Üçel: Partimizin peşinde koşacağız

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, düzenlediği basın açıklamasında genel merkezin talimatı doğrultusunda görevden alındığını duyurdu. Üçel"  Biz bu davanın temsilcisiy

Kapaklı 22.12.2019 14:29:00 0
Üçel: Partimizin peşinde koşacağız

Av. Ercan Üçel, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Görevden alındığına dair çıkan haberleri de doğrulayan Üçel, kendisiyle birlikte yönetiminin de görevden istifa ettiğini açıkladı.

 

“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

 

Ercan Üçel “ Bildiğiniz üzere 9 Ocak 2019’da Genel Merkezimiz iradesi ile AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine atandım. Bugün aynı siyasi irade bizim görevden alınmamıza karar verdi. Ben genel merkezimiz ve başkanımızın her türlü kararına saygılıyım. Bu bir bayrak yarışıdır, yaprak dökümü değildir. Önümüzde bir kongre süreci var bu kongreler de partimiz adına yenilenmedir, tazelenmedir. 9 Ocak’ta bizi ilçe başkanı yapan siyasi irade sayesinde çok güzel insanlarla tanıştık, çok güzel bir yönetim kurulu ile görev yapma şerefine nail olduk. Kapaklı’da tarih yazan bu yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kendisine her zaman destekte bulunan partililere teşekkür eden Üçel “ Başta yönetim kurulumuz olmak üzere yerel seçimlerde çok büyük bir çaba göstererek büyük bir başarıya imza attık. Haklarını helal etsinler. Gece gündüz koşturduk ama güzel işlere imza attık. Seçim sürecinde meclis üyesi adaylarımız ve aday adayları kardeşlerimiz hiç pes etmedi. Yine istişare kurullarımızı kurduk onlar da bizlere destek oldular ve yalnız bırakmadılar. Seçim sürecinde 14 aday adayıydık, ben ilçe başkanı oldum ve Mustafa Başkanımız aday olarak seçildikten sonra diğer arkadaşlarımız nefsine hakim oldu ve birlikte çalıştık, onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza ve Cumhur İttifakı’nda birlikte yol yürüdüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Yönetimimize teşekkür ederim. Türkiye’ye örnek olacak bir ittifak gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ERLERİYİZ”

 

11 aylık dönemlerinde partinin Kapaklı’da ki üyesi sayısını 16 binden 17 bin 200’ye çıkartıklarını kaydeden Üçel “ Gerek bakanlık, gerekse hükümet kanadında Başkanımız Mustafa Çetin’e destek olduk. Kendisi bir enkaz devraldı, buradan tüm Kapaklı halkına seslenmek istiyorum; Başkanımız Mustafa Çetin’i yalnız bırakmamaları gerekiyor. Gerçekten işi zor, ağır bir yük altındadır. Aynı şekilde belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız büyük bir yük ve baskı altında. Biz bu davanın temsilcisiyiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın erleriyiz. Davamız bugün bizi görevden aldı, başka bir zaman başka bir görev verecektir. Partimizin peşinde koşacağız. ‘’ dedi.

 

“ADAY OLMAYACAĞIM”

 

Üçel “ Parti silsilesi gereği ilçe başkanı istifa ettiğinde, parti yönetimi de istifasını sunar. Yönetim gereği yeni gelen ilçe başkanı kendi yönetimini kurar. Yönetimimiz bizimle birlikte istifasını verdi ama biz bu partiyi yarı yolda bırakmayacağız. Kongreye kadar gereken her şeyi yapacağız. Kongreye kadar ilçe başkanlığımız devam etmese bile gerekeni yapacağız. Ayrıca kongrelerde aday olmadığımı da belirtiyorum. Aday olacak tüm arkadaşlarımız açıklamalarını yapabilirler, bizler de onlara desteğimizi sunacağız” dedi.

 

KADIN KOLLARI DA İSTİFA ETTİ

 

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Av. Ercan Üçel’e destek amaçlı yürütme ve yönetim kurulunun ardından bir istifa da kadın kolları ve yönetiminden geldi.Ak Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Melek Öztürk Çiçek ve yönetimi İlçe Teşkilatında yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Değerli kapaklı halkı; 28 Ekim 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden beri azimle, gayretle partimiz ve davamız için gece gündüz demeden çalıştık. Hiçbir emri ve görevi sorgulamadan partimizin hizmetkarı olduk. Gün geldi eşimizden, gün geldi işimizden, gün geldi çocuklarımızdan feragat ettik. Onlar ile geçireceğimiz zamanı parti çalışmalarında kullandık. Bize bizim gibi sahip çıkan, bir başkan gibi değil; bir abi, bir kardeş gibi tüm dertlerimizi ve sorunlarımızı çözen başarılı, genç, dinamik reisimizin dediği gibi teşkilatlara Ömerler, Hamzalar lazım dediği isimlerden biri olan kıymetli ilçe başkanım Av. Ercan Üçel’in sorgusuz sualsiz görevden alınmasını Kabul edemiyoruz.Yönetimimiz ve tüm ekip arkadaşlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu ilçe başkanımıza destek vermek amacıyla yürütme kurulu ve yönetim kurulu arkadaşlarımla istifa ederek görevimizi bırakıyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki hiçbir zaman partimizi yalnız bırakmayacağız. Biz bu partinin neferleriyiz dün nene hatun nasıl vatanı için ter döktü ise bizde nene hatunlar gibi vatanımızın ve davamızın arkasındayız.  Her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan ilçe yönetim kurulu üyeleri kardeşlerime, ilçe kadın kolları üyelerime, partimizde emeği geçen tüm kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizlere haklarını helal etmelerini istiyorum, bizden yana hakkımız helal olsun kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10