Altın fiyatları yükselişe geçti

Bir süredir inişli çıkışlı seyreden ve yaklaşık bir aydır da düşük seyreden Altın fiyatları yeni yılın yaklaşması ile birlikte yükselişe geçti. Çerkezköylü kuyumcular, altındak

Çerkezköy 27.12.2019 17:51:00 0
Altın fiyatları yükselişe geçti

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Müşteri Temsilcisi Türker Bulut, “Özellikle 2019 yılı içinde altın fiyatları inişli çıkışlı olarak seyretti. Altındaki bu durum zaman zaman bizleri de çok etkiledi. Özellikle fiyatlar düştüğünde ihtiyacı olan ya da düğün gibi cemiyetleri olanlar altın almak için geliyor. Fiyatlar yükselince de anca çok ihtiyaç duyan vatandaşlar altın alıyor. Yeni 2020 yılı arifesinde bulunduğumuz bu günlerde altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Bu yükseliş böyle giderse daha da fiyatların yukarıya çıkacağını tahmin ediyoruz. Fiyatlar yükselince de bizleri etkilediği gibi vatandaşı da inanılmaz etkiliyor” dedi.

 

 ALTINDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEĞE BENZİYOR

 

Yaklaşık bir yıldan bu yana altın fiyatlarının inişli çıkışlı olarak seyretmesi altın piyasasında istikrarsızlık yarattığını belirten Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan ‘da “Bir ara doların yükselmesi nedeniyle yükselişe geçen daha sonra düşen ve ardından da inişli çıkışlı olarak seyreden altın fiyatları yaklaşık bir ayı geçkin de normal şekilde yükseliş göstermeden seyrediyordu. Birkaç gün içinde yeni yıl arifesi ile birlikte de altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Altındaki yükselişlerin yaşandığı zamanlar sektörümüzü çok etkiliyor. İhtiyacı olan dahi almıyor. Eğer ki çok zaruret duyar ise çeyrek altın alıyor. Bazıları ise çeyrek altın alma ihtiyacı varsa bile alamıyor gram altınla yetiniyor. Özellikle mevsimin kış olması nedeniyle fiyatlarında yükselişe geçmesi bizleri inanılmaz şekilde etkiliyor. Düğün sezonu olsa ihtiyacı olanlar az da olsa bir şeyler alacak. Şu anda işler durgun. Altındaki yükseliş devam edecek gibi gözüküyor” diye konuştu.

  

 ALTIN YÜKSELDİĞİNDE İHTİYAÇI OLANLAR DIŞINDA ALTIN ALAN OLMUYOR

 

 

İnsanların geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar gerek yatırım için gerekse yaz aylarında evlenen çocuğuna düğünde takmak için altın aldığını kaydeden Sıla Kuyumculuk sahibi Serdar Yılmaz ise, “Altında genellikle altına talep yaz aylarında artıyor. Bu da aileler çocuklarına düğün yapıyor ya da nişan gibi cemiyetleri olduğunda altın alıyor.  Vatandaşların birçoğu özellikle cemiyet yapacaklar devamlı altın piyasasını takip ediyor düşüş varsa alıyor. Yükseldiğinde almıyor. Vatandaşın yapacağı cemiyet altının yükseliş zamanına denk gelmiş ise o zaman ihtiyaçtan almak zorunda kalıyor. Alırken de üç alacağına bir alıyor. Çünkü maddi durumu üç altın almaya yeterli olmadığından altın fiyatı düştüğünde de evde yapılan hesaba göre vatandaş alacağını denk getirebiliyor. Bir ay öncesi altın ihtiyacı olanlara altın almaları yönünde tavsiyelerde bulunduk. Ama tavsiyelerimize uyan fazla kişi olmadı. Yeni yıl öncesi altın yükselmeye başladı. Bu da tahminlerimize göre dolardaki yükseliş ile altın ons fiyatındaki artıştan kaynaklanıyor olmasındandır. Altın fiyatları böyle yükselmeye devam eder ise Ocak 2020 ayı içerisinde çeyrek altın 500 TL ya da daha yukarıya çıkabilir” dedi.

 ALTIN FİYATLARI: 22 ayar bir gram altın 290 TL, 22 ayar bir gram altın 272 TL, 0.60 gram altın 158 TL çeyrek Altın 473 TL, yarım altın 946 TL, tam altın 1893 TL. Bu fiyatlar 27-12 2019 tarihli fiyatları.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10