Akay: Ortalığı yakarım yıkarım; bu kararı asla gruptan geçirmem

Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar mahallesine yapılması planlanan çöp döküm sahasına izin verme

Çerkezköy 24.12.2019 15:40:00 0
Akay: Ortalığı yakarım yıkarım; bu kararı asla gruptan geçirmem

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün makamında düzenlediği toplantıda Kızılpınar mahallesine yapılması önerilen çöp döküm sahasına bir kez daha tepki gösterdi.

 

“SEN SİYASETEN GÜÇ KULLANIYORSUN”

 

Bu kararı red edeceklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu işin olur tarafı yok.Bu konu komisyona havale edildi ve 2020’nin ilk meclis toplantısında görüşülecek. Ben bu konuyu asla gruptan geçirtmem. Kendime güveniyorum. Ortalığı yakarım gene geçirmem. Tekirdağ’ın en küçük yüz ölçümlü yeri Çerkezköy’dür. Tekirdağ’ın yüzde ikisi Çerkezköy olmakla birlikte yerleşim alanı açısından metrekarede en çok insanının yaşadığı alandır. İmar Planına en yakın sahaya sen geleceksin Tekirdağ’ın katı atık tesisini yapacaksın. Neden? Demirli Katı Atık Tesisi’nde Demirli Köyü sakinleri zamanında şikayet etti, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel imza topladı. Valilik hemen karar çıkardı. Bunu büyükşehir meclisinde de konuşacağım. Sen siyaseten güç kullanıyorsun. Akla göre yapacağız işi. Bugünkü günübirlik siyasete hiçbir şeyi kurban edemezsin, ben ettirmem. Etki alanındaki nüfusu bana anlatacaklar, ben etki alanımdaki nüfusu onlara anlatacağım” diye konuştu.

 

“O İKİ BİNAYI REZİDANS YAPMAYACAĞIZ”

 

Çerkezköy’ün önemli sorunları arasında yer alan Astsubay lojmanlarının akıbeti hakkında da konuşan Başkan Akay” O iki binanın depreme dayanıklı olup olmadığına bakılmaktadır. Depreme dayanıklı olmadığı kararı çıkmasına rağmen Savunma Bakanlığı kendi personellerinin orada yaşamaya devam etmesini söylüyorsan bir risk almış olursun. Bu riske değer mi? Zaten orada yaşayan yok, bu alanı eninde sonunda Çerkezköy’e kazandıracağız. Ne kadar erken olursa Çerkezköy’ün menfaatine olacaktır. O iki binayı rezidans yapmayacağız, açıp kent parka katacağız” diye konuştu.

 

“2020’DE VİYADÜĞÜ GENİŞLETECEĞİZ”

 

Akay “ Belediye olarak Büyükşehir Fen İşleri, Büyükşehir Etüd Proje Dairesi ve TESKİ ile toplantı yapacağız. Hedefimiz 2021’de başlayacak olan Atatürk ve Öztrak Caddelerinin programını bugünden yapmaktır. Kısacası derdimiz 2021’de işi başlatmaktır. 2020 yılında hem Büyükşehir Belediyesi hem de Çerkezköy Belediyesi olarak ilçede çeşitli çalışmalar yapılacaktır. 2020’de viyadüğü genişleteceğiz” dedi. İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesiyle ilgili de konuşan Akay “ O caddeye 2016’da asfalt atmıştık. Asfaltı kazıyıp asfaltın altını da kazıp altına 15-20 santim beton yapılıp üstüne asfalt atılması gerekiyor. TIR’ları Hikmet Uğraş’tan çıkarmamız gerekiyor. Bu trafiği artık Hikmet Uğraş Caddesi taşımamaktadır” dedi.

 

“İLK ETKİNLİK 13 OCAK’TA YAPILACAK”

 

Akay “  Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun inşaatı yeniden başladı. İnşaatı müteahhide geri teslim ettiler. Bakanlar Kurulu bir karar çıkarttı ve fiyat farkından sonra müteahhitlere yapamadıkları işi bırakma hakkı tanıdı. Müteahhit de bırakma hakkına müracaat etmiş. 2-3 bakanlıkta inceleme yapıldı. En son olumsuz döndü. İşi mecburen müteahhide geri teslim ettiler” diye konuştu. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tamamlanmadan açılışı yapılan Kültür merkezi hakkında da konuşan Akay, kültür merkezinde ilk etkinliğin ise 13 Ocak tarihinde yapılacağını ifade etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10