Ülkü Ocakları'ndan Dergaha anlamlı ziyaret

Son günlerde İzmir'de yaşanan olayları kınamak, birlik ve beraberliğe yönelik mesaj vermek için Çerkezköy Ehlibeyt Dergahını ziyaret eden Çerkezköy ve Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanları Dergah De

Çerkezköy 1.12.2019 07:01:00 0
Ülkü Ocakları

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kemal Yazar ve Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Mert Bulut ülkü ocakları üyeleriyle birlikte Çerkezköy Ehlibeyt Dergahını ziyaret etti.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİLER

 

Ziyarette "Hiç kimsenin böyle çirkin oyunlarla kimseyi karşı karşıya getiremeyeceğine bizlerde dedemiz gibi inanıyoruz. Dedemizin bize duyduğu güveni bizim dedeye olan inancımız alevi ve sünni ile olan kan ve inanç bağımız dün olduğu gibi bugünde birilerini rahatsız etmektedir. Bizi dostlarıyla dalaşır hale getirmek isteyen düşmanlarımız şunu bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her insanımız dini, dili, mezhebi, ırkı ne olursa olsun bu ülkenin öz ve öz evladıdırlar. Bu tip çirkin oyunlarla ne aleviyi sünniye kindar nede sünniyi aleviye düşman edemezler. Alevi kardeşlerimizin müsterih olmalarını ve Ülkü Ocakları olarak her zaman yanlarında olduklarımızı ifade etmek istiyoruz. Türk milletini Alevi-Sünni diye karşı karşıya getirmeye hiçbir faninin gücü de nefesi de Allah’ın izniyle yetmeyecektir" diyen Ocak Başkanları birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

 

HALKI DUYARLI VE UYANIK OLMAYA DAVET ETTİ

 

Bu karanlık günde yaptıkları nazik ziyaretin manidar ve son derece anlamlı olduğunu kaydeden Ehlibeyt Dergahı dedesi Seyyid Sinan Boztepe de şöyle dedi, "Bizlerin dedeleri tıpkı sizlerin dedeleri gibi Orta Asya'dan çıkıp geldiği günden bu yana bu toprakları yurt edinmiş emperyalizme karşı baş kaldırmış, can vermiştir. Bizler canların torunlarıyız. Bizler Cumhuriyetimizin karanlık yıllarında alevi sünni kargaşasıyla bu oyunları daha önce Maraş'ta Sivas'ta sergileyenlerin niyetlerini o günde biliyorduk bugünde biliyoruz. Bizlerin birlik oluşu maalesef karanlıktaki güçleri rahatsız ediyor. Belki bugün bu ziyaretten de birileri rahatsız olacak. Sizlerin bize karşı duyduğunuz kaygıyı aynı şekilde bizlerde size karşı duyuyoruz. Biz biriz, biz bütünüz, biz aleviyiz, biz aleviyiz, biz bu ülkenin inanan, vatanını sizler gibi karşılıksız seven vatandaşlarıyız. Biz sadece Allah'a boyun eğen, Allah'tan korkan, inanan insanlarız. Bizim inancımızdan rahatsızlık duyan hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacağına inanmıyoruz." diyerek İzmir'de yaşanan olaylara karşı halkı duyarlı ve uyanık olmaya davet etti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10