Yüceer müjdeyi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Istranca Dağları'nın eteklerinde orman arazisine kurulmak istenen kuvarsit ocağı projesinin ÇED sürecinin

Tekirdağ 15.01.2020 14:24:00 0
Yüceer müjdeyi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bölge halkı, meslek odaları ve çevre örgütlerinin projeye ilişkin kaygılarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Saray Belediyesi ve TMMOB’un konuya ilişkin itirazlarını da dikkate alarak, projenin yapılmasını uygun olmadığına karar verdi ve ÇED sürecini sonlandırdı. 

 

HALKIMIZ BİR KEZ DAHA BAŞARMIŞTIR

 

Kararı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2014 yılında yine aynı projenin hayata geçirilmek istendiğini ancak halkın tepkisiyle geri çekildiğini hatırlattı. Yüceer, “Ormanlarımızı, Ergene’nin belki de son doğal beslenme kaynaklarını tahrip edecek bu projede ısrar edilmesi başlı başına bir hataydı. Hem Istrancaların doğal güzelliklerine hem de Ergene Havzası’na yönelik bu saldırıya seyirci kalamazdık. Tekirdağ halkı bir kez daha başardı. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, doğal ve kültürel varlıklarımızı bir kaç firmanın çıkarı uğruna feda eden anlayışa geçit vermedik. Bundan sonra da insan yaşamını ve doğal hayatı tehdit eden projelere izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

 

‘UMARIM EMSAL OLUŞTURUR’

 

Yüceer, “Umarım Trakya’yı, özellikle de Istranca Dağları’nı tehdit eden maden ve taş ocağı projeleri için bu karar bir emsal oluşturur. Trakya, yerin üstündeki zenginlikler nedeniyle yüzyıllar boyunca insanlığın çekim merkezlerinden biri oldu. Bir kaç firmanın çıkarı için yerin üstündeki asıl zenginliği yok etmek, hem bugünümüzü hem de yarınımızı tehlikeye sokmak demektir. Ağır çevre sorunlarıyla boğuşan Trakya’ya daha fazla zarar verilmesine seyirci kalmayacağız” dedi. 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10