seçilmesi için oluşturulacak listelerle değil.” dedi.

 

“BİRLİĞİN GÜÇ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

 

Kardeş “ Yapılacak seçimlerde başkan olursam eğer içinizden birinin de Batı Marmara Gazeteciler Derneği’nin de doğal olarak başkanlığını alması gerekiyor. O derneği evet biz kurduk ama benim derneğim değil. Benim derneğimin olması da istemiyorum. Seyit Süren olur, Mehmet Akif Aldoğan olur, Abdulkadir Kıldize olur ama birileri olur, olmalı da. Birlikte daha güçlüyüz dedim. Yani ben bu kampanyayı açacağım anlatacağım. Ben birliğe inanan bir insanım. Birliğin güç olduğuna, insanların tek başına bir hiç olduğuna inanıyorum. İstediğiniz kadar paranız olsun, istediğiniz kadar gücünüz olsun, tek başınıza bir hiçsiniz. Eğer bir ilçede o ilçenin değer yargıları ile ortak hareket ederseniz, ilçenin sorunlarının çözümünü daha kolay bulursunuz.”diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATLERİ İÇİN PROJELER ÜRETEĞİM”

 

Kardeş “ Kent Konseyi’nde siyasetin dışında Çerkezköy’ün çıkar ve menfaatleri insan odaklı, insan merkezli, insanımızın çıkar ve menfaatleri ne ise ben onlar için fikir üreteceğim. Onlar için proje üreteceğim. Yarınlar için bir şeyler yapmaya çalışacağım. Umarım 5 Aralık’ta saat 10.00’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde yapılacak seçimler önce ilçemiz ardından da ülkemiz için hayırlara vesile olur. Bu önemli bir günde sizlerin burada olması son derece önemlidir. Ben bugüne kadar sizler gibi hep sorgulayandım. Artık sorgulanan olacağım, artık eleştirilen olacağım. Eleştiri insanın büyümesi için insanın gelişmesi için insanın ufkusunu gelişmesi için önemli bir etken” dedi.

 

“GAZETECİLER NE İSA’YA NE DE MUSA’YA YARANIR”

 

Kardeş, “Maalesef biz mesleki olarak da birçoğu insanı haber yaptığımız zaman eleştirdiğimizde onun dozajını arkadaşlar algılayamıyor. Böyle olunca da gazeteciler sevilmiyor. Ya horlanırız ya da dışlanırız. İşte geçtiğimiz günlerde gazeteci istediği gibi oturur. İnsanların oturuşu çokta önemli değil ama en sonunda öğretmene yapılan bir şeydi. İş yine gazetecilerin başına döküldü o su. Gazeteciler ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranır. Ama biz ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranmak için bugüne kadar çalışmadık. Hakka ve halka yaranmak için çalıştık. Bundan sonraki süreçte de böyle olacak. Çerkezköy Kent Konseyi seçimlerinin dediğim gibi ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizlerin ortak aklı ve önerileri ile hareket edeceğiz. Sizlerin fikrini alarak Kent Konseyi’nin yapısını oluşturacağım” açıklamasında bulundu.

 

“KENDİ SİNERJİSİNİ YARATABİLEN BİR ÇERKEZKÖY OLACAK”

 

“Kent Konseyi’nin çatısını sağlam oluşturacağım” diyen Kardeş, “Kent Konseyi’nin temelini atanlar başkanlar, duvarını örenler başkanlar, sıvasını yapanlarda başkanlar onlarda bir şeyler yaptı. Ama ben Kent Konseyi’nin çatısını çok sağlam oluşturacağım. Öyle ki dış etkenlerden korunaklı yalıtımlı, kendi enerjisini üretebilen kendi sinerjisini yaratabilen bir Çerkezköy. Nedir? Çerkezköy köy kalamadı. Çerkezköy kent olmak için çırpınıyor. Siyasetin kıskacında. İşte biz burada siyasetin üstünde bağımsız bir yapı olarak basını ile sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilileri ile sağcı solcu demeden, ocu bucu demeden birlikte hareket ederek bu şehirde birlikte yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışacağız. Hayatımızın büyük bir bölümü bunun için geçti. Allah ömür verirse ömrümüz kalırsa bundan sonraki süreçte gazeteciliğin dışında Kent Konseyi başkanlığını yapacağım. Dediğim gibi o gün görevim başladığında gazeteciler derneğindeki görevimde son bulacak. Ben bir duruş sergiliyorum. İnanıyorum, kaybedeceğim hiçbir şey yok. Çünkü ne kazanırsanız kazanın insan olarak her gün zarardayız ömrümüz gidiyor. Kalan ömrümüzde de hoş seda izler bırakmak için ben bu göreve aday oldum” ifadelerinde bulundu.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

 

Sorumluluktan kaçmadığını söyleyen Kardeş, “Sorumluluktan korkmuyorum. Çünkü işin doğasında sorumluluk almak var. Ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Mesela arkamda gördüğünüz logo bir çizgidir, bir duruştur. O kalpten içeri herkes girebilir. Sağdan da soldan da Çerkezköy’ü kalbimiz kadar seviyoruz. Çerkezköy’deki bütün renklere, bütün STK’lara değer veriyorum.  Burada 107 kişi oy kullanacak ama bunların her biri yüzlerce kişiyi, her biri binlerce kişiyi temsil ediyor. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan bir kişi oy kullanacak ama orada Ali Bozdağ’ın kullanacağı oy Çerkezköy’deki 3 bin 500 esnafı bağlıyor. Muhtarın mahallesindeki 5 bin kişiyi bağlıyor. Ben bana yüklenecek sorumluluğun bilincindeyim. Ben o yükü taşırım ama insanlar bu sorumluluğu bana verirse bugüne kadar yaptığım gibi bundan sonraki süreçte de sorumluluktan kaçmadan Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etmek için Kent Konseyi başkanlığı görevine adayım.”dedi.

 

“BİR KİŞİ İKİ FARKLI İSİMLE LİSTEDE YER ALIYOR”

 

“Yenilecek seçimde kaygınız var mı?” sorusu üzerine konuşan Kardeş “Bir tane tereddüdüm var. Tabi orada oluşacak divana soracağım. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından onaylanıp çıkartılan liste bu. Bu listede benzer bir şey olabilir diye gelecekte bir kaygım var. Bir kişi iki farklı isimle listede yer alıyor. ROTARY Kulübünü temsilen Kaan Taşkın, bir de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Çalışma Grup Başkanı olarak da yer alıyor. Şimdi bu hukuken doğrumudur? İki oy kullanabilir mi? Tabi orada hukuka uygun bir şekilde seçim yapacağız” dedi.

“VAHAP AKAY İKİ ORTAK NOKTAMIZ VAR”

Siyasetin karışması ile ilgili bir kaygınız var mı? “ sorusuna “ Aslında hepimiz siyasetin içindeyiz. Siyasetin merkezindeyiz. Çünkü siyasetin rengini görüyoruz. Siyaset karışır mı? Siyasetin karışmadığı yer yok. Mutlaka karışır” cevabı veren Kardeş “ Açık sormadınız ben açayım. Kaymakam bey dedi ki Vahap Beyle anlaşabilir misiniz? Dedim ki Vahap Beyle iki ortak noktamız var. Ülkemiz ve ilçemiz.  İkimizde ülkemizi ve ilçemizi seviyoruz. Ben burada doğmadım ama burada doydum. Dedemin dedesi Çanakkale’de yatıyor ama hep söylediğim benim dedem Fevzipaşa’da yatıyor. Dolayısıyla burası da benim vatanım kimse de bunun dışında farklı bir şeye kalkışmasın. Siyasete yön verenler o gün oraya yön verir mi? bunu zaman gösterecek. Bende sizler gibi merak ediyorum.” diye konuştu.

“BANA OY VERİLSİN VERİLMESİN HERKESE TEŞEKKÜR EDECEĞİM”

‘Adaylığınız ile ilgili nasıl tepkiler aldınız “ sorusuna cevap veren Kardeş “ Tabi oy herkesin kişisel ve özel bir şeyidir. İnsanlar genel de tebrik ederiz medeni bir cesaret diyen var, İyi yaparsın diyen var, hayırlı olsun diyen var. Bana oy verilsin verilmesin herkese teşekkür edeceğim. Ben sorumluktan kaçmadım.” ifadelerinde bulundu. Çerkezköy Kent Konseyi’nin başkanı olduğunda konseyin popülaritesinin artacağına inandığını söyleyen Kardeş, “Hem olumlu hem de olumsuz yönde eleştirileceğimi biliyorum. Kent Konseyi gözden ırak etliye sütlüye karışmayan bir yapı iken, biz de öyle olacağını zannetmiyorum. Ben etliye sütlüye bulaşmazsam siz bana bulaşacaksınız. Dolayısıyla sorumluluğumun bilincindeyim.” dedi.

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10