Tokat Yeşilyurtlular Çerkezköy'de buluştu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz ve 4 belediye encümeniyle birlikte Çerkezköy'de yaşayan Tokat Yeşilyurtlularla vuslat toplantısı gerçekleştirdi. Yılmaz, toplantıda Yeşilyurtluların sorunl

Çerkezköy 22.12.2019 16:37:00 0
Tokat Yeşilyurtlular Çerkezköy

Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Çerkezköy’de yaşayan Tokat Yeşilyurtlularla vuslat toplantısı yaptı.

 

“DAYANIŞMA TOPLANTILARI SÜRSÜN”

 

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kar, “Herkes kendi köyünü temsil edecek. Dernek olup bir faaliyet yapmazlarsa sorun yok ama faaliyet yaparsak gittiğimiz insanlar hep aynı insanlar bu yönden sıkıntı var. Biz kendi aramızda bir daha toplanıp danışalım inşallah başkanımız bir daha davet edelim burası yetmedi bize biz bunu daha büyük bir yer de yapalım. Daha geniş bir katılımla tüm Tokatlıları davet ederek geniş bir katılım olsun. Biz diyoruz ki tek çatı altında olursak sesimizi daha iyi duyururuz. Ama köy derneklerinde olanlar bu kurulacak derneğin yönetiminde olsun. Bir şey daha teklif edceğim tek dernek adı altında piknik yapalım. Katılım daha çok yüksek olsun. Orada da herkes kendi köylüleri ile hasbihalini yapsın. Sen ayrı o ayrı yaz bitene kadar her gün piknik her gün düğün olmasın. Çünkü adamın memleketine gidecek zamanı kalmıyor.” dedi.

 

 

“ZAMANIMIZ KISITLI”

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, “Şimdi Mehmet ağabey bu konuda çok haklı bu bizzat ben kendim yaşadığım yerde yaşadım. İşte Sucuklular Derneği programı, Doğanlar Derneği programı var. Şimdi 800 kilometre yerden geliyoruz. Şimdi bir tanesine katılıyoruz diğerine katılamıyoruz. Bunu ben şahsım için demiyorum. Tokat Belediye Başkanımkız olsun, milletvekillerimiz olsun programın bir tanesine katılabiliyor diğerine katılamadığında işte şu milletvekili şu derneğin programına gitti de bizim derneğin programına gelmedi. Bizim zamanımız kısıtlı yaz aylarında derneklerin her gün bir programı var. Mesela Çerkezköy’de sayın başkanımız bu organizasyonu yapar bütün Tokatlılar olarak da bir arada olalım.” diye konuştu.

 

BAĞIŞ YAPTILAR

 

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, “Dernekler zenginliklerimiz bizim tabiî ki. Olmazsa olmazlarımız olması lazım. Çünkü bir manevi bir gücüde var. Kendi köy derneğim yok ama olmasını arzularım. Bizim arzu ettiğimiz şudur: Tüm belediye başkanlarımızla çoğu ilçeden nüfusu var burada. Tüm belediye başkanlarımızı Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyarız. Buradaki birlik beraberliğe katkı sağlayacağını da düşünüyorum. Sizleri sizin öncülüğünde bekliyoruz. Sayın başkanımız bir konuya vurgu yapmıştı. ‘Bir bot bir mont’ kampanyası başlatmıştı. Değerli arkadaşlar Çerkezköy’e gelmiş başkanımız Mehmet Kar ağabeyimizi öncülüğünde kim ne vermek istiyorsa ister bir ister 10 verenden vermeyenden herkesten Allah razı olsun. Öncülüğü ben yapıyorum 20 tane öğrencimize bağış yapıyorum.” dedi. İçli’den sonra söz alan Kar, “Bende 10 tane öğrencimize bağışlıyorum” diye konuştu.

 

SORUNLARINI DİNLEDİLER

 

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Yeşilyurtluların sorunlarını dinleyerek çözüm arayacaklarını belitti. Programın sonunda ikram bulunurken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz öncülüğünde Yeşilyurtlular Çerkezköy Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çekindiler.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10