15 Temmuz Şehitleri konferans salonunun açılışı yapıldı

Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlkokulunun 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunun açılış töreni gerçekleştirilirken, konferans salonunun açılış kurdelesini ise 20 Temmuz tarihinde Hakkari'de mayına b

Kapaklı 29.11.2019 17:18:00 0
15 Temmuz Şehitleri konferans salonunun açılışı yapıldı

Dün saat 12.00’de gerçekleştirilen açılışa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ GAZİ CÜR KESTİ

 

Program öncesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunun açılışı gerçekleştirilirken, konferans salonunun açılış kurdelesini ise 20 Temmuz tarihinde Hakkari’de mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür kesti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Erdal Durak konuşma gerçekleştirdi. Durak “ Okulumuz 2008 yılında ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim faaliyetine başlamış, yeni sistemle beraber 2012 yılında ilkokula dönüşmüş olup, 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna kadar ikili eğitim olarak öğretim faaliyetlerini yürütmüştür.  2019-2020 eğitim öğretim yılında ise şuan içinde bulunduğumuz bina teslim alınmış ve hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlanarak dönem başında normal eğitime geçmiştir. Okulumuz bünyesinde 35 sınıf,6 anasınıfı ve üç özel eğitim sınıfı olmak üzere 44 derslikte toplam bin 220 öğrenci bulunmakta olup derslik başına 30 öğrenci düşmektedir” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Durak “ Tabi boş binayı teslim alıp donatmak, dersliklerini ders işlenebilir sınıf ortamları haline getirmek ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün desteği, hayırseverler ve velilerimizin katkıları, okul aile birliğimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu olmuştur. Ek binamızı teslim aldıktan sonra güvenlik tedbirleri bakımından eksik ve tehlike arz eden bölümler panel çit ve demir parmaklıklar kullanılarak önlemler alınmış, tehlike en aza indirilmiştir. Bina içinde konferans salonu, Atatürk köşesi, sınıf isimlikleri, sınıf panoları, sınıf ve idari odaların perdeleri, askılıklar, koridor yazıları ve en son da Belediye Başkanımız, hayırseverler ve velilerimizin destekleriyle toplam 19 adet projeksiyon cihazı da alınarak 19 sınıfımızın tüm eksiklikleri tamamlanmış öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu anlamda bize maddi ve manevi destekte bulunan başta Kapaklı Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm hayırseverlere, velilere ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Okulun tanıtım videosunun izletilmesinin ardından okul öğretmenleri Bülent Sevil ve Rıdvan Erkek birbirinden güzel türküleri seslendirdiler.Sınıfların teknolojik malzeme donanımı ve diğer sınıfların ihtiyacını karşılayan hayırseverlere protokol üyeleri tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10