Milli şair Mehmet Akif Ersoy Tekirdağ'da anıldı

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen törende  Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Tekirdağ 29.12.2019 13:46:00 0
Milli şair Mehmet Akif Ersoy Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal'ın da yer aldığı programda İl genelinde ilkokul, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışması ve lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

 

“OKUTALIM, ANLATILAM”

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Şen “ Mehmet Akif Ersoy ülkemizin ilk baytarlarındandır, aynı zamanda okulu birincilikle bitiren ilk mezunudur. Bu görevi dolayısıyla, Osmanlı coğrafyasında çeşitli görevlerde bulunmuş, savaş zamanında askerlerimize lazım olan hayvanların sağlıklarıyla ilgili Anadolu birçok yerinde çalışmalar yapmış bir insandır. Dolayısıyla, Anadolu Osmanlı coğrafyasındaki bütün hareketleri, ortamı, eksiklikleri gören birisidir. Gördüğü en büyük eksiklikte bilgi eksikliğidir. Onun içinde "Bir müslümana ilim öğrenmek farzdır, bir müslüman mutlaka ilim öğrenmek zorundadır" düsturunu safahatında ve şiirlerinde ifade etmiştir. Ömrü cehaletle mücadele, ilmi ve kitabı anlatmakla, sevdirmekle geçen bir insandır. Mehmet Akif'i layıkıyla okuyalım, okutalım, anlatalım” dedi.

 

PROGRAM İLGİYLE İZLENDİ

 

Anma programında, Süleymanpaşa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program ilgiyle izlendi.  Protokol üyeleri ayrıca  Mehmet Akif Ersoy'un resimlerinin ve eserlerinin bulunduğu sergiyi gezdi. 

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10