Kızılay için seferber oldular

Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi'ne yeni bina kazandırmak üzere yardım gecesi gerçekleştirdi. Yemekte konuşan Türk Kızılaya Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Türk KızılayÄ?

Çerkezköy 19.12.2019 16:24:00 0
Kızılay için seferber oldular

Önceki akşam Yalı Restaurantta gerçekleştirilen geceye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türk KIzılayı Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Can, AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköylü duayen sanayici Ömer Kılınç, Optimed Hastanesi Başhekimi Recep Çalışkan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, STK temsilcileri, hayırseverler ve iş insanları katıldı.

 

 

“SİZLERİN DEĞERLİ DESTEKLERİNİZİ TALEP EDİYORUZ”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca “ Türk Kızılayı olarak daha iyi hizmet edebilmek için bir hizmet binası yapmak için toplandık. Bu akşam sizlerin değerli desteklerinizi talep ediyoruz. Yaptığınız ve yapacağınız tüm yardımlar için şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“151 YAŞINDAYIZ”

 

Karaca’nın ardından konuşma gerçekleştiren Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can “Kızılayı öyle bir noktaya getirmeyi hayal ediyoruz ki başardığımıza da inanmaktayız. Bizim reklamımızı biz değil insanımız, gönüllümüz, sokakta yaşayan insan, ihtiyaç sahibi veya olmayan insanlar bir şekilde projelerimizi anlatsınlar istiyoruz ve her geçen gün de adım adım oraya doğru yaklaşıyoruz. Türk Kızılayı olarak 151 yaşındayız. Ama ben Çerkezköy’de Kızılay’ın 107 yaşında olduğunu burada öğrendim. Gerçekten bugüne kadar Çerkezköy’de Kızılayın bayrağını geçmişte dalgalandırıp da bugün hayatta olmayanlar varsa onları rahmetle minnetle anıyorum. Yaşayanlara da kurumum adına teşekkür ediyorum. Kızılay gerçekten büyük bir ailedir. Türkiye genelinde 257 şubesi, 160’ın üzerinde temsilciliği olan, ihtiyaç anında insanların hemen yanında olmayı arzu eden, bu heyecanı karşısındaki insanlara hissettiren bir kurum. Eskiden Kızılay dediğimizde ‘kara gün dostu’ denilirdi. Oysa biz bu düzeni değiştirmek istiyoruz. Kızılay hayatın her anında insanlarla beraber sosyal faaliyetlerde hep beraber olsun istiyoruz. Bunun için Türk Kızılayı olarak özellikle son 10 yıldan beri sizlerin de takdir ettiği gibi farklı projelere imzalar atıyoruz. Başta en önemli milli ödevlerimizden bir tanesi olan güvenli kan temini noktasında gerçekten ödevlerimizi yaptığımıza inanıyorum” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN KAN İHTİYACININ YÜZDE 92’SİNİ SAĞLIYORUZ”

 

Can “ 2007 yılında onursal başkanımız, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakanken bizleri çağırdı. ‘Ben bu ülkede elinde kan istek formuyla dolaşan hasta yakını görmek istemiyorum, bu sözü sizden almak istiyorum’ dedi. Gerçekten o günlerde Türkiye’nin kan ihtiyacının ancak yüzde 27’lerini, 30’larını sağlayan bir Türk Kızılayı vardı. Televizyonlarda radyolarda kan ihtiyacı anonsları geçerdi. 2019 yılına gelindiğinde ne değişti? Türkiye’nin güvenli kan temininde yine tek bir kurum var. Oda Kızılay’dır. 2005 yılından sonra Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokolle güvenli kan toplama noktasında görevlendirildiğimizden bugüne kadar hızlı bir şekilde çalışıyoruz. O günlerde 400 bin ünite kan toplayamayan Türk Kızılayı’ndan bugün 3 milyon ünite kanı toplayan bir Kızılay olduk. Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 92’sini sağlıyoruz” dedi.

 

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Can “ Türk Kızılayı sadece kan temini sağlayan bir kurum değildir. Artık insanlar ‘Benim Kızılayım’ diyerek Kızılay’ı sahipleniyor.  Bu kan milli bir ihtiyaçtır. Benim yeğenime, sizin kızınıza, öbürünün torununa yine burada aldığımız kanları aynı şekilde ulaştırıyoruz. Kızılay olarak ulaşmadığımız ihtiyaç sahibi yok. Bu bayrağı Çerkezköy’de tekrar dalgalandırmak, tarihteki başarılarını tekrar yakalayabilmek için yeni bir ekip, taze bir kan, bu arkadaşlarımıza destek vermek hep beraber bizim görevinizdir. Biz Türk Kızılayı olarak her konuda güçlüyüz. Tabi ki bu arkadaşlarımıza ihtiyaçları olan şeyleri anında ulaştırıyoruz. Biz Türk Kızılayı olarak sivil toplum kuruluşuyuz. Devletten herhangi bir bütçe, herhangi bir katkı payı alan bir kurum değiliz. Tüm bunlara rağmen bizim gerçek destekçilerimiz hep beraber kamu olmuştur, devletin kamu kurum ve kuruluşları olmuştur, yerel yönetimler olmuştur, diyanet olmuştur, milli eğitim bakanlığı olmuştur, üniversiteler olmuştur, herkesle kucaklaştık. Burada da şube başkanımız aynı zamanda belediye meclis üyesi olduğunu söyledi ve belediye başkanının bir müjdesinden bahsetti. Daha henüz meclisten geçmemiş ama belediye başkanı söylemişse o artık yasallaşır. Burada madem ki Kızılayın böyle bir ihtiyacı var biz belediye olarak,  yerel kaynaklarla yapabileceğimiz bir şey varsa size destek vermeye hazırız demişlerdir. Ben bu duygularından dolayı sayın başkanı kurumum adına tebrik ediyorum” dedi.

 

“BUGÜN BU EMANET BİZDEDİR”

 

Kızılay’ın veren el ile alan el arasında sadece köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Can “ Dünyanın 14 ülkesinde delegasyonu olan güçlü bir kuruluşuz. Dünyanın her yerinde mazlum insanların sesi ve nefesi olmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.  Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin o ülkelerde ay yıldızlı bayrağımızla Kızılayın hilalini hep yan yana göreceksiniz. Bununla gurur duyuyoruz. Ülkemizde ekonomik krizler olabilir. Biz son 5 sene içinde ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde Kızılay olarak bağışlarımız tavan yaptı. Ve hiçbir yerde de reklam yapmadık. İnsanlarımız ‘Kızılay benim Kızılayım’ diyor. ‘Rabbim, bu insanların bize verdiği güveni sarsacak ve yanlış yapacak bir irade bize nasip etme, eğer böyle bir irade vereceksen ömrümüzü uzun eyleme’ diye dua ediyoruz. Bugün bu emanet bizdedir. Yarın bizden sonra yeni gönüllüler gelecek. Çerkezköy’de bu proje madem başlatıldı, nihayete ereceğine ve hedefe varacağına inanıyorum. Özellikle köylerde, en kırsal kesimlerinde ihtiyaç sahibi olup da Kızılay bize ne zaman ulaşacak diyen bekleyenler varsa bunların vebalinin olmaması için genel merkez olarak üzerimize düşen her şeyi taahhüt ediyorum. Üzerimize düşen görevleri yapacağız” dedi.

 

“YARDIM ELİ UZATAN BİR KURULUŞTUR”

 

Atatürk ve Kızılay ile ilgili kısa filmin ardından programda son olarak Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım konuşma gerçekleştirdi. Vali Yıldırım “ Kızılay’a verilen destekler her zaman ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bugün dünyanın neresinde kana ihtiyaç varsa orada çok değerli Kızılay vardır. Tüm çalışanlarıyla, tüm gönüllüleriyle dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan bir kuruluştur. Türk Kızılayı’na yapılan her türlü yardım ihtiyaç sahiplerine iletilmektedir. Onun için Türk Kızılayı’na verdiğiniz her destek için içiniz rahat olsun. O verdiğiniz yardımlar mutlaka yerlerine ulaştırılacaktır” açıklamasında bulundu. Gecede Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, 7 ay önce Çerkezköy Şube Başkanlığı’na atanan Hasan Karaca’ya gece anasına Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından gönderilen plaketi takdim etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10