Kıbrıs gazileri madalyalarına kavuştu

1974 yılında Kıbrıs Barış hareketında gazi olan ve bu güne kadar gazilik madalyası alamayan Çerkezköy, kapaklı ve Saray ilçesindeki Kıbrıs gazilerine önceki gün Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ã??

6.12.2019 18:43:00 0
Kıbrıs gazileri madalyalarına kavuştu

16 KIBRIS GAZİSİNE DAHA MADALYALARI VARİLDİ

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğinde önceki gün düzenlenen madalya töreninde 1974 Kıbrıs Barış harekatında yer alarak gazi olan ve bu güne kadar gazilik madalyası alamayan Çerkezköylü, Kapaklılı ve Saraylı gazilere Kıbrıs Milli Mücadele madalyası verildi. Madalyaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tekirdağ İl Aile Çalışma  ve Sosyal  Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İbrahim Borazan hayatta olan Kıbrıs gazilerine kendilerine vefat edenlerin madalyalarını ise eşleri ve çocuklarına verdi. Madalya töreninde Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şube başkanı Ali Rıza Açıkgöz, Çorlu Şube başkanı Recep Kayacı ,Çerkezköy temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler hazır bulundu.

 

SİZLERLE ONUR DUYUYORUZ

 

Madalya töreninde kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tekirdağ İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı İbrahim Borazan,  “Siz gaziler ve gazi aileleri bizlerin başımızın tacısınız. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve yanınızda olacağız. Bu gün sizler alamadığınız madalyalarınızı takdim etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Bizler sizlerle onur duyuyoruz.Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin”dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Madalya takdim töreni sonunda Türkiye Muharip gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliğinin açtığı anı defterine de İbrahim Borazan şunları yazdı. “Ben Takirdağ Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü,İl Müdür Yardımcısı olarak Çerkezköy  Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek, 1974 Kıbrıs barış Harekatına katılan değerli gazilerimize Kıbrıs barış Harekatı gazilik madalyalarının takdimini yaptık.Bütün gazilerimiz bu onurlu madalyalarını alırken o kadar mutlu ve bahtiyardılar ki her  hallerinden mutluluk belli idi.Bu şerefli gazilerimizden  ve günümüze de değeri artarak gelişen barış harekatında gösterdikleri azim ve  üstün gayretlerinden dolayı İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımız adına duyduğumuz  minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Allah emek ve gayretlerinizin mükafatlandırıcısı olsun .hepiniz var olsun”ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10