Mevlana İlkokulu kütüphanesi açıldı

Çerkezköy'e Gönülverenler Derneği ve okul aile birliğinin katkılarıyla oluşturulan Mevlana İlkokulu kütüphanesi dün düzenlenen törenle açıldı. Kütüphanenin açılmasında büyü

Çerkezköy 18.12.2019 17:34:00 0
Mevlana İlkokulu kütüphanesi açıldı

Mevlana İlkokulunda Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, Mevlana İlkokulu Müdürü Serdar İş, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

“GÜZEL BİR KÜTÜPHANE OLDU”

 

Açılış öncesi konuşma gerçekleştiren Mevlana İlkokulu  Müdürü Serdar İş “ Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay Eylül ayında okulumuza gelerek kütüphane konusunda Okula yardımda bulunmak istediğini söyledi. Benimde öyle bir düşüncem vardı ve birlikte oturarak kütüphanenin planlamasını yaptık. Dernek tarafından bir yemek tertip edildi ve 6 bin 500 TL’lik kaynak elde edildi.  Okul aile birliği olarak da katkıda bulunduk. Kapıları boyattık, giydirmeyi yaptık, masalarımızı sipariş ettik. Doğa Koleji’nden bin tane kitap aldık. Kütüphanemizi zenginleştirdik ve bu hale getirdik” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Okul Müdürü Serdar İş’in ardından konuşan Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay da “Bizim dernek olarak eğitime katkılarımız devam edecektir. Çerkezköy hepimizin ve sizlerle birlikte inşallah dernek olarak güzel projelerle birlikte olacağız. Bu projede emeği geçen üyelerimize ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“EĞİTİME YAPILAN KATKI HER ZAMAN ÖNEMLİDİR”

 

Kütüphanenin açılmasında büyük emekleri olan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay’a, Okul Müdürü Serdar İş olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Bu kütüphanede herkesin bir parça emeği bulunuyor. Eğitime yapılan katkı her zaman çok önemlidir. En kutsal yardımlardan birisi eğitime yapılan yardımdır. Çünkü çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize yapılan bir yatırımdır” dedi. Abban’ın konuşmasının ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası Kaymakam Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş kütüphanede kitap okuyan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10