Tekirdağspor'a 600 bin lira bağış toplandı

Tekirdağspor Kulübü'nün 52. yıl Birlik Yemeği görkemli bir törenle gerçekleşti. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri ile bÃ

2.12.2019 16:47:00 0
Tekirdağspor

Tekirdağ Spor Kulübünün kuruluşunun 52. yıldönümü dolayısıyla Ramada Otel’de düzenlenen birlik yemeği programı, Tekirdağspor sevdalılarını buluşturdu. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleşen programa, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MHP İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin başta olmak üzere il protokolü ile iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

 

TEKİRDAĞSPOR RUHU ETRAFINDA TOPLANMAK GEREKİR

 

Gecede konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Tekirdağ için bir şeyler yapmak istiyorsak, Tekirdağspor ruhu etrafında toplanmak gerekir. Bu gece burada asıl olması gerekenler yok. Şehrimizin takımına sahip çıkmak, siyasilerin de iş adamlarının da görevi. Katılmayan arkadaşlarımız (ben hazırım gelmeme gerek yok) düşüncesiyle hareket etmiş olabilirler. O halde Mülahim bey tek tek ziyaret ederek kendilerinin desteğini alacaktır.” dedi.

 

TESİS YAPIMINA YILBAŞINDAN SONRA BAŞLANACAK 


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise “Biz göreve geldiğimizde hocamız bize (Tekirdağspor’a sahip çık) diye talimat verdi. Bu güne kadar taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak takımımızı bugünlere getirdik elhamdülillah. Tekirdağspor’umuzun tesisinin yapımına da inşallah yılbaşından sonra başlayacağız.” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞSPOR’UMUZUN 52. YILI KUTLU OLSUN”


Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Spor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, 1967 yılında Fethi Mahramlı’nın girişimleriyle kurulan Tekirdağspor’un 52. yılını kutladığını anımsatarak, geçmişten günümüze kadar kulüpte yöneticilik yapmış ve futbol oynamış tüm Tekirdağsporlular’ı saygıyla yad etti. Kuru, Tekirdağspor’un 11 ilçenin kulübü olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen hak ettiği noktada olmadığını söyledi.

 

TRANSFERLERLE KULÜBÜMÜZÜ, HEDEFLEDİĞİMİZ YERE TAŞIYACAĞIZ

 

 Kulübün maddi sıkıntılarla baş etmeye çalıştığına vurgu yapan Kuru, şunları söyledi: “Yaşadığımız tüm maddi olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz haftalarda lider olduk. İnşallah 2. devrede, takımımıza alacağımız 4-5 futbolcu ile birlikte kulübümüzü, hedeflediğimiz yere taşıyacağız. U14 ve U16 takımımız Tekirdağ şampiyonu oldu. Şimdi Marmara Şampiyonası’nda şampiyonluğu hedefliyoruz. Başarılı çocuklarımız belki de ileride süper ligde oynayacak futbolcularımız olacaktır.”

 

KULÜBÜMÜZE YAKIŞACAK TESİS KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Kuru, “Kulübümüzün tesis ihtiyacı var. En büyük eksikliğimiz tesis. Futbolcularımızın soyunma odası, yatacak yeri yok. En kısa zamanda takımımıza, kulübümüze yakışacak bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Cüneyt Yüksel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Bu güne dek verdiği tüm sözleri tuttu. Allah razı olsun.”


PROFESYONEL LİGLERE YELKEN AÇIYORUZ

 

Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, geçtiğimiz aylarda kırsal mahalleler arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılarak sahaya Tekirdağspor formasıyla çıktığını işaret ederek, şöyle devam etti: “Kendisinin Tekirdağspor ve sarı siyah renklerine sevdasını biliyoruz; gösterdikleri teveccüh ve destekten ötürü de Şentop hocamıza ve onun nezdinde milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Kuru, düzenlenen birlik yemeği programının takım oyuncuları ve yöneticiler için büyük moral olduğunu söyleyerek, “BAL liginden amatöre dönmemek üzere profesyonel liglere yelken açıyoruz.” dedi.


TEKİRDAĞSPOR’UMUZA 50 GÜNDE TESİS KAZANDIRACAĞIZ


   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, yaptığı konuşmada Tekirdağspor’un, Tekirdağ’ın ve Süleymanpaşa’nın tanıtımı için büyük bir misyon üstlendiğini ve ellerinden geldiğince takıma sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Yüksel, “Biz göreve geldiğimizde hocamın bize bir talimatı vardı, (Tekirdağspor’a sahip çıkacaksınız) dedi. Biz de taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak takımımızı bu günlere getirdik elhamdülillah. Şu anda da, Kumbağ yer tespitini yaptığımız alanda kulubümüze tesis kazandırmakla ilgili çalışmalara başladık. Yılbaşından sonra tesislerin yapımını başlamayı hedefliyoruz. Şuan askeriyeden muvafakat bekliyoruz çıkar çıkmaz başlayacağız ve başladıktan 50 gün sonra bitirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 


TEKİRDAĞSPOR’UMUZ YAKIN GELECEKTE AYDINLIK YARINLARA KAVUŞACAK


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise Tekirdağspor 52. Yıl birlik gecesinde, Tekirdağspor sevdalılarıyla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kalplerimiz büyük bir heyecanla atıyor bu akşam. İnşallah Tekirdağspor’umuz yakın gelecekte aydınlık yarınlara kavuşacak.” dedi. 

 

İLİMİZE 110 MİLYON TL’LİK SPOR YATIRIMI GELİYOR


Sarı siyahlı takımın şu an bulunduğu yeri hak etmediğinin altını çizen Yel, “Biz güçlü bir takımız. 2000’e yakın bir sanayi tesisinin bulunduğu ilde kulübümüzün bu durumda olmasından memnun olamayız. Çok şükür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ilimize 110 milyon TL’lik spor yatırımı geliyor.Tekirdağ’ımızın hak ettiği yatırımlar hepimizi mutlu edecek seviyeye ulaşmıştır. İnşallah bunun olumlu yansımalarını Tekirdağspor’umuzun gelişiminde de hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.


TEKİRDAĞ İÇİN, TEKİRDAĞSPOR RUHU ETRAFINDA TOPLANMALIYIZ


Gecenin onur konuğu, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, Tekirdağspor’un Tekirdağ için arz ettiği öneme dikkat çekti. Sporun futboldan ibaret olmadığını ancak; şehrin temsilinde futbol kulüplerinin büyük önem taşıdığını işaret eden Şentop, “Hele ki o futbol kulübünün adı, şehrin ismini taşıyorsa herkesin o ruh etrafında toplanması gerekir. Tekirdağ için bir şeyler yapmak istiyorsak, Tekirdağspor ruhu etrafında toplanmamız önemli.” diye konuştu. 

 

BU YIL HEDEFİMİZ 3. LİGDE OYNAMAK

 

Tekirdağspor’un, Tekirdağ için çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Şentop, “Yarım asırı geçmiş tarihiyle Tekirdağspor, 1967’de Halk Spor ile Tekirdağ Gençlikspor’un birleştirilmesiyle ortaya çıkmış ve bugünlere gelmiş önemli bir kulüp. Takımımızın tarihine kısaca bakacak olursak, Tekirdağspor kuruluşundan 10 yıl sonra 2. lige çıkıyor. 7 yıl kadar 2. ligde kalıyor, sonra 3. lige, sonra BAL ligine düşüyor. Bu ligin adı güzel bulunduğu yer güzel değil. Malumunuz futbol amatör ve profesyonel lig diye ikiye ayrılıyor. BAL ise arafta bir yer. Burada çok kalmamak gerekiyor. Ben çocukluğumda hatırlıyorum. O zaman takımın başarısı, kupa alması büyük heyecan yaratmıştı. İnşallah bu yıl hedefimiz 3. ligde oynamak. Bunun için şartlar uygun. 4. sıradayız. 1. ile aramızda 3 puan var. İnşallah bu gece de, futbolcularımız için bir heyecan ve manevi destek olacaktır.” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN FUTBOL EKONOMİSİ 700 MİLYON EURO İLE DÖNÜYOR"


“Futbol ekonomisi diye bir durum var esasen” diyen Şentop, dünya genelinde futbolun 50 milyar Euro’nun üzerinde bir ekonomiye sahip olduğunu, Türkiye futbol ekonomisi bağlamında ise bu payın 700 milyon euro olduğunu söyledi. Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: “BAL’daki bir takım olarak Tekirdağspor o anlamda da işin gerisinde. Aslında Tekirdağ’da iyi tarım ve ziraat yapıyoruz. Sanayide de iyiyiz.” diye konuştu.

 

ŞEHİR TAKIMINA SAHİP ÇIKMASI LAZIM

 

Şentop, “Peki spor işini niye iyi yapamıyoruz? İşte bu ruhun ortaya çıkması gerekiyor. Bu gece burada asıl olması gerekenler yok. Siyasetçiler yok. Tamam, Tekirdağspor’a Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel sahip çıkıyor; ama başka ilçeler de var, büyükşehir de var. Şehrin takımına sahip çıkmak siyasilerin de iş adamlarının da görevi. Tekirdağ yıllık 13 milyar dolar ülke ekonomisine katkı yapan bir ilimiz. Milli hasılaya bu kadar katkı üreten ilimizde üretim yapan, Tekirdağ sınırları içinde kazanan iş adamlarımızın takımımıza da sahip çıkması gerekiyor. Bu akşam bu programa katılmayan arkadaşlarımız (ben hazırım gelmeme gerek yok) düşüncesiyle hareket etmiş olabilirler. O halde Mülahim bey tek tek ziyaret ederek kendilerinin desteğini alacak.”  ifadelerini kullandı.

 

TEKİRDAĞLI’LIK ŞUURUNUN YERLEŞEBİLMESİ ADINA FIRSAT


Şehir ve hemşerilik ruhunu yakalayabilmek adına Tekirdağspor söz konusu olduğunda herkesin bir araya gelebilmesi gerektiğinin altını çizen Şentop, “Siyasi görüşümüz, ideolojimiz ne olursa olsun Tekirdağlılık şuurunun yerleşebilmesi adına bu geceyi bir fırsat olarak değerlendirmeli bir araya gelebilmeyiz.” diye konuştu.



KULÜBE 592 BİN TL BAĞIŞ TOPLANDI

 

Konuşmaların ardından gecede Tekirdağspor için bağış toplandı.Yemeğe katılan davetliler, 500 TL ile 75 bin TL arasında değişen bedellerde takıma destek verdi. Gecede Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in şahsi olarak 70 binTL’lik bağışına karşılık 75 bin TL bağışta bulunan Yusuf Gümüş’e, en yüksek bağışı yapan işadamı olması dolayısıyla Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un turnuva maçlarında giydiği imzalı forması hediye edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10