Otobüs durakları kütüphane oluyor

Çorlu Belediyesi ve Eczacıbaşı Çorlu Kampüsü tarafından hazırlanan proje ile ilçe genelindeki otobüs durakları kütüphaneye dönüşüyor.

Çorlu 27.12.2019 16:13:00 0
Otobüs durakları kütüphane oluyor

Gelişmiş ülkelere göre kitap okuma oranının çok düşük olduğu ülkemizde, hem okur sayısını artırmak hem de paylaşmanın önemini vurgulamak amacıyla otobüs duraklarına kütüphaneler kurulacak. Adeta birer kütüphaneye dönüşecek olan duraklar sayesinde vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması ve okumaya özendirici imkânlar yaratılması hedefleniyor. İstanbul, Edirne, Muğla, Bolu, Tunceli gibi illerimizin ardından Çorlu’da da uygulamaya başlanılacak olan proje için pilot bölge durakları belirlendi. Emlak Konut bölgesindeki Adnan Doğu Caddesi duraklarında başlatılacak proje için gerekli hazırlıklar ve çalışmalar tamamlandı. Duraklarda oluşturulacak kütüphaneler için ölçüler alındı ve tasarımları yapıldı. Duraklarda yer alacak kitapların temin edilmesi konusunda Eczacıbaşı Spor Kulübü oyuncularına büyük sorumluluk düştü. Yıldız takım oyuncuları, gönüllü oldukları bu örnek projeyi tanıtarak yakın çevrelerinden ve okullarındaki arkadaşlarından kitapların toplanması konusunda yardım aldı.

‘DURAKLAR KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞECEK’

Otobüs bekleme noktalarına yerleştirilen kitaplar ücretsiz bir şekilde tüm vatandaşların hizmetine sunulacak. Okunan kitapların duraklara geri bırakılması konusunda da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Çorlu Kampüsü’ne bu güzel projeye verdikleri emekler dolayısıyla teşekkür ediyorum. El ele vererek otobüs duraklarımızı kütüphaneye çevireceğiz. Özenle okuyacak ve severek paylaşacağız.” dedi. Vatandaşlardan yalnızca okudukları kitapları değil kendi kütüphanelerinden de bağışlanacak kitapları beklediklerini söyleyen Başkan Sarıkurt, tüm Çorlu halkını bu güzel projeye destek olmaya davet etti.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10