Umutlar yeni yılda 80 milyonluk ikramiyede

Milli Piyangonun, büyük ikramiyesini 80 milyon TL olarak belirledikten sonra, birçok vatandaş, büyük ikramiye ile neler yapabileceğinin hayalini kurmaya başlarken, bu hayalini gerçekleştirmek isteyenler, bayilerde satış

Çerkezköy 23.12.2019 17:28:00 0
Umutlar yeni yılda 80 milyonluk ikramiyede

Milli Piyangonun, büyük ikramiyesini 80 milyon TL olarak belirlediği "yılbaşı özel çekilişi" için biletler bayilerde satışa sunulmaya başlarken, hayallerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, bilet almaya başladı.

 

TOPLAM İKRAMİYE TUTARI 436 MİLYON 540 BİN LİRA OLACAK

 

Yeni yıla sayılı günler kala 80 milyon liralık umut yolculuğu için Milli Piyango'nun biletlerine rağbet başladı.Biletlerin satışa çıkmasından sonra bu yıl sonu 80 milyon liralık ikramiye hayalini kuran vatandaşlar bilet almak için bayilerin önünde yoğunluk oluşturdu. Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre yılbaşı özel çekilişinde toplam ikramiye tutarı 436 milyon 540 bin lira olacak. 29 Kasım'da satışa çıkarılan tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet de 20 lira. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 80 milyon lira, en küçüğü ise 80 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak. 

 

SATIŞLARDAN MEMNUNUZ

 

Milli Piyango’nun büyük yılbaşı çekilişine neredeyse 10 gün kala biletlerin yüzde 78’i satıldı. Bu yıl özellikle yarım ve tam biletlere yönelik büyük bir talep olduğu belirtiliyor. Geçen yıl büyük ikramiyenin isabet ettiği bilet ve sahibi henüz ortaya çıkmasa da, tam biletlere olan ilgi çok yüksek.

Çerkezköylü Seyyar Milli Piyango bayilerinden Mehmet Akça, bu yıl Milli Piyango yılbaşı özel çekiliş biletlerine ilginin çok fazla olduğunu belirtti. Akça, “ 30 yıldır Milli Piyango bayiliği yapıyorum. Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi ikramiyesi biletlerine bu yılki kadar çok talep görmedim. Biletler satışa çıktığı tarih itibariyle her geçen gün talep giderek artıyor. Özellikle de bu yıl yılbaşı özel çekiliş ikramiyesinin 80 milyon TL olması da dudak uçurtturuyor. Vatandaşlar hayallerini gerçekleştirmek için her yıl yılbaşı biletlerine umutlarını bağlıyor. Ancak bu yıl önceki yılara baktığımızda yılbaşı biletlerine talep çok daha fazla” diye konuştu.

 

SAHTE BİLET ALMAYIN

 

Akça, milli piyango bileti alacaklara uyarıda bulunarak “ Özellikle her yıl başında bu konuda bir uyarıda bulunuyorum ama yinede vatandaşlarımızı milli piyango bitli konusunda uyarmak istiyorum.Tanıdık bildik Milli Piyango yada devamlı bilet satan bayiler dışında bilet almayın.Sahte biletlere dikkat edin”diye konuştu. Mehmet Akça, “Her yılbaşı özel çekilişinde olduğu gibi bu yılbaşında da en büyük ikramiyenin 80 Milyon lira olması yediden yetmişe tüm vatandaşların hayalini süzlüyor.80 Milyonu çeyreği bile insanın hayallerini fazlası ile gerçekleştirir nitelikte.Çerkezköylü Milli Piyango Bayileri olarak tüm temennimiz bizlerin satacağı biletlerden birine bu büyük ikramiye çıksın” ifadelerini kullandı

 

TALEPLERİN ARTMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ

 

 Çerkezköylü Seyyar Milli Piyango Bayilerinden İsmail Garip ise, “Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşların milli piyango bileti almak için yoğun bir talebi var. Bu yıl yılbaşı biletlerine olan talep önceki yıllara göre çok daha fazla. Vatandaşların talebini karşılamaya çalışıyoruz. Eğer talep iki gün daha böyle devam ederse elimizdeki biletlerin tamamı bitecek ve taleplere cevap veremeyeceğiz” dedi. Garip, vatandaşların özellikle çeyrek bilete olan taleplerin daha yoğun olduğunu da dile getirerek, “Tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet ise 20 TL, Bilet alanların yüzde sekseni şu ana kadar hep çeyrek bilet alıyor. Bu nedenle çeyrek bilete olan talep tam ve yarım bilete göre çok daha fazla. Elimizde çeyrek bilet bittiğinde vatandaş çeyrek bilet bulamayınca yarım ve tam bilete yönelecek. Bu her yılbaşında böyle oluyor. Özellikle bu günlerde vatandaşlarımız sahte milli piyango biletlerine çok dikkat etsinler tanıdık bildik yani bu işi devamlı yapan bayiler dışındaki kişilerden kesinlikle bilet almasınlar” diyerek vatandaşları da sahte bilet satanlara karşı uyardı.

 

KREDİ KARTI İLE DE SATIŞ YAPIYORUZ

 

İsmail Garip kredi kartı ile de satış yaptıklarını belirtti. Garip “Milli Piyango bileti alacaklar  üzerimde nakit yok bilet alamıyorum  yada alamayacağım demesin Pos makinemiz var Kredi kartı ile de satış yapıyoruz.bu yönde de vatandaşlarımıza kolaylık sağlamış olduk. Milli Piyango’nun bu yıl yılbaşı özel ikramiyesine 80 milyon olması tüm vatandaşların iştahını kapatıyor ve bu yıl önceki yıllara göre  ikramiye adetlerinin hem çok olması hem de konulan ikramiyelerin kayda değer nitelikte olması   bilet satışlarını arttırdı ve şu anda bilet satışları iyi gidiyor ”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10